Poznań: Schamhorstr. Jaka to ulica po polsku?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Poznań: Schamhorstr. Jaka to ulica po polsku?
Witam.
Uprzejmie prosze o nazwe tej ulicy po polsku. Rodzina Malarz byla osadzona przez Niemcow w obozie Poznan Glowna 1939-12-15 i taki adres (Schamhorstr. 19-6) jest podany jako miejsce zamieszkania przed wojna, jednak numer nie koresponduje do zadnych ze znanych mi ich adresow przedwojennych.
Dziekuje za poswiecony czas i pozdrawiam,
Jana
Uprzejmie prosze o nazwe tej ulicy po polsku. Rodzina Malarz byla osadzona przez Niemcow w obozie Poznan Glowna 1939-12-15 i taki adres (Schamhorstr. 19-6) jest podany jako miejsce zamieszkania przed wojna, jednak numer nie koresponduje do zadnych ze znanych mi ich adresow przedwojennych.
Dziekuje za poswiecony czas i pozdrawiam,
Jana
- Machowska_Wanda

- Kontakt:
janat pisze:Dzien dobry, przepraszam, tak napewno powinno byc Scharnhorststrasse. Dopiero jak przez lupe popatrzylam to zobaczylam to "rn." Ide wzrok sprawdzic! Bardzo dziekuje.
Pozdrawiam serdecznie,
Jana
Witam
Jana, tam jednak nie ma literki " m", są natomiast "r" i "n".
Nazwisko pruskiego generała trzech imion Gerhard Johann David brzmi
von S c h a r n h o r s t .
Pozdrawiam
Zygmunt
Witam.
Zygmuncie, tak nie ma "m" jest "r n" - co jednak stale wyglada w mojej wiadomosci z 7/7 jak m choc pisalam r i n (poza pierwsza i tytulem). Niestety, bardzo zblizone te dwie literki w tej grafice druku wygladaja na "m." Bardzo dziekuje za Twoja starannosc o akuratne otrzymanie informacji.
Pozdrawiam serdecznie,
Jana
Zygmuncie, tak nie ma "m" jest "r n" - co jednak stale wyglada w mojej wiadomosci z 7/7 jak m choc pisalam r i n (poza pierwsza i tytulem). Niestety, bardzo zblizone te dwie literki w tej grafice druku wygladaja na "m." Bardzo dziekuje za Twoja starannosc o akuratne otrzymanie informacji.
Pozdrawiam serdecznie,
Jana