Watek powstał z dwóch przyklejonych tematów;
Pana Staszka o wysubliomowanie specjalnego działu na forum; tłumaczenia; istotne , silnik strony jak Bartek_M napisał i możliwe, że taki dział będzie / skoro zapotrzebowanie jest,
oraz mój, aby forum uczyło języków jako priori, tzn. ja widze, że nie ma tego złego...
A słowa, no cóż padło (bez edycji), troche celowo, przepraszałem chyba kilka razy z góry, że bezosobowo, że idea, że na serwer "królów" brak, że czas na indeksacje a tu rąk do pracy; wszystko istotne-
a słowa, że sa leniuchy, że sie nie chce, że niektóre prośby(n-te) wołaja o pomste do nieba, bo akty poprzednie różnią sie imieniem dziecka tylko, jako przykład to obrazliwe/fo paux?
, to niegrzeczne? , grzeczne/niegrzeczne; zachecac -pozyskiwac-uczyc-wspołtworzyc. Nie chciałem, aby się ktos tłumaczył, zwłaszcza sooby, które pomagaja innym w wielu zakreasach.
Wątek potrzebny i już widać pierwsze jaskółki
Tu nie chodzi o tłumaczenia, pomoc, lecz na ile to mozliwym; zachecanie do umysłowego wysiłku biorcy/odbiorcy - a i postronni skorzystają
Powstał z podpatrywania z innych forum w tym translatorskich- a tam jest tak;" daj, cos od siebie, napisz co nie rozumiesz, to pomozemy".i nie ma zmiłuj.
Co jest bardziej owocne
Dyskusja nad tłumaczeniem, korektą, zawodem, miejscowością, doświadczeniami w regionie: Ap, Ad
czy wierne/pełne przetłumaczenia?
Tłumaczeń "cudzych" biorca omija- nie oszukujmy sie
Panie worwag zazdroszcze konstruktywnosci całokształtu, jestem pełen podziwu.
Każdy dązy ku dobru /ogólnemu forum wg własnego mniemania , ale jak ? każdy zgłoszenie=potrzeba.
Pozdrawiam indeksującyh Paweł