Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Archiwum Archdicezjalnie w Plock
Ala.
Dziekuje za odpowiedz. Podroz do Polski jest problem. Nie mam czas lub pienadzy dlatego pytalem o pomoc. Ja moge wyslij kopi z moim prawo jazdy lub pelnomocnik, dla ciebie, to jest dowod za moje tozsamosci. To musi byc wystarczy dla ks Dyrektora. Dla mnie archiwum jest uslugi dla zwykle osoby i jego (ks) zadanie jest pomoc.
Zenek
Dziekuje za odpowiedz. Podroz do Polski jest problem. Nie mam czas lub pienadzy dlatego pytalem o pomoc. Ja moge wyslij kopi z moim prawo jazdy lub pelnomocnik, dla ciebie, to jest dowod za moje tozsamosci. To musi byc wystarczy dla ks Dyrektora. Dla mnie archiwum jest uslugi dla zwykle osoby i jego (ks) zadanie jest pomoc.
Zenek
-
2ala030450

Witaj Zenku!
Wszystko zrozumiałam, ale nic Ci nie mogę pomóc, piatek wieczorem wylatuje do dzieci. Od 15 lipca do 31 sierpnia Archiwum Diecezjalne w Plocku zamkniete. Jesli Twoj temat będzie aktualny po wakacjach napisz do mnie, a ja postaram Ci sie zalatwic temat - zgoda?
Pozdrawiam Ala
Wszystko zrozumiałam, ale nic Ci nie mogę pomóc, piatek wieczorem wylatuje do dzieci. Od 15 lipca do 31 sierpnia Archiwum Diecezjalne w Plocku zamkniete. Jesli Twoj temat będzie aktualny po wakacjach napisz do mnie, a ja postaram Ci sie zalatwic temat - zgoda?
Pozdrawiam Ala
Ok!
Zenek
Zenek
-
kaaczorr174

Witam!
Gdyby ktoś wybierał się do AD w Płocku miałbym do niego serdeczną prośbę aby, jeśli to możliwe, zajrzał do księgi zgonów z parafii Płoniawy (Płoniawy-Bramura) woj. mazowieckie, dziś: pow. maków mazowiecki i pod rocznikiem 1855 odnalazł Ludwika Kaczyńskiego (wg genetyki jest dwóch Ludwików w tym roku, dziecko oraz dorosły mężczyzna, chodzi przede wszystkim o dorosłego) i jeśli to możliwe, podzielił się ze mną danymi z tego aktu, lub wykonał jego zdjęcie. Byłbym zobowiązany gdyby info lub foto zostały wysłane na adres kaaczorr174@op.pl dziękuję!!!
Gdyby ktoś wybierał się do AD w Płocku miałbym do niego serdeczną prośbę aby, jeśli to możliwe, zajrzał do księgi zgonów z parafii Płoniawy (Płoniawy-Bramura) woj. mazowieckie, dziś: pow. maków mazowiecki i pod rocznikiem 1855 odnalazł Ludwika Kaczyńskiego (wg genetyki jest dwóch Ludwików w tym roku, dziecko oraz dorosły mężczyzna, chodzi przede wszystkim o dorosłego) i jeśli to możliwe, podzielił się ze mną danymi z tego aktu, lub wykonał jego zdjęcie. Byłbym zobowiązany gdyby info lub foto zostały wysłane na adres kaaczorr174@op.pl dziękuję!!!
-
2ala030450

Witaj!
Szkoda, że się nie podpisałes.
Od 15 lipca do 31 sierpnia Archiwum Diecezjalne w Plocku zamkniete.
Ala
Szkoda, że się nie podpisałes.
Od 15 lipca do 31 sierpnia Archiwum Diecezjalne w Plocku zamkniete.
Ala
Kiedy zacznie sie digitalizacja w tym archiwum? Ktore Towarzystwo Genealogiczne jest wladne aby byc strona w negocjacjach nad digitalizacja i indeksacja z tym archiwum?
pzdr
misty69
pzdr
misty69
-
helenamalczyk
Szukam aktu małżeństwa Ignacego Obi lub Obiedzińskiego i Małgorzaty Bieńkowski mógłby to być rok 1870-1873 r.nie wiem gdzie był ślub ale pierwsze dziecko Władysław ur.się r.1873 w Nikły Żmijewo
-
beatpatt35

