Nazwisko: Wilk
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=12681&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Okolice Jarosławia, oraz Philadelphia
Okolice Żarnowa , Opoczna . Potem babcia z domu Wilk mieszkała w okolicach Darłowa
Katarzyna Kobalczyk
Przykro mi, ale to chyba nie o moich "Wilków" chodzi
-
Antoni_Stosio
To jest bardzo popularne nazwisko w Polsce!! Moja praprababka pochodziła z "Wilków"- pld.kraniec Mazowsza.
Wiem, że nazwisko jest bardzo popularne - ja szykam Wilków wywodzacych się z okolic Jarosławia, Przemyśla i ewentualnie kogoś kto wiedziałby coś na temat Antoniego Wilka i Jego potomków , który wyjechał w latach 1900 - 1920 do Philadelphii.
Pozdrawiam - Lucyna
Pozdrawiam - Lucyna
-
Mikolaj_Wilk

Witam,
Szukam Zofie Wilk (z domu Krolikowska). Zofia mieszkala w Lodzi pradopodobnie na ul Strzelcow Kaniowskich. Jej ojciec sie nazywal Stanislaw Krolikowski (pochodzil z Drzewce, parafia Umien), mial braci Jozefa (zmar okolo 1936) i Wojciech (zmar okolo 1944).
Przepuszczam ze Zofia nie zyje, ale bym byla bardzo zadowolona jak bym mogla odnalesc jejch potomkow.
Pozdrawiam,pomponik
Szukam Zofie Wilk (z domu Krolikowska). Zofia mieszkala w Lodzi pradopodobnie na ul Strzelcow Kaniowskich. Jej ojciec sie nazywal Stanislaw Krolikowski (pochodzil z Drzewce, parafia Umien), mial braci Jozefa (zmar okolo 1936) i Wojciech (zmar okolo 1944).
Przepuszczam ze Zofia nie zyje, ale bym byla bardzo zadowolona jak bym mogla odnalesc jejch potomkow.
Pozdrawiam,pomponik
Witam
Szukam Wilków pochodzących z Lubeni, część rodziny wyjechała do USA, Detroid Pensylwania. W przypadku posiadania przodków Wilków w tej miejscowości proszę o kontakt, mam sporo informacji do wymiany.
Szukam Wilków pochodzących z Lubeni, część rodziny wyjechała do USA, Detroid Pensylwania. W przypadku posiadania przodków Wilków w tej miejscowości proszę o kontakt, mam sporo informacji do wymiany.
Ostatnio zmieniony sob 25 mar 2017, 19:36 przez Dornfeld, łącznie zmieniany 1 raz.
-
przemko20161

Zobacz tu: http://www.piaszczynski.pl/plc/1/a/cded ... d06a1.htmlDornfeld pisze:Witam
Szukam Wilków pochodzących z Lubeni, ...
Jest tam kilkoro Wilków z Lubeni, a pod literką W jest ich więcej
Ostatnio zmieniony sob 25 mar 2017, 20:46 przez Piachu2, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
- Szukam rodzin: Piaszczyńskich / Piaścików z Łomży, Nowogrodu, Poznania, Śremu, Leszna, Łodzi, Lublina ...
https://www.piaszczynski.pl
- Szukam rodzin: Piaszczyńskich / Piaścików z Łomży, Nowogrodu, Poznania, Śremu, Leszna, Łodzi, Lublina ...
https://www.piaszczynski.pl
-
przemko20161

-
Ludkiewicz_Katarzyna