Geneteka - nasze wspólne dzieło
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- TomaszFusiek

- Kontakt:
Indeksuję podlubelską parafię - Czerniejów, ale dysponuję także zdjęciami (skanami) regestrów z parafii Milejów k/Lublina:
urodzenia 1897-1929, małżeństwa 1889-1929 i zgony 1896-1929 - wszystko do 1915 po rosyjsku. Kilka zdjęć nie najlepzej jakości.
Wioletto wysyłam Ci kilka zdjęć emailem - może podejmiesz się indeksacji?
Tomek Fusiek
urodzenia 1897-1929, małżeństwa 1889-1929 i zgony 1896-1929 - wszystko do 1915 po rosyjsku. Kilka zdjęć nie najlepzej jakości.
Wioletto wysyłam Ci kilka zdjęć emailem - może podejmiesz się indeksacji?
Tomek Fusiek
Spróbuje choć mój rosyjski jest na trójke, czekam na emaila . Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wioletta
SZukam
Schiedel, KAźmierczak, Włodarczyk/Włodarek, Śniatecki, Kołtonowski, Herman, Bona,Ciuruś, Kubiak,Pawlak,Chroblik,Łakomy,Schubert
Cielcza,Mieszków,Wiataszyce, Wilkowyja,Szczury,JArocin, Kujawsko Pomorskie
Wioletta
SZukam
Schiedel, KAźmierczak, Włodarczyk/Włodarek, Śniatecki, Kołtonowski, Herman, Bona,Ciuruś, Kubiak,Pawlak,Chroblik,Łakomy,Schubert
Cielcza,Mieszków,Wiataszyce, Wilkowyja,Szczury,JArocin, Kujawsko Pomorskie
- MalgorzataKurek

- TomaszFusiek

- Kontakt:
Co zrobić jeśli podczas indeksacji natrafiamy na nieczytelne żródło np.

1. Pominąć nieczytelne nazwiska? - chyba nie to może zmylić szukajacych.
2. Pominąć cały rocznik?
3. Zindeksować nieczytelne nazwiska wpisujac je jako "..." lub np. "...owski"?
Zakładam, że opcja 3 gdy nie moge odczytać powiedzmy do 10% regestrów ale co jeśli jest tego 30 czy 50% rocznika?

1. Pominąć nieczytelne nazwiska? - chyba nie to może zmylić szukajacych.
2. Pominąć cały rocznik?
3. Zindeksować nieczytelne nazwiska wpisujac je jako "..." lub np. "...owski"?
Zakładam, że opcja 3 gdy nie moge odczytać powiedzmy do 10% regestrów ale co jeśli jest tego 30 czy 50% rocznika?
-
Sylwia-Kinga
Parafia Jeżów (pow. skierniewicki)
Gdzie znajdęe efekt Pana pracy? Moja babcia właśnie tam się urodziła i była chrzczona. Wprawdzie w 1904 r. ale może są tam informacje o jej przodkach a nazywała się właśnie Kozłowska?
- Piotr_Młynarczyk

- Kontakt:
Oczywiście efekt pracy Marka znajdziesz w genetece
Ale nie jest to pełen wykaz z parafii a tylko dostępne lata z początku XIX wieku.
Pozdrawiam Piotrek
PS. Po szczegóły, po odnalezieniu interesujących numerów aktów, pisz do Marka na PW[/list]
Ale nie jest to pełen wykaz z parafii a tylko dostępne lata z początku XIX wieku.
Pozdrawiam Piotrek
PS. Po szczegóły, po odnalezieniu interesujących numerów aktów, pisz do Marka na PW[/list]
-
witek_mazuchowski

Re: Parafia Jeżów (pow. skierniewicki)
Może informację są również w Brzezinach? Kozłowski to stare nazwisko przewijające się w Brzezinach już w połowie lat 1700. Z tego co wiem Kozłowscy mieszkają/mieszkali w Rogowie a to w pół drogi do Brzezin. Może w tę stronę pójdzie ślad poszukiwań.Sylwia-Kinga pisze:Moja babcia właśnie tam się urodziła i była chrzczona. Wprawdzie w 1904 r. ale może są tam informacje o jej przodkach a nazywała się właśnie Kozłowska?
Na stronie
http://www.przodkowie.com również możesz znaleźć informacje z lat wcześniejszych
http://www.przodkowie.com również możesz znaleźć informacje z lat wcześniejszych
-
Sylwia-Kinga
Dziękuję bardzo. Chyba znalazłam Dziadka babci tj. Wawrzyńca Kozłowskiego ur. 1821. tzn. imię i nazwisko się zgadzają.
- bozenabalaw

Chętnie dokonam indeksacji szczególnie parafii w woj stanisławowskim -Zabłotów, Gwoździec bo te najbardziej mnie interesują, ale może być każda inna parafia.Interesuje mnie również woj. podkarpackie szczególnie parafia Urzejowice i okolice. Mam dość czasu bo jestem emerytką i czekam na propozycje. Pozdrawiam Bożena Balawender 
bozenabalawender@o2.pl
bozenabalawender@o2.pl
Ostatnio zmieniony ndz 02 lis 2008, 18:47 przez bozenabalaw, łącznie zmieniany 2 razy.
indeksacja
chętnie wezmę udział w indeksacji ksiąg z niemal zapomnianego w Genetece (poza Szymbarkiem) Podkarpacia. Gotowych jest w tym pomóc kilku moich studentów, których "zaraziłem" genealogią
pozdrawiam
Ryszard
pozdrawiam
Ryszard
Jeżeli dobrze zrozumiałam zgłoszenia chętnych do indeksacji do Geneteki -czy ktos ma zrobione skany i przekaże je innym do wpisania w Excel ?
mam sporo czasu więc mogę również podjąć się tego zadania. Najchętniej zindeksowałabym parafie Wielkopolski albo woj. łódzkiego;to miejsca mojej rodziny i nadzieja znalezienia czegos dodatkowego do mojego drzewa bardzo by mnie dopingowała do pracy.Genowefa
mam sporo czasu więc mogę również podjąć się tego zadania. Najchętniej zindeksowałabym parafie Wielkopolski albo woj. łódzkiego;to miejsca mojej rodziny i nadzieja znalezienia czegos dodatkowego do mojego drzewa bardzo by mnie dopingowała do pracy.Genowefa
- Roman_Szynka

- Kontakt:
Proponuję kontaktowaċ się z Łukaszem Bieleckim. Adres http://bindweed.man.poznan.pl/posen/search.php?lang=pl Pod tym adresem znajdziesz dużą bazę małżeństw zawartych w Wielkopolsce w latach 1820-1890.
Znajdziesz tam również informację jak wspomóc indeksację.
Roman
Znajdziesz tam również informację jak wspomóc indeksację.
Roman