Dzień dobry. Może ktoś z Państwa odnalazłby w archiwum w Płocku akt urodzenia: Gęsicki Henryk, syn Franciszka i Teofili. Urodzony w Rojewie parafia Rogowo, powiat rypiński, prawdopodobnie 1907 lub 1909. Dziękuję. rent@interia.pl
Ala! Pamietasz o mnie? Jak idzie?
Zenek
Zenek
-
2ala030450

Witam!
Zenek, pamietam, ale póki co nie mogę wyjść do AD - obowiazki.
Sprawa druga - akta z parafii Rogowo w AD w Płocku sa tylko takie - http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=7114
czyli akt z lat 1907 lub 1909 nie ma.
Możesz ich szukać w - http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
ale teżtakich lat nie ma. Trzeba zadzwonić do USC w Rogowie - http://www.rogowo.pl/index.php?option=c ... &Itemid=23
i uzyskasz pełna informacje na temat akt z w/w lat.
Pozdrawiam - Ala
Zenek, pamietam, ale póki co nie mogę wyjść do AD - obowiazki.
Sprawa druga - akta z parafii Rogowo w AD w Płocku sa tylko takie - http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=7114
czyli akt z lat 1907 lub 1909 nie ma.
Możesz ich szukać w - http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
ale teżtakich lat nie ma. Trzeba zadzwonić do USC w Rogowie - http://www.rogowo.pl/index.php?option=c ... &Itemid=23
i uzyskasz pełna informacje na temat akt z w/w lat.
Pozdrawiam - Ala
- pozmirowski

Witam serdecznie.
Szukam pomocy w uzyskaniu aktu urodzenia 118/1860 Franciszek Późniewski zespół 200/0 Winnica.
Pozdrawiam.
Szukam pomocy w uzyskaniu aktu urodzenia 118/1860 Franciszek Późniewski zespół 200/0 Winnica.
Pozdrawiam.
Wiesław Późmirowski
-
beatpatt35

Przekonałem się już, że w bazie Pradziad nie ma wszystkich informacji.
Michał Chrzanowski
Witam serdecznie!
Poszukuję pomocy w odnalezieniu aktu małżeństwa z parafii Gostynin.
Grzegorz Chojnacki x Tekla Osmałek ok 1883 r.
Pierwsze dziecko z tego związku Ewa urodziło się w Anajewie w 1883 r.
Niestety z powodu choroby nie mogę osobiście odwiedzić archiwum.
Będę wdzięczny za pomoc
Poszukuję pomocy w odnalezieniu aktu małżeństwa z parafii Gostynin.
Grzegorz Chojnacki x Tekla Osmałek ok 1883 r.
Pierwsze dziecko z tego związku Ewa urodziło się w Anajewie w 1883 r.
Niestety z powodu choroby nie mogę osobiście odwiedzić archiwum.
Będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam Dariusz Tomasz Chojnacki
AD Płock
Witam,
mam pytanie do bardziej doświadczonych niż ja. Czy mam szansę w AD Płock listownie otrzymać metryki urodzeń i akt ślubu jeśli znam dokładnie i rok i numer aktów. Czy trzeba pojechać osobiście
Dorota
mam pytanie do bardziej doświadczonych niż ja. Czy mam szansę w AD Płock listownie otrzymać metryki urodzeń i akt ślubu jeśli znam dokładnie i rok i numer aktów. Czy trzeba pojechać osobiście
Dorota