Częstochowa, św. Zygmunta-mogę pomóc
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
AgniekszaTokarska
Re: Czestochowa, Sw. Zygmunta-moge pomoc
czy mogłaby Pani sprawdzić jeszcze nazwisko Gadomska, Gadomski?
tak ogolnie to nie dam rady, ksiag jest wiele a samych aktow jeszcze wiecej - to byla/jest duza parafiaAgniekszaTokarska pisze:czy mogłaby Pani sprawdzić jeszcze nazwisko Gadomska, Gadomski?
jakies dokladniejsze dane bym potrzebowala; sprawdzamy chrzest czy zgon? malzenstwa? w jakich latach?
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
-
AgniekszaTokarska
wiem ze mój pradziadek Feliks Gadomski urodził się 1919 był synem Stefana i Heleny zd. Orlik chciałabym odnaleźć akt chrztu pradziadka i jeśli byłaby taka możliwość to akt ślubu jego rodziców ale nie mam pojęcia który rok i jaka dokładnie parafia więc to tak troszkę po omacku poszukuję, ale może szczęście się uśmiechnie
pozdrawiam
pozdrawiam
-
AgniekszaTokarska
-
tomkrzywanski

czy w ww indeksach jest nazwisko Krzywanski, Klekowski, Billewicz lub Olesinski? Dziekuje i serdecznie pozdrawiam
ja chetnie pomoge, ale bez dodatkowych informacji nie dam rady; ksiag jest ogromtomkrzywanski pisze:czy w ww indeksach jest nazwisko Krzywanski, Klekowski, Billewicz lub Olesinski? Dziekuje i serdecznie pozdrawiam
kiedys pomoglam komus kto szukal nazwiska na litere "K", znalazlam indexy z parafii, prosze sobie sprawdzic (nie sa to wszystkie lata, ale zawsze
https://picasaweb.google.com/fromkasiek ... directlink
Ostatnio zmieniony pn 12 wrz 2011, 23:14 przez kasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
-
AgniekszaTokarska
spróbuję ustalić choć możliwe lata
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony śr 11 sty 2012, 23:53 przez Ciuklech, łącznie zmieniany 1 raz.
tomkrzywanski pisze:czy w ww indeksach jest nazwisko Krzywanski, Klekowski, Billewicz lub Olesinski? Dziekuje i serdecznie pozdrawiam
ja chetnie pomoge, ale bez dodatkowych informacji nie dam rady; ksiag jest ogrom
kiedys pomoglam komus kto szukal nazwiska na litere "K", znalazlam indexy z parafii, prosze sobie sprawdzic (nie sa to wszystkie lata, ale zawsze cos)
https://picasaweb.google.com/fromkasiek ... directlink
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
Witam
Bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie informacje na temat Anieli Koczalskiej z domu Grabowskiej. Została pochowana na cmentarzu Kule. zmarła 02 10 1909r. Kiedy się urodziła? jak nazywali się rodzice? wszystkie informacje są cenne..
W tej parafii była chrzczona jej córka Dominika Maria ( 11 08 1882r.) - może coś będzie obok o rodzeństwie?
Pozdrawiam serdecznie Monika Chomińska
Bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie informacje na temat Anieli Koczalskiej z domu Grabowskiej. Została pochowana na cmentarzu Kule. zmarła 02 10 1909r. Kiedy się urodziła? jak nazywali się rodzice? wszystkie informacje są cenne..
W tej parafii była chrzczona jej córka Dominika Maria ( 11 08 1882r.) - może coś będzie obok o rodzeństwie?
Pozdrawiam serdecznie Monika Chomińska
Ostatnio zmieniony wt 13 wrz 2011, 15:16 przez chomika75, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tomkrzywanski

dziekuje za zdjecia indeksow.Gdyby miala Pani mozliwosc to bylbym wdzieczny za sprawdzenie :
-slub Klekowski i Wiktoria Krzywanska lata 1898-1903
-urodzenia Maria Klekowska ok 1901-1904
-zgon Teofil Olesinski i Jozefa Olesinska 1913-1919
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
-slub Klekowski i Wiktoria Krzywanska lata 1898-1903
-urodzenia Maria Klekowska ok 1901-1904
-zgon Teofil Olesinski i Jozefa Olesinska 1913-1919
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
nie mam dla was dobrej nowiny, bo mi swiatlo w bibliotece wylaczyli i wszyscy musieli wyjsc
zdazylam tylko poszukac Marie Klekowska
w 1901, 1902 i 1903 nie ma; w 1904 jest, ale Klekowska Janina, akt #1269 (tak podane w indeksie), chcialam zrobic skan ale sie okazalo, ze w ksiedze pod tym numerrem tego aktu nie ma, na kartce przed i po tez nie i juz nie zdazylam dalej szukac
czy Maria to Janina?
reszte poszukam za tydzien, bo tylko wtedy moge...
prosze cierpliwie czekac
a panstwo potrzebujacy to w jakich miastach mieszkacie?
zdazylam tylko poszukac Marie Klekowska
w 1901, 1902 i 1903 nie ma; w 1904 jest, ale Klekowska Janina, akt #1269 (tak podane w indeksie), chcialam zrobic skan ale sie okazalo, ze w ksiedze pod tym numerrem tego aktu nie ma, na kartce przed i po tez nie i juz nie zdazylam dalej szukac
czy Maria to Janina?
reszte poszukam za tydzien, bo tylko wtedy moge...
prosze cierpliwie czekac
a panstwo potrzebujacy to w jakich miastach mieszkacie?
Ostatnio zmieniony śr 14 wrz 2011, 13:49 przez kasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
Warszawa.. Jeśli mogę w czymś pomóc..