Wicleben i Rezler

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Grenda_Marcin

Sympatyk

Wicleben i Rezler

Post autor: Grenda_Marcin »

Nazwisko Wicleben i Rezler

Witam, od dłuższego czasu poszukuję informacji na temat moich przodków, pochodzenia niemieckiego o nazwisku Wicleben i Rezler. Moja prababcia Marianna zd. Wicleben urodziła się w 1899 roku w miejscowości Siąszyce pod Rychwałem, parafia Grochowy i gmina Dąbroszyn w Wielkopolsce. Z tego co pamięta moja babcia to Marianna miała jeszcze brata Leona, który wyjechał i zamieszkał w okolicach Torunia, oraz co najmniej 3 siostry, i tylko imię jednej z nich znam: Aniela Wicleben, po mężu Sztejkowska, a pozostałe siostry prawdopodobnie wyjechały do Francji. Rodzice mojej prababci Marianny to : Julian Wicleben i matka Marianna zd. Rezler. Na tym kończy się moja wiedza na ten temat. Szukając nazwiska Wicleben w Internecie ciężko trafić jest na cokolwiek, co miało by związek z moimi przodkami. Znalazłem informację, o miejscowości Liszkowo w Kujawsko-pomorskim (dawna nazwa miejscowości to Witzleben), niejakiego Ervina von Witzlebena, ale nijak się to ma do całej reszty i nie potrafię tego połączyć z "moimi" Witzlebenami. A jeśli chodzi o Witzlerów to nie trafiłem jeszcze na żaden ślad. Co można z tym dalej zrobić ?

Pozdrawiam,
Marcin ;)
Ostatnio zmieniony śr 23 paź 2013, 23:24 przez Grenda_Marcin, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Nazwisko Witzleben i Witzler

Post autor: Aftanas_Jerzy »

Może coś znajdziesz w tej multi wyszukiwarce:
http://www.geneaservice.nl/navigator/
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Grenda_Marcin

Sympatyk

Post autor: Grenda_Marcin »