Indeksacja woj. kujawsko - pom.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Czy są plany digitalizacji i indeksacji szeroko rozumianego woj. kujawsko - pomorskiego? Albo, jeśli jest już obecnie dostęp do danych metrykalnych, czy można dopomóc w ich indeksacji? Precyzując jeszcze bardziej, najbardziej zależy mi na pow. chełmińskim i grudziądzkim, które wydają się być iście białą plamą indeksacyjną.
Panie Jerzy .
A konkretnie o jakie miejscowości chodzi .
Może pomożemy .
W najbliższym czasie edytujemy indeksację jednej nowej parafii z tego terenu .
Aczkolwiek materiałów są nieprzebrane ilości .
Pozdrawiam
A konkretnie o jakie miejscowości chodzi .
Może pomożemy .
W najbliższym czasie edytujemy indeksację jednej nowej parafii z tego terenu .
Aczkolwiek materiałów są nieprzebrane ilości .
Pozdrawiam
indeksacja parafii Sadki
Witam Wszystkich,
Podłączę się pod stare zapytanie - zainteresowany jestem parafią Sadki powiat Wyrzysk - może ktoś posiada metryki z tej parafii.
Podłączę się pod stare zapytanie - zainteresowany jestem parafią Sadki powiat Wyrzysk - może ktoś posiada metryki z tej parafii.
Witam
A może indeksacja powiatu chełmińskiego lub samego Chełmna? Chętnie się podejmę.
A może indeksacja powiatu chełmińskiego lub samego Chełmna? Chętnie się podejmę.
Pozdrawiam
Wioletta
SZukam
Schiedel, KAźmierczak, Włodarczyk/Włodarek, Śniatecki, Kołtonowski, Herman, Bona,Ciuruś, Kubiak,Pawlak,Chroblik,Łakomy,Schubert
Cielcza,Mieszków,Wiataszyce, Wilkowyja,Szczury,JArocin, Kujawsko Pomorskie
Wioletta
SZukam
Schiedel, KAźmierczak, Włodarczyk/Włodarek, Śniatecki, Kołtonowski, Herman, Bona,Ciuruś, Kubiak,Pawlak,Chroblik,Łakomy,Schubert
Cielcza,Mieszków,Wiataszyce, Wilkowyja,Szczury,JArocin, Kujawsko Pomorskie
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Z tego co się zorientowałem to interesującymi nas rejonami zajmowali się wyłącznie Mormoni gdzieś w latach 60-tych. Niestety, ale mikrofilmy daję się oglądać wyłącznie w Warszawie, lub Wrocławiu, więc temat dla mnie nie istnieje.Wioletta pisze:Witam
Wszystkie akta metrykalne znajdują się w AD w Toruniu. Dostęp jest tamże nie łatwy, a indeksacje w praktyce wykluczona.
Szanowni Państwo
Ja z powodzeniem realizuję indeksację tego rejonu . Zrobiłem parafię Wabcz . W najbliższym czasie będę wstawiał parafię Łunawy -olęderską -gdyż mnie interesują Olędrzy .A Kulm będę realizował po parafiach łódzkich Bełdów i Dalików .
To wszystko wymaga pracy i godzin spędzonych w archiwach .
Pozdrawiam
Ja z powodzeniem realizuję indeksację tego rejonu . Zrobiłem parafię Wabcz . W najbliższym czasie będę wstawiał parafię Łunawy -olęderską -gdyż mnie interesują Olędrzy .A Kulm będę realizował po parafiach łódzkich Bełdów i Dalików .
To wszystko wymaga pracy i godzin spędzonych w archiwach .
Pozdrawiam
Zapraszamy do współpracy przy indeksacji tego regionu na portalu:
http://www.szpejankowski.eu/
zakładka - metryki, wykazy osób - indeksowane parafie.
Paweł
http://www.szpejankowski.eu/
zakładka - metryki, wykazy osób - indeksowane parafie.
Paweł
"Sadki małżeństwa 1820-1829, 1835-1878 oraz małżeństwa ewangelickie 1870-1875 zindeksowane sa w ramach Poznan Project."
Projekt Poznań wymaga uzupełnienia w zakresie tej parafii. Szukam osób, które pracują nad indeksacją parafii w rejonie Krajny: Sadki, Glesno, Dębowo - być może ktoś dysponuje źródłami typu scany ksiąg parafialnych, które można by było zaindeksować.
Projekt Poznań wymaga uzupełnienia w zakresie tej parafii. Szukam osób, które pracują nad indeksacją parafii w rejonie Krajny: Sadki, Glesno, Dębowo - być może ktoś dysponuje źródłami typu scany ksiąg parafialnych, które można by było zaindeksować.
Indeksacja woj. kujawsko - pom
Witam!
Ja też chciałbym zpytać się czy ma ktoś z Was bądź indeksuje materiały z terenów na Kujawach:Byczyna,Radziejów Kujawski, Osięciny,Dobre, Brześć Kujawski.
Pozdrawiam
Ryszard Szołyga
Ja też chciałbym zpytać się czy ma ktoś z Was bądź indeksuje materiały z terenów na Kujawach:Byczyna,Radziejów Kujawski, Osięciny,Dobre, Brześć Kujawski.
Pozdrawiam
Ryszard Szołyga
- Czyżewski_Bartłomiej

Dla zainteresowanych - jakiś czas temu trafiły do Geneteki indeksy małżeństw z Golubia (na razie lata 1874-1890). Niestety administratorzy Geneteki nie odnotowali tego w wątku poświęconemu aktualizacjom...
Niedługo powinny trafić indeksy urodzeń z tej parafii.
Niedługo powinny trafić indeksy urodzeń z tej parafii.
Wprawdzie to nie Kujawy ale Krajna Wielkopolska, ale może ktoś z Formułowiczów ma jakieś infrmacje z Polski czy Nemiec o metrykach z Wielkiego Buczka pow. złotwski.
pozdr.
pozdr.