Archiwum Państwowe w Lublinie

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Zenek

Sympatyk

Post autor: Zenek »

Mam wielką prośbę do odwiedzających AP w Lublinie o sprawdzenie aktu urodzenia Wladyslaw Podsedkowski z Krasnegostawu miedzy latach 1890 i 1920.

Zenek
harnas

Sympatyk

Post autor: harnas »

Witam !
Już nie aktualne-znaleziony
Pozdrawiam Alicja
Ostatnio zmieniony ndz 17 paź 2010, 17:58 przez harnas, łącznie zmieniany 1 raz.
Vasquez

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Vasquez »

Witam serdecznie,

Mam również prośbę dotyczącą zasobów w AP Lublin. Jeśli którykolwiek z forumowiczów wybiera się w najbliższym czasie do tego archiwum, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w odszukaniu jednego-dwóch aktów.

1849/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Krasnymstawie

Chodzi o akt ślubu z roku 1902 - Michał Kalinecki i Katarzyna Kostecka. Z owego aktu interesują mnie dane takie jak - data ślubu, wiek państwa młodych, imiona i nazwiska rodziców, miejscowości pochodzenia. Niestety nie posiadam numeru aktu, ale pewność, że było to na 100% w tym roku.

Jeśli okazałoby się w akcie, iż owa Katarzyna Kostecka to córka Jana Kosteckiego i Katarzyny Kamienieckiej - to bardzo prosiłbym również o informacje dotyczące ich ślubu, to był akt 37 rok 1871.

Niestety, studiując i mieszkając za granicą nie mam możliwości odwiedzenia AP w Lublinie, dlatego też jestem zmuszony liczyć na pomoc innych osób... Z góry dziękuję,

Pozdrawiam!
Pozdrawiam,

Karol.
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Także AP w Lublinie.
W 1890 roku w Liblinie zmarła Elżbiety Valentin d’Hauterive z Jerzanowskich.Niestety nie wiem w jakiej parafii.Jeżeli ktos z Państwa przeglądając księgi zmarłych natrafi na jej zgon proszę mi odpisać rodziców.
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
pionier

Sympatyk

Archiwum Państwowe Lublin.Prośba o pomoc

Post autor: pionier »

T: Pomoge w AP we Wrocławiu w zamian za pomoc w AP Lublin

Tak jak w temacie. W archiwum Lubelskim chodzi mi o 5 ksiąg z pewnej parafii pisanych w języku polskim. Pozdrawiam
Jarek
Jawoszek_Elzbieta

Sympatyk

Post autor: Jawoszek_Elzbieta »

Pomoge w AP we Wrocławiu w zamian za pomoc w AP Lublin
Witaj
Przeczytaj ten watek http://forumgenealogiczne.pl/viewtopic.php?t=752
Elżbieta
Archivarius1981

Post autor: Archivarius1981 »

Pomogę w AP w Lublinie.
Kontakt na adres e-mail luk81m@tlen.pl
marzenka

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marzenka »

Witam
Mam olbrzymią prośbę do odwiedzających AP w Lublinie. Proszę o sprawdzenie w Aktach stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Jeziorzanach kiedyś Łysobyki osoby: Franciszek Sikorski ur. 1867r . Potrzebuję wszelkich informacji o nim oraz o jego rodzinie.
Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
marzena.
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Mam wielką prośbę do osób odwiedzających AP w Lublinie.
W Archiwum znajdue się
Dokumentacja aktowa
Z zespołu: Rząd Gubernialny Lubelski
35/115/0/2.4/726
Tytuł
Bolesława Jerzmanowskiego adiunkta emerytalnego
---------
Chodzi mi o inf.o te dokumenty zawierają.Mnie interesują inf.dot.dzieci,rodziców,żony i dołączone dokumenty /np.metryki/
Bardzo proszę o pomoc.
Podaje mail
plisst@poczta.onet.pl

Stean
pawel_gozdziuk

Sympatyk

Post autor: pawel_gozdziuk »

