Gdzie szukac informacji o urodzonych na Litwie?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Janusz_Napiorkowski

Gdzie szukac informacji o urodzonych na Litwie?
Problem jak w tytlu, dodam jednak że chodzi mi o dostęp do litewskiego USC - dziadek urodził się w 1922 roku a dane z tych lat jeszcze nie są publikowane o ile mi wiadomo. Dokładnie chodzi o Wilno.
Mam ten sam problem.Roczniki 1920 -1927,gdzie szukać na Litwie?
Na wyczucie napisałam do Pani starościny danej miejscowości z prośbą ,aby mi pomogła- czekam na odpowiedź,Może okaże się osobą życzliwą i pomoże. Mam zamiar również napisać do parafii.
Jeżeli jest osoba ,która ma doświadcenie w tym zakresie to będę wdzięczna za wskazówki.
Wanda
Na wyczucie napisałam do Pani starościny danej miejscowości z prośbą ,aby mi pomogła- czekam na odpowiedź,Może okaże się osobą życzliwą i pomoże. Mam zamiar również napisać do parafii.
Jeżeli jest osoba ,która ma doświadcenie w tym zakresie to będę wdzięczna za wskazówki.
Wanda
-
Janusz_Napiorkowski

Na http://genealogia.kresowa.info/ masz linki do wielu informacji, w tym do archiwów państwowych Litwy.
Archiwa, które Cię powinne ineresować w szczególności to Lietuvos Centrinis Metriku Archyvas. Nigdy do nich nie pisałem więc nie wiem w jakim języku, oprócz litewskiego, można do nich pisać.
Przemek
Archiwa, które Cię powinne ineresować w szczególności to Lietuvos Centrinis Metriku Archyvas. Nigdy do nich nie pisałem więc nie wiem w jakim języku, oprócz litewskiego, można do nich pisać.
Przemek
- cichocka.karolak