Posiadam dostęp: Parafia, mikrofilm .. - pomogę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Habrowska-Jolanta

Księgi metrykalne parafii Dobrotwór
Szanowna Pani!
Będę szczerze zobowiązana za sprawdzenie mojego nazwiska
pisanego przez "H" lub "Ch".
Z poważaniem
Jolanta Habrowska
Będę szczerze zobowiązana za sprawdzenie mojego nazwiska
pisanego przez "H" lub "Ch".
Z poważaniem
Jolanta Habrowska
Dotychczas się z nim nie spotkałem przeglądając księgi, może jakieś dodatkowe informacje np. z jaką miejscowością było to nazwisko związane?
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
-
Habrowska-Jolanta

Przepraszam za pomyłkę.
A więc - Szanowny Panie!
Moje nazwisko bardzo rzadko pojawia się w księgach dlatego szukam wszędzie
gdzie mogę i wszystkich chętnych też o to proszę.
Z zebranych materiałów utworzyłam kilka gałęzi rodzinnych wywodzących się z Małopolski.
Jednak według Herbarza Bonieckiego powinnam szukać na Mazowszu
co oczywiście robię.
Pojedyńcze wpisy pojawiają się w różnych miejscowościach stąd moje pytanie.
Bardzo dziekuję za odpowiedz.
Z poważaniem
Jolanta Habrowska
A więc - Szanowny Panie!
Moje nazwisko bardzo rzadko pojawia się w księgach dlatego szukam wszędzie
gdzie mogę i wszystkich chętnych też o to proszę.
Z zebranych materiałów utworzyłam kilka gałęzi rodzinnych wywodzących się z Małopolski.
Jednak według Herbarza Bonieckiego powinnam szukać na Mazowszu
co oczywiście robię.
Pojedyńcze wpisy pojawiają się w różnych miejscowościach stąd moje pytanie.
Bardzo dziekuję za odpowiedz.
Z poważaniem
Jolanta Habrowska
Spieszę w takim razie z odpowiedzią - w tych aktach, na tyle na ile je przeglądałem (a starałem się dość dokładnie) Pani nazwisko nie występuje.
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Michał Grygorewicz
Niestety, nie posiadam już do nich dostępu, a akurat akt dla miejscowości Chołojów nie przeglądałem (wiem, że na pewno są tam, bo przewijałem). Akta są zmikrofilmowane i dostępne przez Archiwum Główne Akt Dawnych, nie ma problemów z zamawianiem do lokalnych Archiwów.
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Michał Grygorewicz
-
janusz_pochwała

Dzien dobry ,
Czy ktos z Panstwa prowadzi moz poszukiwania w Parafi w Czchowie - malopolska albo ma
dostep do ksiag metrykalnych lub mikrofilmow a szczegolnie z lat 1726-55 .
Jesli tak to prosze o kontakt .Poszukuje zapisow z tej parafi dotyczacych nazwiska Roman/Ruman/
lup pdobne w okresie od 1726 do 1756.
Za kazda pomoc z gory dziekuje.
Pozdrawiam!
Tomasz
Czy ktos z Panstwa prowadzi moz poszukiwania w Parafi w Czchowie - malopolska albo ma
dostep do ksiag metrykalnych lub mikrofilmow a szczegolnie z lat 1726-55 .
Jesli tak to prosze o kontakt .Poszukuje zapisow z tej parafi dotyczacych nazwiska Roman/Ruman/
lup pdobne w okresie od 1726 do 1756.
Za kazda pomoc z gory dziekuje.
Pozdrawiam!
Tomasz
- Herbal_ela

-
Florek_Jacek

Jeśli można to chciałbym prosić o sprawdzenie nazwisk: Krupicki/a, Widajewicz i Florek. Niestety nie jestem pewny co do Kochwin, ale osoby te pochodzą z powiatu ŻydaczówHerbal_ela pisze:Witam, czekam na zamówione akta z Kochawiny powiat Żydaczów woj. stanisławowskie. Akta urodzeń, małżeństw i zgonów w latach 1834, 1854-60. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać kogo szukać.
pozdrawiam
Elżbieta
Pozdrawiam
Jacek Florek
Jacek Florek
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk: Majewicz, Fink. Na pewno mieszkali w XIX w. w tej parafii. Z góry dziękuję.Witam, czekam na zamówione akta z Kochawiny powiat Żydaczów woj. stanisławowskie. Akta urodzeń, małżeństw i zgonów w latach 1834, 1854-60. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać kogo szukać.
pozdrawiam
Elżbieta
Pozdrawiam
Złotko
-
Węgrzyn_Ania

sylwia.ka pisze:Do Pana Janusza Pochwały:
czy Pana prosba z lipca zeszłego roku jest wciąż aktualna?
Po 11!! miesiacach doczekałam się mikrofilmu i nie wiem,czy mieć Pana na uwadze?
Pozdrawiam
Sylwia
Jeśli ja mogę się podłączyć do tej prośby będę bardzo wdzięczna. Interesuje mnie Władysław Dworzyński ur.~`1888 syn Mikołaja Dworzyńskiego i Julianny z Łuczkowskich oraz wszyscy posiadający w/w nazwiska znajdujący się w księgach parafii Karniewo.
Pozdrawiam Ania
- Herbal_ela