Witam poszukuje powiązania z nazwiskiem Ostrowski i Łyjak z parafii Kluczkowice posiadam też kilka dokumentów z tej parafii mój mel. pawel77717@wp.pl pozdrawiam Paweł .
Łukasz_Niewęgłowski
Nowicjusz

Post autor: Łukasz_Niewęgłowski »

Witam,
Mam ogromną prośbę do osób odwiedzających Archiwum Państwowe w Lublinie. Chodzi o znalezienie jednego aktu urodzenia. Jest to jedyny mój przodek, który urodził się na terenie lubelszczyzny. Urodził się około roku 1813 w Mazanowie, parafia Prawno. Bardzo proszę o odszukanie jego aktu urodzenia oraz ewentualnego rodzeństwa( nie wiem jak długo jego rodzice mieszkali w Mazanowie). Mój przodek to Maciej Zawadzki syn Łukasza oraz Marianny. Osoby, które mogą pomóc bardzo proszę o kontakt mailowy- lukasz.nieweglowski@op.pl
Pozdrawiam
Łukasz
Zbigniew_Z

Sympatyk

AP Lublin - prośba o pomoc

Post autor: Zbigniew_Z »

Witam

Czy mogę liczyć na pomoc osób, które korzystają z pracowni naukowej w AP Lublin? Chodzi mi o sprawdzenie 2 aktów urodzenia - 1815 i 1820 z parafii Piotrawin. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Bardzo proszę osoby życzliwe i skłonne mi pomóc w tym temacie o kontakt na priv.
Pozdrawiam
Zbyszek
Ann

Sympatyk

Post autor: Ann »

Witam
Mam wielką prośbę do osób odwiedzających Archiwum Państwowe w Lublinie. Chodzi mi o sprawdzenie aktu ślubu mojego prapradziadka. Nazywał się Michał Korniak, ur. 4.09.1853r. i Franciszka Klim, ur. 14.02.1857r. Oboje pochodzili z Ostrzycy, parafia Tarnogóra. Ich ślub odbył się 15.11.1875r. A także wyszukanie ich dzieci. Byłabym wdzięczna za odpowiedz.

Pozdrawiam
Aneta
Ostatnio zmieniony śr 18 sty 2012, 16:57 przez Ann, łącznie zmieniany 3 razy.
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Witam!
Proszę Państwa o sprawdzenie aktu urodzenia praprababci mojej koleżanki.
Nazywała się ona Maria Jankowska (możliwe, że Janowska) i była córką Franciszka i Ewy.
Urodziła się dnia 20.04.1880r. w Brzezinach (parafia św. Anny w Lubartowie lub parafia Puchaczów).
Tym samym proszę o wypisanie z aktu wieku rodziców i innych ważnych informacji :)
Jeśli to możliwe, to byłbym wdzięczny za odszukanie aktu małżeństwa jej rodziców - Franciszka Jan(k)owskiego i Ewy Pawłowskiej.

Z góry bardzo dziękuję :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Łukasz_Niewęgłowski
Nowicjusz

Post autor: Łukasz_Niewęgłowski »

Łukasz_Niewęgłowski pisze:Witam,
Mam ogromną prośbę do osób odwiedzających Archiwum Państwowe w Lublinie. Chodzi o znalezienie jednego aktu urodzenia. Jest to jedyny mój przodek, który urodził się na terenie lubelszczyzny. Urodził się około roku 1813 w Mazanowie, parafia Prawno. Bardzo proszę o odszukanie jego aktu urodzenia oraz ewentualnego rodzeństwa( nie wiem jak długo jego rodzice mieszkali w Mazanowie). Mój przodek to Maciej Zawadzki syn Łukasza oraz Marianny. Osoby, które mogą pomóc bardzo proszę o kontakt mailowy- lukasz.nieweglowski@op.pl
Pozdrawiam
Łukasz
Prośba już nieaktualna.
Pozdrawiam
Łukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”