Waliszewscy
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Waliszewscy
Proszę o kontakt.Szczególnie chodzi mi o potomków linii z guberni radomskiej,np.z Chęcin i parafii Gowaczw ale takze z Warszawy.
Stefan
plisst"poczta.onet.pl
Stefan
plisst"poczta.onet.pl
Waliszewscy
Mój błąd!przepraszam.
Nie Waliszewski ale Waleszyński!!! Och te lata.
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
Re: Waliszewscy
Witaj Stefanie...Marszycki pisze:Mój błąd!przepraszam.
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
sprawdziłam Gub. Radomską lata 1914 i 1899 - Waleszyński nie występuje.
W roku 1894 Gub.Warszawska występuje nazwisko...Waliszewski bodajże Julian s. Walentego - dowodzący posterunkami wojenno-konnymi ; natomiast Waleszyńskiego brak.
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Pomuliłem nzwiska ale Waliszewskich także poszukuję.
Co do Waleszyńskich to szukam potomków z tej rodziny co
Emilia Zofia Waleszyńska panną lat 25, urodzoną w mieście Chęciny, ochrzczoną w Parafii Głowaczów Gubernia Radomska, córką Aleksandra i Zofii urodzonej Boska/z Boskich/ małżonków Waleszyńskich; zamieszkałą w Warszawie przy ulicy Chmielnej pod numerem 1540 w tutejszej Parafii, przy matce.
Slub z Jerzmanowskim Emilianem h.Dołęga w 1873 roku w Warszawie mając 25 lat,a wiec urodzona przed 1850 rokiem.
Stefan
Co do Waleszyńskich to szukam potomków z tej rodziny co
Emilia Zofia Waleszyńska panną lat 25, urodzoną w mieście Chęciny, ochrzczoną w Parafii Głowaczów Gubernia Radomska, córką Aleksandra i Zofii urodzonej Boska/z Boskich/ małżonków Waleszyńskich; zamieszkałą w Warszawie przy ulicy Chmielnej pod numerem 1540 w tutejszej Parafii, przy matce.
Slub z Jerzmanowskim Emilianem h.Dołęga w 1873 roku w Warszawie mając 25 lat,a wiec urodzona przed 1850 rokiem.
Stefan
-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt: