Knapp Władysław i Franciszka zd. Łabędzka

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Knapp_Małgorzata

Sympatyk
Adept

Post autor: Knapp_Małgorzata »

Poszukuję informacji na temat małżeństwa Władysława i Franciszki Knapp.

Władysław Knapp ur. w 1877, zm. 14.05.1964 r., pochowany na cmentarzu włochowskim w Warszawie.

Franciszka Knapp zd. Łabędzka ur. w 1889 r., zm. 21.03.1970 r., pochowana na cmentarzu we Włochach w Warszawie.

Wspólnie mieli 3 synów:
- Czesława (1920-1960) ożenionego z Michaliną Sosnowską (1922-1994) - w tym przypadku znam znam całą gałąź rodziny
- Narcyza (1925-1991) ożenionego z Jadwigą Sosnowską (ur. 1929, siostra rodzona Michaliny żony Czesława) - moi dziadkowie, w tym przypadku również znam znam całą gałąź rodziny
- Mieczysława (1927-1975) ożenionego z Eugenią (ma obecnie ok 90 lat)

Dodatkowo Franciszka miała nieślubnego syna (dane ojca są mi nie znane)
-SZCZEPAN. Nie wiem czy nosił on nazwisko panieńskie matki, nazwisko ojca czy nazwisko Knapp. Wiadomo jednak, iż urodził sie przed 1920 rokiem i miał córkę o imieniu NARCYZA.

Władysław i Franciszka mieszkali w Warszawie na ulicy Opaczewskiej.

Bardzo zależy mi na odnalezieniu Szczepana i jego córki Narcyzy oraz dodatkowych informacji o Władysławie i Franciszce
Knapp_Małgorzata

Sympatyk
Adept

Post autor: Knapp_Małgorzata »

Znalazłam w metrykach parafii św. Stanisława na Woli akt Szczepana Łabędzkiego. Umiem odszyfrować iż jego matką była Franciszka łabęcka...i tyle...czy ktoś pomoże mi w tłumaczeniu?

http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 5-1650.jpg
chodzi o akt nr 1645
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”