Zrobię zdjęcia - Unieck, Unierzyż, Sulerzyż
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam
Niedługo będę na cmentarzach w Uniecku i Unierzyżu, najprawdopodobniej również w Sulerzyżu. Mogę zrobić zdjęcia.
Proszę o podanie nazwiska (a najlepiej również imienia) osoby, której grób mam sfotografować oraz maila, na który mam przesłać zdjęcia.
Nie zostawiam na grobach kartek, nie odczytuję niewyraźnych informacji na tablicach. Nie gwarantuję, że grób w ogóle uda mi się odnaleźć (na wszystkich tych trzech cmentarzach jest trochę grobów zaniedbanych, z nagrobkami nie do odczytania).
Pozdrawiam,
Agnieszka
Niedługo będę na cmentarzach w Uniecku i Unierzyżu, najprawdopodobniej również w Sulerzyżu. Mogę zrobić zdjęcia.
Proszę o podanie nazwiska (a najlepiej również imienia) osoby, której grób mam sfotografować oraz maila, na który mam przesłać zdjęcia.
Nie zostawiam na grobach kartek, nie odczytuję niewyraźnych informacji na tablicach. Nie gwarantuję, że grób w ogóle uda mi się odnaleźć (na wszystkich tych trzech cmentarzach jest trochę grobów zaniedbanych, z nagrobkami nie do odczytania).
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ostatnio zmieniony czw 11 sie 2016, 12:24 przez Behem, łącznie zmieniany 1 raz.
Cmentarz w Unierzyżu jest bardzo zadbany.
Ale jeżeli można byłbym wdzięczny za zdjęcia nagrobków Łepkowskich .
Wzajemnie mam to samo ale z cmentarza w Dąbrowie -bo to rodzina herbu Dąbrowa
Podaję skype : ryszardwelka
Ale jeżeli można byłbym wdzięczny za zdjęcia nagrobków Łepkowskich .
Wzajemnie mam to samo ale z cmentarza w Dąbrowie -bo to rodzina herbu Dąbrowa
Podaję skype : ryszardwelka
Unierzyż jest - owszem - zadbany, ale są groby, nad których odczytaniem musiałabym się długo męczyć, jak też trochę grobów, na których w ogóle nie ma tablic.
Odezwę się w sprawie Łepkowskich w październiku.
Odezwę się w sprawie Łepkowskich w październiku.
Ostatnio zmieniony czw 11 sie 2016, 12:25 przez Behem, łącznie zmieniany 2 razy.
Uprzejmie dziękuję
Żałuję ,że jak robiłem zdjęcia w Dąbrowie i w Kowalewku nie zajechałem do Unierzyża.
Nazwiska z Unierzyża gdyby były to :
Łepkowski
Rykowski
Mączewski
Żałuję ,że jak robiłem zdjęcia w Dąbrowie i w Kowalewku nie zajechałem do Unierzyża.
Nazwiska z Unierzyża gdyby były to :
Łepkowski
Rykowski
Mączewski
Na to trzecie zapytanie mogę odpowiedzieć od ręki - a i owszem, grób jest. Ściślej rzecz biorąc, w Unierzyżu są dwa groby Mączewskich. Niestety, zdjęcia, które robiłam tam ostatnio, są w b. kiepskiej jakości, więc z wysyłaniem poczekam do października.
W Unierzyżu pochowano Stefana Mączewskiego (1905-1997), jego żonę Eugenię z Kocięckich, a także - w drugim grobie - Wacława Mączewskiego (ok. 1897-1976) i jego żoną Helenę z Kędzierskich Mączewską (ok. 1912-2001).
Mam informacje o rodzicach Stefana i Eugenii oraz dziadkach Heleny. Przy okazji pytanie - czy w Dąbrowie również szukał Pan Mączewskich?
W Unierzyżu pochowano Stefana Mączewskiego (1905-1997), jego żonę Eugenię z Kocięckich, a także - w drugim grobie - Wacława Mączewskiego (ok. 1897-1976) i jego żoną Helenę z Kędzierskich Mączewską (ok. 1912-2001).
Mam informacje o rodzicach Stefana i Eugenii oraz dziadkach Heleny. Przy okazji pytanie - czy w Dąbrowie również szukał Pan Mączewskich?
