Geneteka - chętni do współpracy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Janina_Tomczyk

Indeksacja ksiag opublikowanych na familysearch. org
Zgłaszam chęć indeksacji akt z Ujazdu k/Tomaszowa Mazowieckiego i Tomaszowa Mazowieckiego. Znam język łaciński i rosyjski więc mogę indeksować stare manuskrypty. Np. z XVII i XVIII wieku, które mogą być u Mormonów , Aktach Archidiecezji lub Archiwum Państwowym w Łodzi.
Pozdrawiam
Janina Władysława Tomczyk z d.Janiszewska
Pozdrawiam
Janina Władysława Tomczyk z d.Janiszewska
-
Dzbik_Agnieszka

Witam
zgłaszam chęć indeksacji Rząśni - lata 1821, 1859 - mail wysłany.
Pozdrawiam
Agnieszka
zgłaszam chęć indeksacji Rząśni - lata 1821, 1859 - mail wysłany.
Pozdrawiam
Agnieszka
-
Pawłowski_Henryk

CZy Geneteka ma w swoich zbiorach skany parafii z powiatu sądeckiego czy nowotarskiego- chętnie przyłączyłbym się do indeksacji tego terenu
-
ambrozja100

Do Agnieszkii5995
Proszę o informację na priv - jestem zainteresowana. Danuta Skowroń
Proszę o informację na priv - jestem zainteresowana. Danuta Skowroń
-
Maryla_Celmer

Od jakiegos czasu jestem gosciem na tej stronie i dzieki Genetece odkrylam wielu z moich przodkow. Chcialabym dolozyc moja cegielke do wspolnego dziela i dolaczyc, choc z dusza na ramieniu, do grona indeksujacych.
Najchetniej zajelabym sie parafia Krasnosielc w pow. Makow Maz., bo stamtad pochodzili moi pradziadkowie. Z metrykami spisanymi po rosyjsku jako tako sobie dotad radzilam, ale na poczatek wolalabym "zapoznac" sie z mieszkancami parafii z ksiag spisanych po polsku, jesli mozna wybierac.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Maryla
Najchetniej zajelabym sie parafia Krasnosielc w pow. Makow Maz., bo stamtad pochodzili moi pradziadkowie. Z metrykami spisanymi po rosyjsku jako tako sobie dotad radzilam, ale na poczatek wolalabym "zapoznac" sie z mieszkancami parafii z ksiag spisanych po polsku, jesli mozna wybierac.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Maryla
-
Suchodolska_Irena

Puńsk-akta metrykalne
Witam
W ,,szukajwarchiwach" są akta metrykalne z Puńska. Zgłosiłam do Geneteki indeksację .Proszę o kontakt wszystkie osoby chętne do współpracy.
Irena Suchodolska
W ,,szukajwarchiwach" są akta metrykalne z Puńska. Zgłosiłam do Geneteki indeksację .Proszę o kontakt wszystkie osoby chętne do współpracy.
Irena Suchodolska
-
Kaszliński_Jakub
- Kontakt:
Puńsk-akta metrykalne
Witam.
Posiadam zdjęcia skorowidza ksiąg metrykalnych z parafii Kłobia w województwie kujawsko pomorskim z lat 1881,1882 niestety nie znam j. rosyjskiego. Jeśli ktoś jest chętny podjęcia się indeksacji proszę o wiadomość. Pozdrawiam
Posiadam zdjęcia skorowidza ksiąg metrykalnych z parafii Kłobia w województwie kujawsko pomorskim z lat 1881,1882 niestety nie znam j. rosyjskiego. Jeśli ktoś jest chętny podjęcia się indeksacji proszę o wiadomość. Pozdrawiam
Zgłaszam swoją osobę do indeksacji (polski, rosyjski, niemiecki) najchętniej Mąkoszyce (wielkopolskie) Czermno, Kamionka Strumiłowa, ale mogę zająć się tłumaczeniem i indeksacją.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
- olga_snopek

- adiglowacki

- Boguslawa_Matusiak

Witam
Oczywiście kolejność inna niż normalnie
zgłaszam się do indeksacji (zmiana godzin pracy) pozwala na poświęcenie temu więcej czasu.
Indeksowałam już ostatnoi Kłobię 1838 i 1912 UMZ (poszło już na pocztę z innego maila - mam nadzieję, że dojdzie teraz, jak również Rypin, Trąbin i Kikół. Najpewniej oczywiście wychodzi j, polski ale i j. rosyjski także (troszkę dłużej trwa).
Parafia? Jaka jest wolna- nie mam szczególnych preferencji, jak można pomóc.
Pozdrawiam
Oczywiście kolejność inna niż normalnie
Indeksowałam już ostatnoi Kłobię 1838 i 1912 UMZ (poszło już na pocztę z innego maila - mam nadzieję, że dojdzie teraz, jak również Rypin, Trąbin i Kikół. Najpewniej oczywiście wychodzi j, polski ale i j. rosyjski także (troszkę dłużej trwa).
Parafia? Jaka jest wolna- nie mam szczególnych preferencji, jak można pomóc.
Pozdrawiam
Bogusława Matusiak
Nazwiska Matusiak, Kopka, Wojtecki, Żmich, Gill/Giel, Starzyński, Karamucki
Nazwiska Matusiak, Kopka, Wojtecki, Żmich, Gill/Giel, Starzyński, Karamucki
- WaldemarChorążewicz

Witaj
Bardzo chętnie nawiążę z tobą współpracę.
Proszę skontaktuj się ze mną na mój mail wchorazewicz(....)gmail.com
Pozdrawiam
Waldek
Bardzo chętnie nawiążę z tobą współpracę.
Proszę skontaktuj się ze mną na mój mail wchorazewicz(....)gmail.com
Pozdrawiam
Waldek
- andrzej_debno

Chcę zająć się indeksacją ślubów z parafii Niemysłów (łódzkie) z lat 1856-1912.
Andrzej
Andrzej
Andrzej
Jesteś już wpisany
Jesteś już wpisany
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
- Krystyna_Domańska

Również jestem chętna do pomocy .Mogę zająć się parafią z Żelechlinka (łódzkie ) oraz parafia Bytoń ( kujawsko - pomorskie )
z góry dziękuje .
Krystyna
z góry dziękuje .
Krystyna
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,