Herbarz Szlachty Białoruskiej T2
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Zambrzycka_Jadwiga

-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt:
-
Pawel_Jurewicz

Napisałam na priv kilka dni temu, ale nie wiem czy te privy dochodzą. Mogę też podać e-mail pracowy a więc publiczny - lucjawierzycka@wp.pl.Zambrzycka_Jadwiga pisze:Wiadomość dla: Łucja:
1. samochodowe mapy Białorusi można kupić w empikach
2. na wizę czeka się tylko pięć dni
3. można pojechać samochodem lub pociągiem
4. mogę (na priv) podzielić się doświadczeniami z wyjazdu na Białoruś
Pozdrawiam.
Jadwiga z Zambrzyckich
Map w empiku nie ma żadnych ale mam gdzieś w piwnicy dużą ścienną mapę Białorusi jeszcze z czasów republiki ZSRR (przytargałam kiedyś z wyjazdu w tamte strony, teraz kak raz może zmieści się do samochodu).
Do wizy każą noclegi w hotelach zarezerwować i wykupić (prawie nie wierzę). Nie znam nikogo tam jeszcze.
Chyba boję się jechać, jak Atlantyda ta Białoruś.
Pozdrawiam
Łucja
-
Pawel_Jurewicz

Swego czasu wybiegiem na ominięcie konieczności wykupu voucherów na nocleg było podanie celu podróży " do rodziny" , termin ten ku mojemu zdziwieniu obejmował także osoby na stałe przebywajace na cmentarzu, tak więc do podania o wizę załączyłem ksero strony z książki z lista nagrobków i oswiadczyłem , że to mój prapra.., przeszło bez potrzeby rezerwcji hotelu.
O ile wiem sa i inne metody załatwienia noclegu spełniajacego wymogi wizowe, ale to już trzeba się skierować do wyspecjalizowanych biur podróży,
Pozdrawiam
Paweł j.
O ile wiem sa i inne metody załatwienia noclegu spełniajacego wymogi wizowe, ale to już trzeba się skierować do wyspecjalizowanych biur podróży,
Pozdrawiam
Paweł j.
-
AnuszewskaHonorata
-
Pawel_Jurewicz

Witam!
Proszę o informacje na temat nazwiska Bazarewski, woj. nowogródzkie, pow. stołpecki i okolice.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
Michał Grygorewicz, grygorewicz@o2.pl
Proszę o informacje na temat nazwiska Bazarewski, woj. nowogródzkie, pow. stołpecki i okolice.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
Michał Grygorewicz, grygorewicz@o2.pl
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
-
iwonasudnik

- Michał_Zieliński

Witam, bardzo proszę o skany dotyczące nazwiska Birula.
Bardzo dziękuję,
Michał
Bardzo dziękuję,
Michał
Ostatnio zmieniony czw 26 cze 2014, 16:15 przez Michał_Zieliński, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
- Malgorzata_Rejowska

-
Pawel_Jurewicz

Pierwszy wywód został złożony 30/05/1800 przed wileńską Deputacją szlachecką, Wiadomo ,że Samuel Baka podczaszy trocki miał sprawę z Samuelem Wojniłowiczem (dekret TG Litewskiego z 15.12.1677r), władał majątkiem Utryława w powiecie Orszańskim
!pok.
1 Jan KAzimierz władał majątkiem spadkowym Niestanowicze woj. mińskiego, jaki pozostawił synom w testamencie 30/10/1698
2pok
2/1 Józef zmarł bezpotomnie
3/1 Antoni
4/1 Adam władał majątkiem Ukropowicze powiatu borysowskiego
5/1 Dominik został księdzem
3 pokolenie
6/3 Felicjan
CDN
!pok.
1 Jan KAzimierz władał majątkiem spadkowym Niestanowicze woj. mińskiego, jaki pozostawił synom w testamencie 30/10/1698
2pok
2/1 Józef zmarł bezpotomnie
3/1 Antoni
4/1 Adam władał majątkiem Ukropowicze powiatu borysowskiego
5/1 Dominik został księdzem
3 pokolenie
6/3 Felicjan
CDN