ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen
-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt:
-
Białobrzeski_Marek

-
Sroczyński_Włodzimierz

na koniec kwartału plus poślizgi
ale chyba wchodzi tez coś poza 4 dużymi aktualizacjami - z APów uzupełnienia ..mam wrażenie, że pomiędzy kwartalnym updatem bywa
ale chyba wchodzi tez coś poza 4 dużymi aktualizacjami - z APów uzupełnienia ..mam wrażenie, że pomiędzy kwartalnym updatem bywa
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Kaczmarek_Aneta

Dowiedziałam się, że kolene skany wpadną po "majówce", w przyszłym tygodniu - powinno pojawić się coś m.in. z zasobu AP Lublin (z mikrofilmów) - akurat o to pytałam.Paula257 pisze:Czy ktos z was wie, kiedy zostanie zaktualizowana baza danych na szukajwarchiwach? Powoli zaczynam sie niecierpliwic.
Pozdrawiam,
Aneta
-
Sandra_Lauer

Chyba coś się w tym kierunku dzieje:)
Bo nie można tam wejść...
Bo nie można tam wejść...
Ostatnio zmieniony śr 29 kwie 2015, 22:49 przez aniemirka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Kaczmarek_Aneta

Witaj Aniu,
niewykluczone, że chodzi o modernizację systemu, zgodnie z informacją podaną przez NAC:
"Obecnie serwis prezentuje ponad 14 000 000 kopii cyfrowych z ponad 30 instytucji, głównie archiwów państwowych. W najbliższym czasie planowane jest dodanie kolejnych kopii cyfrowych oraz znaczna modernizacja serwisu."
http://www.nac.gov.pl/node/844
Pozdrawiam
Aneta
niewykluczone, że chodzi o modernizację systemu, zgodnie z informacją podaną przez NAC:
"Obecnie serwis prezentuje ponad 14 000 000 kopii cyfrowych z ponad 30 instytucji, głównie archiwów państwowych. W najbliższym czasie planowane jest dodanie kolejnych kopii cyfrowych oraz znaczna modernizacja serwisu."
http://www.nac.gov.pl/node/844
Pozdrawiam
Aneta
- jarymi

Co się dzieje w SZwA
Od wczoraj nie mogę wejść na szukajwarchiwach.pl
czy może ktoś wie co się dzieje ???
czy może ktoś wie co się dzieje ???
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
-
Pieczątkiewicz_Krzysztof

Co się dzieje w SZwA
Dzisiaj rano jeszcze działało, teraz kaplica!!!
Co się dzieje???? Czy ktoś wie????
Nie mogę indeksować.
Krzysztof Pieczątkiewicz
Co się dzieje???? Czy ktoś wie????
Nie mogę indeksować.
Krzysztof Pieczątkiewicz
Co się dzieje w SZwA
Pozdrawiam
- Ania
- Ania
- jarymi

Co się dzieje w SZwA
No to spokojnie czekamy 
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz