Sierzputowski (nazwisko)

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Post autor: Sierzputowski_Jan »

Panie Zbigniewie.
pytanie jest w innych tłumaczeniach występują --- Świadkowie: wielmożni Augustyn i Mikołaj Sierputowscy --
a dziś -- wielmożnego, urodzonego Augustyna Mikołaja Sierzputowskiego miecznika brzeskiego,

co myśleć było ich dwóch czy jeden ?
Pozdrawiam Jan
Proszę o kontakt osoby znające lub mające w drzewie osoby o nazwisku Sierzputowski
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

Może pan wrzucić link z tymi dwoma Przodkami oddzielnie? Tutaj bodaj bym dał sobie wąsa ogolić że jest jeden dwojga imion. Ja u siebie tego nie widzę w tłumaczeniach, a mam zachowane z kilku miesięcy wszystkie. No chyba, że - co też się zdarzało - tłumaczyłem na żywo w oknie dialogowym od pisania postów.
Zbigniew
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

pisze "Augustyn Mikołaj Sierputowskich" jak byłby jeden to by pisało Augustyn Mikołaj Sierputowski. Zreszto w drzewie mam ich dwóch.
Pozdrawiam Jan
Proszę o kontakt osoby znające lub mające w drzewie osoby o nazwisku Sierzputowski
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Rozalia Sierzputowska - ok

U 1802 285 s. Bogusław o. Albert Milewski m. Rozalia Sierzputowska
http://szukajwarchiwach.pl/5/514/0/-/41 ... Cj_wO4Yrnw
Ostatnio zmieniony sob 11 mar 2017, 15:32 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Jan
Beata65

Sympatyk
Adept

Rozalia Sierzputowska

Post autor: Beata65 »

akt 285 dotyczy chrztu Katarzyny córki Wojciecha ( Adalberta) Milewskiego i Rozalii Sier(z)putowskiej.

" Ja Bartłomiej Stępiński (...) Łomżyńskiej ochrzciłem dziecko imieniem Katarzyna urodzone wczoraj przed południem, córkę uczciwego Adalberta Milewskiego i Rozalii Sierzputowskiej, małżonków. Chrzestnymi byli Leo ( Leon) Kotara (?) i Thecla ( Tekla) Jabłońska.
25.11. 1802, Konarzyce.

Pozdrawiam. Beata
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Paweł Sierzputowski - ok

U 1805 178/799 Paweł Sierzputowski Podgórze
http://szukajwarchiwach.pl/5/514/0/-/41 ... uSw4B9oqYw
Ostatnio zmieniony ndz 12 mar 2017, 11:38 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Jan
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Franciszka Sierzputowska - ok

U 1809 66 Piotr Dzwonkowski, Franciszka Sierzputowska Łomża
http://szukajwarchiwach.pl/5/514/0/-/41 ... 7D1LExxx-w
Ostatnio zmieniony ndz 12 mar 2017, 11:36 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Jan
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Ja, co wyżej ochrzciłem dziecię imieniem Tomasz, urodzone wczoraj około północy, syna uczciwych Jana Sawickiego i Petroneli Jurkowskiej - prawnie poślubionych rolników. Chrzestnymi zostali szlachetny Paweł Sierzputowski i uczciwa Józefa Jurkowska, oboje z Podgórza.
Zbigniew
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Łomża.
dnia 21 maja. Ja Tomasz Osmólski ochrzciłem dziecię imionami Feliks Józef, urodzone dnia 19 tegoż [miesiąca], syna sławetnych Tomasza Koca i Rozalii [z domu] Renkiewiczówny - prawnie poślubionych. Chrzestnymi zostali wielmożni Józef Dzwonkowski i Serafina Brochocka; asystowali [przy chrzcie] wielmożni Piotr Dzwonkowski i Franciszka Sierzputowska, Kacper Brochocki i Rozalia Sudra[w]ska.
Zbigniew
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

... Sierzputowska - ok

Ostatnio zmieniony czw 16 mar 2017, 09:02 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Jan
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Bonifacy Sierzputowski P. Zbyszku jest to pod - OK

jest to pod nr. 1399 napisane długopisem, myślę że jest chrzestnym bo wymieniony na końcu.
nawiasem mówiąc jest tam jeszcze jedna moja prośba może nie o tłumaczenie ale czy to jest akt ślubu czy umowa przed ślubna i co pisze o Sierzputowskiej ?
U 1810 2 Bonifacy Sierzputowski Łomża
http://szukajwarchiwach.pl/5/514/0/-/41 ... xx1ORp5_fA
Ostatnio zmieniony śr 26 kwie 2017, 12:14 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 4 razy.
Pozdrawiam Jan
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Barbara Sierzputowska - ok

U 1810 99 Dzwonkowski Barbara Sierzputowska
http://szukajwarchiwach.pl/5/514/0/-/41 ... yrjoWqvZFA
Ostatnio zmieniony czw 16 mar 2017, 08:59 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Jan
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Katarzyna Sierzputowska - ok

U 1813 105 Katarzyna Sierzputowska , Konarzyce
http://szukajwarchiwach.pl/5/514/0/-/41 ... Oa4hbEdigw
Ostatnio zmieniony czw 16 mar 2017, 08:58 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Jan
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Margaretta Sierzputowska - ok

Ostatnio zmieniony czw 16 mar 2017, 08:57 przez Sierzputowski_Jan, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Jan
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Kupiski
Dnia 6 marca, ten sam co wyżej ochrzciłem dziecię dwojgiem imion Grzegorz Kazimierz, syna uczciwych Stanisława Dziedzickiego i Agnieszki Sierzputowskiej, prawnie poślubionych. Chrzestnymi zostali uczciwy Jan Lipczyński i Katarzyna Malowana.
Zbigniew
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”