Dziękuje wszystkim za podpowiedzi i sugestie.
Napisałem o dworcu kolejowym, ponieważ zasugerowałem się kolejarzem siedzącym w prawym dolnym rogu, ale wcale się na ten dworzec nie upieram. Jeśli chodzi jeszcze o czas zrobienia zdjęcia to może to też być okres tuż po wojnie. Początkowo myślałem, że zdjęcie przedstawia grupę repatriantów na ziemie odzyskane. Trasa pociągu biegła od miejscowości Chlebowice Wielkie (25km na południe od Lwowa) aż pod Wrocław.
Zdjęcia znalazłem wśród zdjęć stryja, a ponieważ w czasie wojny stryj był jeszcze bardzo młody to założyłem że to zdjęcie może dotyczyć jego ojca a mojego pradziadka. Jednakże po dokładnym obejrzeniu zdjęcia wydaje mi się, że rozpoznaje na nim drugiego stryja, brata tego u którego zdjęcie znalazłem. Niestety stryj nie powie co to za zdjęcie, zmarł w 2008 roku, a zdjęcie wpadło w moje ręce rok później. Na pewno rozpoznaje na tym zdjęciu kilka osób z innych zdjęć z tamtego okresu, które mieszkały przed wojną w miejscowości Bóbrka k.Lwowa, lub okolicy (wioski to Szpilczyna, Wołowe, Łanki, Łany).
Pradziadek osiedlił się okolicach Milicza, natomiast ten stryj którego prawdopodobnie rozpoznałem mieszkał w okolicach Głubczyc.
dołączam dwa zbliżenia, może komuś coś to podpowie, oryginalne zdjęcie jest u stryjny, ale na 100% nie ma nazw na kierunkowskazach, zdjęcie zaczyna się tak jak widać w pierwszym poscie.
pozdrawiam
maksiu