Nazwisko: Zalewski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=4882&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Szymon Zalewski lat 48 był policjantem w Tomaszowie Mazowieckim.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Zalewscy występowali w wieku XVIII i XIX w parafii sw.Rocha /Jasienica /mazowieckie
Serdecznie pozdrawiam
Ania Bernat
Szukam
Bernatów ,Barczyńskich z Łopuszna i Piekoszowa
Nazwisko :Mścisz,Psiak,Partyka ,Szyja,Szeliga /Jezowe/Bieliny/Kopki/podkarpacie
Nazwisko :Kempiści,Mikołajczyk ,Brzozowscy,Graczyk ,Grabek ,Oracz Wahut,Ka(r)czmarczyk/Jelonki/Jasienica/mazowieckie
Serdecznie pozdrawiam
Ania Bernat
Szukam
Bernatów ,Barczyńskich z Łopuszna i Piekoszowa
Nazwisko :Mścisz,Psiak,Partyka ,Szyja,Szeliga /Jezowe/Bieliny/Kopki/podkarpacie
Nazwisko :Kempiści,Mikołajczyk ,Brzozowscy,Graczyk ,Grabek ,Oracz Wahut,Ka(r)czmarczyk/Jelonki/Jasienica/mazowieckie
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
Zalewscy / Zalescy występowali w ziemi Liwskiej / mazowieckie/ . Polecam m.in. książki Leszka Zalewskiego pt.
1.Szlachta ziemi liwskiej wyd. "Paleta-Art"- rok 2005
2.Kronika rodzinna- Świętochowskich i Zalewskich,rękopis.Warszawa 1996.
pozdrawiam Grażyna
1.Szlachta ziemi liwskiej wyd. "Paleta-Art"- rok 2005
2.Kronika rodzinna- Świętochowskich i Zalewskich,rękopis.Warszawa 1996.
pozdrawiam Grażyna
Zalewscy (Salewscy) - potomkowie Karola i Ludwiki z Glaubitz'ów. Rodzina mazurska zamieszkująca do połowy lat 70-tych XIX wieku okolice Mrągowa (Sensburg) oraz Szczytna (Ortelsburg). Od drugiej połowy lat 70-tych osiadła na terenie parafii Ciechanów.
- d_oleksiak

Witam,
poszukuję informacji na temat nazwiska Zalewski z Parafii Szczepankowo.
Moje dane to:
Zalewski Józef (pradziadek) ur. 1897 zm. 1937 - ślub z Rozalią Łukasik,
Zalewski Feliks (2xpradziadek) ur. 1864? zm. ? - ślub z Marianną Grzymała,
Zalewski Seweryn (3xpradziadek) ur. ? zm. ? - ślub z Marianną Duchnowską.
Pozdrawiam
Darek
poszukuję informacji na temat nazwiska Zalewski z Parafii Szczepankowo.
Moje dane to:
Zalewski Józef (pradziadek) ur. 1897 zm. 1937 - ślub z Rozalią Łukasik,
Zalewski Feliks (2xpradziadek) ur. 1864? zm. ? - ślub z Marianną Grzymała,
Zalewski Seweryn (3xpradziadek) ur. ? zm. ? - ślub z Marianną Duchnowską.
Pozdrawiam
Darek
-
pawlowska_katarzyna

- Kontakt:
Witam,
W moim drzewie Zalewscy -mój pradziadek: Bolesław Zalewski, jego syn a mój dziadek- Marian Zalewski, robotnik z Torunia, żonaty z Danutą z Szylakowskich, również z Torunia. Miał on (Marian) m.in dwóch braci- Klemens Zalewski, Antoni Zalewski.
Pozdrawiam,
Katarzyna
W moim drzewie Zalewscy -mój pradziadek: Bolesław Zalewski, jego syn a mój dziadek- Marian Zalewski, robotnik z Torunia, żonaty z Danutą z Szylakowskich, również z Torunia. Miał on (Marian) m.in dwóch braci- Klemens Zalewski, Antoni Zalewski.
Pozdrawiam,
Katarzyna
Poszukuję nazwiska:
Zalewski (kujawsko-pomorskie); Pawłowski (Chyrów, Ukraina); Psiakowski, Maranowski, Cywiński, Bonowski
Blog: https://kujawskopomorskiekorzenie.blogspot.com/
Zalewski (kujawsko-pomorskie); Pawłowski (Chyrów, Ukraina); Psiakowski, Maranowski, Cywiński, Bonowski
Blog: https://kujawskopomorskiekorzenie.blogspot.com/
Tu macie troche Zalewskich OFIARY ANTYPOLSKIEGO TERRORU
W ZWIĄZKU SOWIECKIM 1934-1938 ,naciskamy na mię i nazwisko w spisie i widzimy wiecej informacji.
http://www.ofiaryterroru.pl/search?firs ... hDateYear=
W ZWIĄZKU SOWIECKIM 1934-1938 ,naciskamy na mię i nazwisko w spisie i widzimy wiecej informacji.
http://www.ofiaryterroru.pl/search?firs ... hDateYear=