Krasnopol, parafia Przemienienia Pańskiego
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=3829&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
-
cichockijeziorkimale

-
GrzegorzKrupiński

Mam nieco danych dla Krasnopola i okolic z końca XVIII wieku. Nazwisko Cichocki nie występuje. Są Cichowscy, mieszczanie krasnopolscy. Taka forma nazwiska powtórzona dwukrotnie, w odstępie sześciu lat. W Jeziorkach Małych, w tym czasie, mieszkają Popławscy.
Serdecznie pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Dzień dobry,
a występuje tam nazwisko Rynkiewicz?
Pozdrawiam
Monika
Pozdrawiam
Monika
-
GrzegorzKrupiński

Re: Krasnopol, parafia Przemienienia Pańskiego
Występuje w Żłobinie, zdarza się, że "n" z nazwiska bywa zastępowane "m".MonikaS7 pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Monika
Serdecznie pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Witam,
dziękuję za odpowiedź. Właśnie chodzi o Żłobin. A czy mogłabym prosić o bliższe dane? Ok. 1850 r. urodziła się tam Paulina Rynkiewicz (moja prapra) c. Bartłomieja i Magdaleny i właśnie ich poszukuję.
Pozdrawiam
Monika
dziękuję za odpowiedź. Właśnie chodzi o Żłobin. A czy mogłabym prosić o bliższe dane? Ok. 1850 r. urodziła się tam Paulina Rynkiewicz (moja prapra) c. Bartłomieja i Magdaleny i właśnie ich poszukuję.
Pozdrawiam
Monika
-
GrzegorzKrupiński

W 1792 głową rodziny był Szymon, żonaty. Mieszkał z synami: Kazimierzem l.13, Józefem l. 21, Antonim l. 12, Benedyktem l. 10 i Wincentym l. 7. Innych danych nie mam.MonikaS7 pisze:Witam,
Pozdrawiam
Monika
Serdecznie pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
cichockijeziorkimale

Witam,GrzegorzKrupiński pisze:Mam nieco danych dla Krasnopola i okolic z końca XVIII wieku. Nazwisko Cichocki nie występuje. Są Cichowscy, mieszczanie krasnopolscy. Taka forma nazwiska powtórzona dwukrotnie, w odstępie sześciu lat. W Jeziorkach Małych, w tym czasie, mieszkają Popławscy.
dziękuję za odpowiedź.
Niedawno wróciłem z mojej pierwszej podróży do Polska.
Odwiedziłem moich przodków wieś w Jeziorkach Małe, podlaskie, Polska.
Odwiedziłem w Archiwum Państwowym w Suwałkach.
Prośba o tlumaczenia - akt urodzenia, Krasnopol
Uzyskane 8 urodzenia rekordy w latach 1840, 1841, 1843, 1845, 1865, 1874, 1877 i 1882 roku.
Szukam pomocy w tłumaczeniach. Mam nadzieję, że więcej informacji na udział w najbliższej przyszłości.
Joe
GrzegorzKrupiński pisze:Bardzo dziękuję za informację, na pewno się przyda.MonikaS7 pisze:
W 1792 głową rodziny był Szymon, żonaty. Mieszkał z synami: Kazimierzem l.13, Józefem l. 21, Antonim l. 12, Benedyktem l. 10 i Wincentym l. 7. Innych danych nie mam.
Pozdrawiam
Monika
-
cichockijeziorkimale

Krasnopol Parish: Przemienienia Pańskiego
Krasnopol Parish The Transfiguration of Our Lord Catholic Church
Poniżej znajduje się lista świadków i chrzestnych wymienione w aktach urodzenia z parafii Krasnopol.
The following is a list of surnames - Witnesses and Godparents listed in birth records from the Krasnopol parish.
Azarewicz, Bubulewicz, Chudzicki, Cichocka, Cichocki, Gretowska, Gretowski, Janiszewski, Leonczyk, Malinowski, Naumowicz , Pedrojć, Podhajski, Pomianowski, Popławski, Sitko, Zadróga, Zaniewska, Zaniewski, Żyndowa, Zajko
Krasnopol Parish The Transfiguration of Our Lord Catholic Church
Poniżej znajduje się lista świadków i chrzestnych wymienione w aktach urodzenia z parafii Krasnopol.
The following is a list of surnames - Witnesses and Godparents listed in birth records from the Krasnopol parish.
Azarewicz, Bubulewicz, Chudzicki, Cichocka, Cichocki, Gretowska, Gretowski, Janiszewski, Leonczyk, Malinowski, Naumowicz , Pedrojć, Podhajski, Pomianowski, Popławski, Sitko, Zadróga, Zaniewska, Zaniewski, Żyndowa, Zajko
-
Dzikliński
Witam
Poszukuję informacji o nazwiskach Dzikliński i Dziekliński.
Ze strony "Genealogia rodziny Welka" z metryk małżeństwa z XIX w dowiedziałem się, że właśnie z Krasnopola i okolic, wywodzi się najwięcej osób noszących te nazwiska .
Poszukuję informacji o nazwiskach Dzikliński i Dziekliński.
Ze strony "Genealogia rodziny Welka" z metryk małżeństwa z XIX w dowiedziałem się, że właśnie z Krasnopola i okolic, wywodzi się najwięcej osób noszących te nazwiska .
Ostatnio zmieniony śr 20 lis 2013, 10:29 przez Dzikliński, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam serdecznie.W Krasnopolu poszukuję moich przodków Lisiewicz/Lesiewicz/ i Perkowski{a} może gdzieś tam są.Pozdrawiam juras
Nieaktualne
Ostatnio zmieniony wt 28 mar 2017, 19:01 przez SylwiaJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Sylwia
---
Szukam potomków pary: Antonina (Wolak) i Stanisław Dziedziak; okolice: Dębica, Lubzina
Sylwia
---
Szukam potomków pary: Antonina (Wolak) i Stanisław Dziedziak; okolice: Dębica, Lubzina
Witam,
Poszukuję informacji na temat nazwiska Koscinski (Kościński, Kościnski...) z Krasnopola przed rokiem 1810.
Dziękuję
Jarosław
Poszukuję informacji na temat nazwiska Koscinski (Kościński, Kościnski...) z Krasnopola przed rokiem 1810.
Dziękuję
Jarosław