Archiwum Państwowe w Łodzi
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
poldecorwin

Witam dziekuje serdecznie za sprawdzenie info w aktach usc parafii Kutno i mam kolejna prosbe czy moze Pan sprawdzic nastepujace dane z Kutna:
akta zgonu na nazwsiko Wasilewski chodzi mi o dzieci Ignacego i Apolonii z Jankowskich z lat 1863/1877 byc moze odnajdzie Pan akta urodzenia z lat 1863/1872 z Parafii Grochow i Kutno . W 1877 zmarla w Kutnie apolonia wasilewska zostawiajac meza ignacego , on byc moze ozenil sie z kims w Kutnie w latach 1877/1899. Ponadto szukam aktu urodzenia Waclawa Wasilewskiego z 1883 roku Kutno syn Wladyslawa i jego akt zgonu z 1890/94 Kutno. Moze wystapii akt malzenstwa Wladyslawa Wasilewskiego z Rajmunda Stencel z 1880/1883 roku Kutno. Byc moze odnajdzie Pan akta urodzen na nazwsiko Pawlikowski z lat 1891/1906 dzieci Wojciecha . I akta zgonu z lat 1882/1899 dzieci Wojciecha i Marianny Alexandry Wasilewskiej -Pawlikowskich.
Moi przodkowie byli wlascicielami majatku Chruscinek parafii Grochow poszukuje aktow urodzen dzieci Teofila i Florentyny z Leckich Wasilewskich z lat 1854/1899 Grochow. A takze aktu urodzenia Teofila wasilewskiego z Oporowa 1821/28 i jego brata Ignacego 1830/36 z tego co mowij moj sp kuzyn odnalazl w.w. akta przegladajac akt po akcie poniewaz regestr wykazal bledy . Wiem ze to duzo pracy i jesli bedzie Pan mial czas i checi prosze o pomoc. Serdecznie zdiekuje Pol
Pol
akta zgonu na nazwsiko Wasilewski chodzi mi o dzieci Ignacego i Apolonii z Jankowskich z lat 1863/1877 byc moze odnajdzie Pan akta urodzenia z lat 1863/1872 z Parafii Grochow i Kutno . W 1877 zmarla w Kutnie apolonia wasilewska zostawiajac meza ignacego , on byc moze ozenil sie z kims w Kutnie w latach 1877/1899. Ponadto szukam aktu urodzenia Waclawa Wasilewskiego z 1883 roku Kutno syn Wladyslawa i jego akt zgonu z 1890/94 Kutno. Moze wystapii akt malzenstwa Wladyslawa Wasilewskiego z Rajmunda Stencel z 1880/1883 roku Kutno. Byc moze odnajdzie Pan akta urodzen na nazwsiko Pawlikowski z lat 1891/1906 dzieci Wojciecha . I akta zgonu z lat 1882/1899 dzieci Wojciecha i Marianny Alexandry Wasilewskiej -Pawlikowskich.
Moi przodkowie byli wlascicielami majatku Chruscinek parafii Grochow poszukuje aktow urodzen dzieci Teofila i Florentyny z Leckich Wasilewskich z lat 1854/1899 Grochow. A takze aktu urodzenia Teofila wasilewskiego z Oporowa 1821/28 i jego brata Ignacego 1830/36 z tego co mowij moj sp kuzyn odnalazl w.w. akta przegladajac akt po akcie poniewaz regestr wykazal bledy . Wiem ze to duzo pracy i jesli bedzie Pan mial czas i checi prosze o pomoc. Serdecznie zdiekuje Pol
Pol
-
Nejman_Andrzej

