Archiwum Państwowe w Piotrkowie Trybunalskim
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Bardzo dziękuję za pomoc.Tomek1973 pisze: @Jacek
28/1888
parafia Grocholice
Walenty Męcikiewicz kawaler lat 22 syn jana i Katarzyny Krupickiej lub Krupnickiej urodzony w Zdzieszulicach, czasowo zamieszkały w Bełchatowie
Antonina Pilarczyk panna lat 26 córka Wojciecha i Marcjanny Wojciechowskiej urodzona w Zdzieszulicach
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl
-
włodzimiest

- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Witam, Panie Tomku 
Potrzebuję pomocy w odnalezieniu informacji.
W Skorowidzu do Ksiąg Ludności Stałej gminy Bełchatówek (sygnatura 10).
Jest informacja, że w miejscowości Bełchatów pod jednym dachem mieszkali Bolesław Michał Jankowski (ur. 1881) i Józefa (ur. 1882).
Poszukuję informacji o w./w. osobach.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński, Szczecinek
Potrzebuję pomocy w odnalezieniu informacji.
W Skorowidzu do Ksiąg Ludności Stałej gminy Bełchatówek (sygnatura 10).
Jest informacja, że w miejscowości Bełchatów pod jednym dachem mieszkali Bolesław Michał Jankowski (ur. 1881) i Józefa (ur. 1882).
Poszukuję informacji o w./w. osobach.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński, Szczecinek
Ostatnio zmieniony pt 25 cze 2010, 17:06 przez Łopiński_Jacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Chyba to może być możliwe.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Chyba to może być możliwe.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl
Witam serdecznie Panie Tomku.Wkłada pan wiele czasu i serca w poszukiwania różnych danych,przeto ośmielam się i ja zwrócić o pomoc.Poszukuję w różnych parafiach i nic .Moja babcia Stanisława Chomicz urodziła się w 1886 r. w Warszawie/więcej nie wiem/.Miała syna Wacława,który zginął w wieku 15-tu lat w nurtach Uralu na Syberii wraz z innymi harcerzami/razem 7/.Babcia po moim dziadku nazywała się Chmielewska, ale wcześniej /I-voto/ Kuklak i tak mógł nazywać się jej syn Wacław.Będę wdzięczny za wszelkie informacje . Pozdrawiam juras
Akta poborowych zawierają:
imię i nazwisko poborowego, datę i miejsce urodzenia, miejsce zamieszkania, zawód /źródło utrzymania/, informacje o karalności, dane o rodzicach - informacje o ich zawodach i o tym, czy żyją.
Podany jest wynik badania lekarskiego - wzrost, waga, objętośc klatki piersiowej, informacje o ewentualnych chorobach, kategoria wojskowa i przydział do jednostki.
tomek
imię i nazwisko poborowego, datę i miejsce urodzenia, miejsce zamieszkania, zawód /źródło utrzymania/, informacje o karalności, dane o rodzicach - informacje o ich zawodach i o tym, czy żyją.
Podany jest wynik badania lekarskiego - wzrost, waga, objętośc klatki piersiowej, informacje o ewentualnych chorobach, kategoria wojskowa i przydział do jednostki.
tomek
@Jacek
Władysław Jankowski - ojciec NN, matka Paulina Wnuk. ur. 16 IX 1855 w Hucie Dłutowskiej
Józefa Jankowska - c. Władysława i jego pierwszej żony Małgorzaty Starczewskiej, ur. 13 III 1884. W 1914 wyszła za mąż za Józefa Barańskiego z Łodzi.
Znalazłem księgi ludności i to z nich są te zapisy.
tomek
Władysław Jankowski - ojciec NN, matka Paulina Wnuk. ur. 16 IX 1855 w Hucie Dłutowskiej
Józefa Jankowska - c. Władysława i jego pierwszej żony Małgorzaty Starczewskiej, ur. 13 III 1884. W 1914 wyszła za mąż za Józefa Barańskiego z Łodzi.
Znalazłem księgi ludności i to z nich są te zapisy.
tomek
Jak to się ma do zasobów archiwum piotrkowskiego AP i w czym mógłbym konkretnie pomóc?juras pisze:Witam serdecznie Panie Tomku.Wkłada pan wiele czasu i serca w poszukiwania różnych danych,przeto ośmielam się i ja zwrócić o pomoc.Poszukuję w różnych parafiach i nic .Moja babcia Stanisława Chomicz urodziła się w 1886 r. w Warszawie/więcej nie wiem/.Miała syna Wacława,który zginął w wieku 15-tu lat w nurtach Uralu na Syberii wraz z innymi harcerzami/razem 7/.Babcia po moim dziadku nazywała się Chmielewska, ale wcześniej /I-voto/ Kuklak i tak mógł nazywać się jej syn Wacław.Będę wdzięczny za wszelkie informacje . Pozdrawiam juras
tomek