Avito vivit honore (komentarz)

Komentarze artykułów opublikowanych na stronie PTG

Moderator: maria.j.nie

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=408&ez=2 target=_top">ten artykuł</A> w tym wątku
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 7 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Świetny, lekki artykuł ;)
Wydaje się, że oprócz szlachetnego serca (dziękuję za uratowanie ptaszyny), odziedziczył Pan po przodkach także "lekkie pióro" !

Pozdrawiam
Aneta
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk

Post autor: Virg@ »

Panie Jerzy,

miło się czyta i zaraz cieplutko robi się koło serca.

Dane genealogiczne mniej lub bardziej wyczerpujące – można odszukać w większości materiałów archiwalnych. Po akuratnym i żmudnym zgromadzeniu i uporządkowaniu danych – posiadamy swój wywód genealogiczny. W nim pokolenia przodków odpowiednio ponumerowane…

Lecz cieszyć i bawić się tym co robimy, to już jest mądrość. Jak bowiem zauważył filozof: „Mądry jest nie ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego, co ma” – Demokryt z Abdery. I cisną się, pod palce na klawiaturze, słowa poety: „Bo nieważne, czyje co je, Ważne to je, co je moje!” :D.

Łączę serdeczne pozdrowienia –
Lidia, po przodkach chodzących za pługiem :D.
achajter

Sympatyk

Post autor: achajter »

Panie Jerzy. Z przyjemnością przeczytałem zamieszczony artykuł i muszę stwierdzić że kilku moich znajomych którym zaproponowałem aby spróbowali założyć swoje drzewo właśnie zaczynali poszukiwania od herbarza. Nie znajdując tego czego oczekiwali zniechęceni albo raczej zawiedzeni kończyli na tym poszukiwania.Pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Aftanas_Jerzy »

Masz pomysły, wiedzę i talent - pisz....
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
JerzyGrzegorz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: JerzyGrzegorz »

Dziękuję za miłe słowa. Niemniej jednak uprasza się o niepodpuszczanie autora tego artykułu. Jest tylko skromnym drogowcem, daleko mu do pióra jego przedmówców oraz wszystkich koleżanek i kolegów udzielających się na forum. W rankingu piszących drogowców plasuje się też na dalekim miejscu za piszącymi donosy. Pozdrawiam Jurek.
turczynska_jaga

Sympatyk

Post autor: turczynska_jaga »

Panie Jerzy. Tak, ciepło się zrobiło na sercu. Ja też o genealogii mogę godzinami, tyle że nie tak barwnie i lekko.
A co do wróbelka, z własnego doświadczenia wiem, że nie pojawił się od tak sobie. I niech tam uważają nas, delikatnie mówiąc, za dziwaków. Pozdrawiam
turczynska_jaga

Sympatyk

Post autor: turczynska_jaga »

Panie Jerzy. Tak, ciepło się zrobiło na sercu. Ja też o genealogii mogę godzinami, tyle że nie tak barwnie i lekko.
A co do wróbelka, z własnego doświadczenia wiem, że nie pojawił się od tak sobie. I niech tam uważają nas, delikatnie mówiąc, za dziwaków. Pozdrawiam
Staporek_Kamil

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Staporek_Kamil »

Fajne
Kamil Stąporek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komentarze artykułów”