Witam,
mam prośbę do osób odwiedzających archiwum w Łodzi. Czy mógłbym poprosić o sprawdzenie jednego aktu urodzenia? Chodzi mi o akt urodzenia Wacława Jagielskiego, urodzonego w 1906 roku w Zduńskiej Woli.
Chodzi mi o jego dokładną datę urodzenia oraz imiona i nazwiska jego rodziców, oraz o ich zawód / zajęcie, o ile jest ono podane w akcie.
Z góry serdecznie dziękuję!
Andrzej
mam prośbę do osób odwiedzających archiwum w Łodzi. Czy mógłbym poprosić o sprawdzenie jednego aktu urodzenia? Chodzi mi o akt urodzenia Wacława Jagielskiego, urodzonego w 1906 roku w Zduńskiej Woli.
Chodzi mi o jego dokładną datę urodzenia oraz imiona i nazwiska jego rodziców, oraz o ich zawód / zajęcie, o ile jest ono podane w akcie.
Z góry serdecznie dziękuję!
Andrzej
Archiwum Państwowe w Łodzi- Proszę o pomoc
Zwracam się z prośbą czy istnieje szansa sprawdzenia danych aktu urodzenia Bronisław Kuliński ur.28.12 1890 Sieciechów a także akt ślubu Bronisław Kuliński i WiktoriaSzczypińska ur,1887 Sieciechów serdecznie pozdrawiam Olka
- maria.j.nie

Witam Olu,
jest jakiś problem na Forum, żeby zapytanie zamieścić w ogólnodostępnym wątku Temat : Archiwum Państwowe w Łodzi -Proszę o pomoc - http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewt ... 3608.phtml
Jaki jest powód, aby otwierać nowy temat powielając tytuł Archiwum Państwowe w Łodzi- Proszę o pomoc?
Pozdrawiam serdecznie Maria
P.S. Tematy zostaną połączone.
jest jakiś problem na Forum, żeby zapytanie zamieścić w ogólnodostępnym wątku Temat : Archiwum Państwowe w Łodzi -Proszę o pomoc - http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewt ... 3608.phtml
Jaki jest powód, aby otwierać nowy temat powielając tytuł Archiwum Państwowe w Łodzi- Proszę o pomoc?
Pozdrawiam serdecznie Maria
P.S. Tematy zostaną połączone.
Archiwum Państwowe w Łodzi -Proszę o pomoc
Witam.
Mam prośbę do osób odwiedzających AP Łódź. Poszukuję aktów z parafii Korczew zespół 1526/0. Jeżeli znajdzie się ktoś uprzejmy , to szczegóły podam na priv.
pozdrawiam serdecznie ,
Basia
Mam prośbę do osób odwiedzających AP Łódź. Poszukuję aktów z parafii Korczew zespół 1526/0. Jeżeli znajdzie się ktoś uprzejmy , to szczegóły podam na priv.
pozdrawiam serdecznie ,
Basia
- Diabołek81

T: Prośba o pomoc
Witam .
Zwracam sie z bardzo uprzejmą prośbą o pomoc w odszukaniu w zasobach AP Łódz
aktu urodzenia Jakub Kulawiak ok 1830 Wieś Paskrzyn parafia Ręczno. Syn Szczepana(Stefana) i Agnieszki z Cytryńskich
oraz aktu zgonu Szczepana (Stefana) Kulawiaka (Kulawickiego) ok 1853 parafia Ręczno syn Kazimierza i Marianny(?)
Będę bardzo wdzięczna jeśli uda się znaleźć choć częściowe informacje.
Pozdrawiam
Ania Bernat
aniaosin@interia.pl
Witam .
Zwracam sie z bardzo uprzejmą prośbą o pomoc w odszukaniu w zasobach AP Łódz
aktu urodzenia Jakub Kulawiak ok 1830 Wieś Paskrzyn parafia Ręczno. Syn Szczepana(Stefana) i Agnieszki z Cytryńskich
oraz aktu zgonu Szczepana (Stefana) Kulawiaka (Kulawickiego) ok 1853 parafia Ręczno syn Kazimierza i Marianny(?)
Będę bardzo wdzięczna jeśli uda się znaleźć choć częściowe informacje.
Pozdrawiam
Ania Bernat
aniaosin@interia.pl
Ostatnio zmieniony ndz 01 sie 2010, 12:55 przez aniaosin, łącznie zmieniany 1 raz.
T: Prośba o pomoc
Witam
Mam prośbę o odszukanie w AP w Łodzi aktu urodzenia mojej stryjecznej babci Józefy Dudkiewicz/Dutkiewicz urodzonej w 1869 r. (+/-2) we wsi Górczyn parafia Lutomiersk pow. Łask gub. piotrkowska, córki Jana i Anieli z Kasprzyckich oraz ewentualnie danych dotyczących małżeństwa jej rodziców.
Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
Danuta
Witam
Mam prośbę o odszukanie w AP w Łodzi aktu urodzenia mojej stryjecznej babci Józefy Dudkiewicz/Dutkiewicz urodzonej w 1869 r. (+/-2) we wsi Górczyn parafia Lutomiersk pow. Łask gub. piotrkowska, córki Jana i Anieli z Kasprzyckich oraz ewentualnie danych dotyczących małżeństwa jej rodziców.
Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
Danuta
-
Alan_Jakman

