Diecezja Radomska tworzy cyfrowe archiwum ksiąg metrykalnych
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
ambrozja100

https://www.familysearch.org/volunteer/indexingambrozja100 pisze:Witam!
Co to znaczy "paczki z części drugiej" ?
Gdzie i jak zgłosić się do indeksowania wybranej parafii?
Serdecznie proszę o informację.
Danuta Skowroń
danutaskowron@wp.pl
następnie kliknąć : "Get started" - ściągnąć,zainstalować i można indeksować.
Jacek
-
ambrozja100

-
Mikolaj_Wilk

Nie ma takiej możliwości abyś indeksowała poszczególne parafie,indeksować możesz wyłącznie dany projekt.Współuczestnicząc w indeksacji,poszczególnych parafii dochodzicie również do tych którymi jesteście zainteresowani.W programie ( po zalogowaniu się) klikasz pobierz plik i indeksujesz wg. wskazówek.W ustawieniach zaznacz sobie język polski.ambrozja100 pisze:Dzięki - zarejestrowałam się - ale nie mogę ( raczej nie potrafię) otworzyć żadnych skanów do indeksacji.
Jacek - czy możesz coś mi jeszcze podpowiedzieć - chciałabym indeksować parafię Lipsko - jak do tego dojść? Pozdrawiam Danuta Skowroń
-
klocek_danuta

-
ambrozja100

-
Piotr_Reszka

http://pomoce.lubgens.eu/articles.php?article_id=19
Opisałem to zagadnienie w tym artykule.
Pozdrawiam Piotr
Opisałem to zagadnienie w tym artykule.
Pozdrawiam Piotr
-
ambrozja100

- Kaczmarek_Aneta

"Skany z Projektu Radom będą dostępne tak szybko jak zostanie rozpoczęty i skończony końcowy audyt. SLC dysponuje niewielka ilością osób, które mogą wykonać audyt po polsku.
W tej chwili CHR nie potrafi określić przybliżonego terminu udostępnienia, ponieważ nie ma takiej wiedzy.
Aktualna lista parafii, które zostały zindeksowane, znajduje się na stronie www.familysearch.org "
Taką ogólną informację uzyskałam dziś z CHR
Pozdrawiam
AK
W tej chwili CHR nie potrafi określić przybliżonego terminu udostępnienia, ponieważ nie ma takiej wiedzy.
Aktualna lista parafii, które zostały zindeksowane, znajduje się na stronie www.familysearch.org "
Taką ogólną informację uzyskałam dziś z CHR
Pozdrawiam
AK
U mnie pojawia się okienko gdzie podaje się nazwę pliku. Można wybrać dowolny katalog na dysku i wpisać dowolną nazwę pliku. Działa oczywiście jeśli zdjęcie jest dostępne. Przebłysk może wynikać z zastosowanej technologii/błędu jakiegoś, najpewniej jest to jakiś flash albo java bo inaczej *chyba* nie da się zapisać pliku w ten sposób... u mnie nie działa to za dobrze, bo okienko pokazuje się ukryte i na pasku zadań trzeba szukać go.
Michał Koperkiewicz
- Kaczmarek_Aneta

Dokładna lista parafii objęta Projektem Radom znajduje się tu:
https://www.familysearch.org/search/ima ... 2F11784147
Pozdrawiam
Aneta
https://www.familysearch.org/search/ima ... 2F11784147
Pozdrawiam
Aneta
-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt:
Podejrzewam, że miejscowości które wymieniłeś będą w projekcie, a jedynie nie zostały jeszcze umieszczone na serwerze zdjęcia z tych parafii. Z tego co zauważyłem, to nie ma żadnej parafii z dekanatu przysuskiego poza samą Przysuchą. Natomiast Kowala jest, jako Kowala Stępocina, bo tak się jeszcze niedawno nazywała.
Nie zajmuję się projektem radomskim więc to tylko moje domysły na podstawie analogii do projektów lubelskich.
Zasadą projektów tego typu jest, aby indeksować parafie będące aktualnie pod władzą danej diecezji. Wszystkie miejscowości wymienione przez Ciebie podlegają pod diecezję radomską i powinny być w projekcie wcześniej lub później.
Nie zajmuję się projektem radomskim więc to tylko moje domysły na podstawie analogii do projektów lubelskich.
Zasadą projektów tego typu jest, aby indeksować parafie będące aktualnie pod władzą danej diecezji. Wszystkie miejscowości wymienione przez Ciebie podlegają pod diecezję radomską i powinny być w projekcie wcześniej lub później.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.