Geneteka - nasze wspólne dzieło

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
TomaszFusiek

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: TomaszFusiek »

Indeksuję podlubelską parafię - Czerniejów, ale dysponuję także zdjęciami (skanami) regestrów z parafii Milejów k/Lublina:
urodzenia 1897-1929, małżeństwa 1889-1929 i zgony 1896-1929 - wszystko do 1915 po rosyjsku. Kilka zdjęć nie najlepzej jakości.

Wioletto wysyłam Ci kilka zdjęć emailem - może podejmiesz się indeksacji?

Tomek Fusiek
Awatar użytkownika
Wioletta

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Wioletta »

Spróbuje choć mój rosyjski jest na trójke, czekam na emaila . Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wioletta

SZukam
Schiedel, KAźmierczak, Włodarczyk/Włodarek, Śniatecki, Kołtonowski, Herman, Bona,Ciuruś, Kubiak,Pawlak,Chroblik,Łakomy,Schubert
Cielcza,Mieszków,Wiataszyce, Wilkowyja,Szczury,JArocin, Kujawsko Pomorskie
Awatar użytkownika
MalgorzataKurek

Sympatyk
Adept

Post autor: MalgorzataKurek »

Ponad miesiąc temu przesłałam do Geneteki indeksy do księgi urodzeń parafii Barcice (woj.małopolskie) za lata 1813 - 1815. Do tej pory nie są tam zamieszczone. Proszę o informację, czy dotarły...
Awatar użytkownika
TomaszFusiek

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: TomaszFusiek »

Co zrobić jeśli podczas indeksacji natrafiamy na nieczytelne żródło np.

Obrazek

1. Pominąć nieczytelne nazwiska? - chyba nie to może zmylić szukajacych.
2. Pominąć cały rocznik?
3. Zindeksować nieczytelne nazwiska wpisujac je jako "..." lub np. "...owski"?

Zakładam, że opcja 3 gdy nie moge odczytać powiedzmy do 10% regestrów ale co jeśli jest tego 30 czy 50% rocznika?
powiertik

Post autor: powiertik »

Jeżeli mogę pomóc, to z chęcią podjąłbym się indeksacji ksiąg ze skanów parafii Krasne (parafia Podwyższenia Krzyża Świętego) ewentualnie innych parafii w byłym woj. ciechanowskim. Pozdrawiam, Krzysztof.
Sylwia-Kinga

Parafia Jeżów (pow. skierniewicki)

Post autor: Sylwia-Kinga »

Gdzie znajdęe efekt Pana pracy? Moja babcia właśnie tam się urodziła i była chrzczona. Wprawdzie w 1904 r. ale może są tam informacje o jej przodkach a nazywała się właśnie Kozłowska?
Awatar użytkownika
Piotr_Młynarczyk

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Piotr_Młynarczyk »

Oczywiście efekt pracy Marka znajdziesz w genetece
Ale nie jest to pełen wykaz z parafii a tylko dostępne lata z początku XIX wieku.

Pozdrawiam Piotrek

PS. Po szczegóły, po odnalezieniu interesujących numerów aktów, pisz do Marka na PW[/list]
witek_mazuchowski

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Parafia Jeżów (pow. skierniewicki)

Post autor: witek_mazuchowski »

Sylwia-Kinga pisze:Moja babcia właśnie tam się urodziła i była chrzczona. Wprawdzie w 1904 r. ale może są tam informacje o jej przodkach a nazywała się właśnie Kozłowska?
Może informację są również w Brzezinach? Kozłowski to stare nazwisko przewijające się w Brzezinach już w połowie lat 1700. Z tego co wiem Kozłowscy mieszkają/mieszkali w Rogowie a to w pół drogi do Brzezin. Może w tę stronę pójdzie ślad poszukiwań.
kuba_ch

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: kuba_ch »

Na stronie
http://www.przodkowie.com również możesz znaleźć informacje z lat wcześniejszych
Sylwia-Kinga

Post autor: Sylwia-Kinga »

Dziękuję bardzo. Chyba znalazłam Dziadka babci tj. Wawrzyńca Kozłowskiego ur. 1821. tzn. imię i nazwisko się zgadzają.
maimaj

Post autor: maimaj »

chętnie dokonam indeksacji parafii Zielona (św. Mateusza) k/Ciechanowa.
Do końca października będę miała jeszcze dużo wolnego czasu, ale potem też dam radę :)
pozdrawiam, Kasia Rzeczycka
Awatar użytkownika
bozenabalaw

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: bozenabalaw »

Chętnie dokonam indeksacji szczególnie parafii w woj stanisławowskim -Zabłotów, Gwoździec bo te najbardziej mnie interesują, ale może być każda inna parafia.Interesuje mnie również woj. podkarpackie szczególnie parafia Urzejowice i okolice. Mam dość czasu bo jestem emerytką i czekam na propozycje. Pozdrawiam Bożena Balawender :lol:
bozenabalawender@o2.pl
Ostatnio zmieniony ndz 02 lis 2008, 18:47 przez bozenabalaw, łącznie zmieniany 2 razy.
lars1944

Sympatyk
Kontakt:

indeksacja

Post autor: lars1944 »

chętnie wezmę udział w indeksacji ksiąg z niemal zapomnianego w Genetece (poza Szymbarkiem) Podkarpacia. Gotowych jest w tym pomóc kilku moich studentów, których "zaraziłem" genealogią

pozdrawiam

Ryszard
Genowefa

Sympatyk
Adept

Post autor: Genowefa »

Jeżeli dobrze zrozumiałam zgłoszenia chętnych do indeksacji do Geneteki -czy ktos ma zrobione skany i przekaże je innym do wpisania w Excel ?
mam sporo czasu więc mogę również podjąć się tego zadania. Najchętniej zindeksowałabym parafie Wielkopolski albo woj. łódzkiego;to miejsca mojej rodziny i nadzieja znalezienia czegos dodatkowego do mojego drzewa bardzo by mnie dopingowała do pracy.Genowefa
Awatar użytkownika
Roman_Szynka

Nieaktywny
Kontakt:

Post autor: Roman_Szynka »

Proponuję kontaktowaċ się z Łukaszem Bieleckim. Adres http://bindweed.man.poznan.pl/posen/search.php?lang=pl Pod tym adresem znajdziesz dużą bazę małżeństw zawartych w Wielkopolsce w latach 1820-1890.
Znajdziesz tam również informację jak wspomóc indeksację.

Roman
Zablokowany

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”