Nazwisko: Buller
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2066&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Jest to moje nazwisko rodowe.Obecnie w pisowni jako Buler, ale w moich wędrówkach genealogicznych natknęłam się na formę Buller.
Jestem wnuczką Jana Bul(l)er - najmłodszego syna Marianny ( Maryanny ) z Dar(a)nowskich i X Buler.
W momencie narodzin Jana Marianna była wdową i w akcie urodzenia brak wzmianki o ojcu !
Rodzeństwo Jana to: prawdopodobnie ( choć na ten moment mam watpliwości ) Józef, Marian i Janina - szukam wszelkich informacji o ich losach.
Miejscowośći związane z Janem to: Ruże, Kijaszkowo i Działyń ( woj. kujawsko-pomorskie )
dla Józefa - Brąchnówek ( k. Chełmży ) i ...... ?
dla Mariana - ? i emigracja do Francji
dla Janiny - Radzynek
mogą być pewne nieścisłości bowiem dysponuję bardzo skromnym zasobem inforamacji i będę bardzo wdzięczna za każdy ślad.
Anna zd. Buler
Jestem wnuczką Jana Bul(l)er - najmłodszego syna Marianny ( Maryanny ) z Dar(a)nowskich i X Buler.
W momencie narodzin Jana Marianna była wdową i w akcie urodzenia brak wzmianki o ojcu !
Rodzeństwo Jana to: prawdopodobnie ( choć na ten moment mam watpliwości ) Józef, Marian i Janina - szukam wszelkich informacji o ich losach.
Miejscowośći związane z Janem to: Ruże, Kijaszkowo i Działyń ( woj. kujawsko-pomorskie )
dla Józefa - Brąchnówek ( k. Chełmży ) i ...... ?
dla Mariana - ? i emigracja do Francji
dla Janiny - Radzynek
mogą być pewne nieścisłości bowiem dysponuję bardzo skromnym zasobem inforamacji i będę bardzo wdzięczna za każdy ślad.
Anna zd. Buler