- Kontakt:
-
cyganmokotow

Można też napisać mejla do AP w Łodzi z prośbą o wykonanie skanów skorowidzów z danej parafii z danego roku, wpłacić im na konto po 6zł od strony skorowidza a oni prześlą to mejlem. Po otrzymaniu skorowidzów odnaleść interesujący nas akt i jeszcze raz napisać mejla z prośba o skan danego aktu i wpłacić 6zł. Przy okazji zindexować skorowidz i przesłać do geneteki. Wszystko w cenie 18 zł i nie ruszając się z domu. Przyznaję troche nuda, nie ma to jak wycieczka po archiwach czy parafiach no ale...
Polecam gorąco tą metodę!
Adrian
Polecam gorąco tą metodę!
Adrian
- Queenmagic

Witam!
Serdecznie proszę osoby bywające w AP w Łodzi o sprawdzenie aktów urodzenia trzech osób:
Marianna Bielewska (Bielawska) ur. 25 sierpnia 1898 Leliwa - zespół: 1511/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Klonowej
Michał Wilczyński ur. 25 sierpnia 1879 Piaski - zespół: 1548/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Lututowie
Anna Kruszyńska ur. 23 grudnia 1903 Małyszyn - 1651/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Rudzie
Pozdrawiam
Serdecznie proszę osoby bywające w AP w Łodzi o sprawdzenie aktów urodzenia trzech osób:
Marianna Bielewska (Bielawska) ur. 25 sierpnia 1898 Leliwa - zespół: 1511/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Klonowej
Michał Wilczyński ur. 25 sierpnia 1879 Piaski - zespół: 1548/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Lututowie
Anna Kruszyńska ur. 23 grudnia 1903 Małyszyn - 1651/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Rudzie
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 21 sie 2010, 01:30 przez Queenmagic, łącznie zmieniany 2 razy.
Daria Wilczyńska - Zięba
Wilczyński- Cielętniki, Sosnowiec, Lututów
Chimowski, Himowski - Kromołów, Łazy, Ciągowice
Kępski, Kempski - Przerąb, Stanowiska
Jawor, Olesiak, Hasior, Ciuła - Krasne Potockie, Chomranice
Bielewska (Bielawska) - Klonowa
Wilczyński- Cielętniki, Sosnowiec, Lututów
Chimowski, Himowski - Kromołów, Łazy, Ciągowice
Kępski, Kempski - Przerąb, Stanowiska
Jawor, Olesiak, Hasior, Ciuła - Krasne Potockie, Chomranice
Bielewska (Bielawska) - Klonowa
Archiwum Państwowe w Łodzi -Proszę o pomoc
Witam.
Mam skorowidze z kilku lat z parafii w Korczewie, pow. Zduńska Wola.
Przeglądałam ten wątek i postanowiłam napisać do kilku osób:
@kroczek
znalazłam : Barczyńska Marianna ur.1871 nr aktu 5
@jur58boz
znalazłam :
53/1862 Pokorski Stanisław
61/1869 Pokorski Wawrzyniec
115/1871 Pokorski Adam
72/1883 Pokorski Wawrzyniec.
Może to się Wam przyda.
Pozdrawiam serdecznie,
Basia
Mam skorowidze z kilku lat z parafii w Korczewie, pow. Zduńska Wola.
Przeglądałam ten wątek i postanowiłam napisać do kilku osób:
@kroczek
znalazłam : Barczyńska Marianna ur.1871 nr aktu 5
@jur58boz
znalazłam :
53/1862 Pokorski Stanisław
61/1869 Pokorski Wawrzyniec
115/1871 Pokorski Adam
72/1883 Pokorski Wawrzyniec.
Może to się Wam przyda.
Pozdrawiam serdecznie,
Basia