Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
patrykczapski

Księżomierz
Witam czy mógłbym prosić indeksacje parafia św.Michała Archanioła w Łagowie zwłaszcza akty urodzenia z lat 1899-1901
-
Marynicz_Marcin

Księżomierz
Witam!
Mógłbym się dowiedzieć, kiedy jeszcze w tym roku będzie fotografowane AP Kielce? Zależy mi na wszystkich księgach z parafii Odrowąż.
Pozdrawiam,
Marcin
Mógłbym się dowiedzieć, kiedy jeszcze w tym roku będzie fotografowane AP Kielce? Zależy mi na wszystkich księgach z parafii Odrowąż.
Pozdrawiam,
Marcin
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
-
Rzeszotek_Łukasz

-
ambrozja100

zgłoszenie do indeksacji
Witam! Chętnie zindeksowałabym parafię Św. Trójcy - Lipsko ( n/Wisłą) kod pocztowy 27-300.
Pytanie do Łukasza - czy w AP Sandomierz są metrykalia z Lipska - jeżeli tak to poproszę o link do skanów lub zdjęć - mogę od razu zaczynać.
Jeszcze za bardzo nie wiem co i jak - ale zaraz doczytam się w waszych podpowiedziach.
danutaskowron@wp.pl
Pozdrawiam Danuta Skowroń
Pytanie do Łukasza - czy w AP Sandomierz są metrykalia z Lipska - jeżeli tak to poproszę o link do skanów lub zdjęć - mogę od razu zaczynać.
Jeszcze za bardzo nie wiem co i jak - ale zaraz doczytam się w waszych podpowiedziach.
danutaskowron@wp.pl
Pozdrawiam Danuta Skowroń
-
Rzeszotek_Łukasz

zgłoszenie do indeksacji
Witam,
Materiały z Lipska można znaleźć w Radomiu i w Kielcach. Póki co my ich jeszcze nie mamy.
Materiały z Lipska można znaleźć w Radomiu i w Kielcach. Póki co my ich jeszcze nie mamy.
Pozdrawiam,
Łukasz
Łukasz
-
ambrozja100

zgłoszenie do indeksacji
Dziękuję za odpowiedź. Proszę o wpisanie mnie jako ochotnika do indeksacji Lipska.. Danuta Skowroń
-
Sroczyński_Włodzimierz

zgłoszenie do indeksacji
a ja zapraszam do już dostępnych materiałów z AP Radom
uzyskane doświadczenie i wykonane poprzednio prace mają wpływ na kolejność doboru następnych fotografowanych zespołów
uzyskane doświadczenie i wykonane poprzednio prace mają wpływ na kolejność doboru następnych fotografowanych zespołów
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
ambrozja100

zgłoszenie do indeksacji
W takim razie - z nadzieją na Lipsko ( " swoje" metryki z Lipska już mam z AP i dlatego byłoby mi łatwiej indeksować resztę - znam już pisma księży i dobrze rozpoznaję nazwiska) - w sobotę zdecyduję, czy będę mogła przyjąć do indeksacji - decyduję się na Rzeczniów - ale spróbuję wstępnie " na brudno" zindeksować kilka metryk i będę wiedziała , czy dam sobie radę.Na razie wychodzą mi za małe obrazki - nie bardzo mogę coś odczytać. Próbuję 1874 rok - urodzenia. Mam nadzieję, że Rzeczniowa nikt nie indeksuje? Pozdrawiam,
Danuta Skowroń
Danuta Skowroń
-
Sroczyński_Włodzimierz

zgłoszenie do indeksacji
indeksuje i będzie indeksować
proszę o kontakt (także w sprawie większych obrazków, formatów) do administratora metryki.genealodzy.pl Łukasza Rzeszotka na adres
metryki@gmail.com
ja jednak radziłbym przyłączenie się do już funkcjonującej grupy, bo zdecydowanie łatwiej, szybciej , sprawniej
zresztą...Rzeczniów będzie w tej samej samej grupie robiony (jak mi się zdaje)
pozdrawiam
proszę o kontakt (także w sprawie większych obrazków, formatów) do administratora metryki.genealodzy.pl Łukasza Rzeszotka na adres
metryki@gmail.com
ja jednak radziłbym przyłączenie się do już funkcjonującej grupy, bo zdecydowanie łatwiej, szybciej , sprawniej
zresztą...Rzeczniów będzie w tej samej samej grupie robiony (jak mi się zdaje)
pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
- Piotr_Zajc

zgłoszenie do indeksacji
Pani Danuto indeksacja Rzeczniowa ruszy lada chwila pełną parą, bardzo proszę o kontakt piotr_zajc@o2.pl Zbiera nas się już większa grupa więc serdecznie zapraszam.W grupie raźniej, przyjemniej i przede wszystkim skuteczniej. Lata 1874-1878 są już zrobione ( w weryfikacji) proponowałbym iść od "góry" łatwiej, w nawiasach polskie nazwiska w sam raz na zapoznanie się z parafią. Szczegóły prześlę na maila.
Pozdrawiam
Piotr Zajc
Pozdrawiam
Piotr Zajc
-
ambrozja100

zgłoszenie do indeksacji
W porządku. Czekam na informacje. Nie jestem młoda - ale prozę zwracać się do mnie po imieniu.
Pozdrawiam. Danuta Skowroń
danutaskowron@wp.pl
Pozdrawiam. Danuta Skowroń
danutaskowron@wp.pl
-
Krystyna_Stanisławska

- Kontakt:
zgłoszenie do indeksacji
Zgłaszam się do indeksacji parafii Grzymałków - po powrocie z urlopu czyli od 1.08. br.
Jesli będzie zdigitalizwana parafia Włoszczowa, chętnie podejmę się indeksacji tej parafii.
krystynast@wp.pl
Jesli będzie zdigitalizwana parafia Włoszczowa, chętnie podejmę się indeksacji tej parafii.
krystynast@wp.pl
-
JerzyGrzegorz

zgłoszenie do indeksacji
Zindeksowane księgi urodzonych, zaślubionych oraz zmarłych w parafii Góry Wysokie (koło Sandomierza) za lata 1886-1890 wysłałem dzisiaj do geneteki. Myślę, że wkrótce będzie można z nich korzystać. Pozostałe roczniki w opracowaniu. Serdecznie pozdrawiam
Jerzy Wnukbauma
Jerzy Wnukbauma