Ostatnio zmieniony pn 15 lut 2016, 09:51 przez Behem, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję . Bo to przodkowie mojej żony .
Proszę Pani
Moja teściowa z domu Mączewska
W Dąbrowie byłem .
Zdjęcia zrobiłem
W Kowalewku jest rodzinny majątek .
Potomkowie tych właśnie Mączewskich mieszkają w Łodzi do dzisiaj.
Oczywiście Mączewscy herby Bem.
Bo takowy mają .
Proszę Pani
Moja teściowa z domu Mączewska
W Dąbrowie byłem .
Zdjęcia zrobiłem
W Kowalewku jest rodzinny majątek .
Potomkowie tych właśnie Mączewskich mieszkają w Łodzi do dzisiaj.
Oczywiście Mączewscy herby Bem.
Bo takowy mają .
Czy ma Pan więcej informacji o Mączewskich z Kowalewka i o właścicielach majątku?
Ostatnio zmieniony pn 15 lut 2016, 09:51 przez Behem, łącznie zmieniany 1 raz.
No słyszeć nie mogłaś bo to jak pisze rodzina mojej żony . Ja tez pochodzę z Łodzi .
W Łodzi też mieszka cała rodzina Mączewskich jako i w Kutnie.Ja to mam w drzewie rodzinnym .Wszystkich tych ludzi znam .
Reszta rodziny naszej mieszka dotąd w Mławie .
Pozdrawiam i już przeciez ze sobą pisaliśmy na naszej klasie
Także rodzin Mączewskich
strona welka.pl
No to skoro piszesz ,że z rodzinnych informacji t znaczy ,iż macie z moją zoną wspólną rodzinę i wspólne drzewo genealogiczne .
Pozdrawiam
Przy okazji polecam parafię Zieluń.
W Łodzi też mieszka cała rodzina Mączewskich jako i w Kutnie.Ja to mam w drzewie rodzinnym .Wszystkich tych ludzi znam .
Reszta rodziny naszej mieszka dotąd w Mławie .
Pozdrawiam i już przeciez ze sobą pisaliśmy na naszej klasie
Także rodzin Mączewskich
strona welka.pl
No to skoro piszesz ,że z rodzinnych informacji t znaczy ,iż macie z moją zoną wspólną rodzinę i wspólne drzewo genealogiczne .
Pozdrawiam
Przy okazji polecam parafię Zieluń.
Witam! Czy mogę prosić o sprawdzenie na cmentarzu w Sulęrzyżu nazwiska Elmanowicz Walentyna Józefa z d. Bystry/a lub właśnie nazwiska Bystry, Bystra. Podaję e-maila: ela@landhen.com.pl
Elu - oczywiście, sprawdzę, o ile październikowa pogoda nie przegoni mnie z cmentarzy.
Ryszardzie - nie, na naszej klasie nie mogliśmy ze sobą pisać, z tej prostej przyczyny, że nie mam tam konta
Ryszardzie - nie, na naszej klasie nie mogliśmy ze sobą pisać, z tej prostej przyczyny, że nie mam tam konta
Ostatnio zmieniony pn 15 lut 2016, 09:52 przez Behem, łącznie zmieniany 1 raz.
Być może coś mi się pomyliło .
Nie widzę problemu .
Ja też będę w Mławie w tym roku .
Nie zajmuję się drzewem mojej żony bo by mi na herby żyrantów nie wystarczyło .
Mam dość pracy z własnymi przodkami .
A nawet zastanawiam się czy mi emerytury nie zbraknie na wpisanie tych 10 tysięcy metryk .
Ale przy okazji jak będę w Kutnie u rodziny Mączewskich wspomnę ,że ktoś robi drzewo .
Pozdrawiam
Nie widzę problemu .
Ja też będę w Mławie w tym roku .
Nie zajmuję się drzewem mojej żony bo by mi na herby żyrantów nie wystarczyło .
Mam dość pracy z własnymi przodkami .
A nawet zastanawiam się czy mi emerytury nie zbraknie na wpisanie tych 10 tysięcy metryk .
Ale przy okazji jak będę w Kutnie u rodziny Mączewskich wspomnę ,że ktoś robi drzewo .
Pozdrawiam
-
BartekStróżyk

witam proszę o zdjęcie grobu Stanisława i Pauliny konwerskich z cmentarza w Uniecku. Za pomoc z góry dziękuję