Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
A ja zgłaszałem braki w zdjęciach z tego co już jest i może ktoś się zlituje i je dorobi...
Brak zdjęć ze Skrzynna (za lata 1849-1872 - AP Kielce):
=====================================
UR 1859 - brak urodzeń nr. 1-2
UR 1860 - brak urodzeń 6-9.
UR 1861 - brak urodzeń 15-18
UR 1862 - brak urodzeń 2-5
ZG 1862 - brak zgonów 1-4
ZG 1863 - brak zgonów 28-31
A 1866 - brak zdjęć alegat
A 1871 - brak zdjęć alegat
====================================
UR 1859 - brak urodzeń nr. 1-2
UR 1860 - brak urodzeń 6-9.
UR 1861 - brak urodzeń 15-18
UR 1862 - brak urodzeń 2-5
ZG 1863 - brak zgonów 28-31
===========
Arek
Arek
-
Sawicki_Julian

Witam, widoczne jest ze kobieta szefem tego forum i nie ma nic o Dniu Kobiet ; Życzę ta drogą Wszystkim Panią Samej Radości i Pociechy z Panów - Julian
Ostatnio zmieniony pt 08 mar 2013, 21:59 przez Sawicki_Julian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Zdjęcia zgonów z 1862 ja widzę w Genbaziealus pisze:A ja zgłaszałem braki w zdjęciach z tego co już jest i może ktoś się zlituje i je dorobi...
Proszę podać numery zespołów brakujących ksiąg alegat.
Jeżeli takie istnieją to je dorobimy
pozdrowienia
Leszek
- Brozek_Oskar

Witam. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet życzę, szczególnie dla Kornelii!
I takie delikatne pytanko: Czy jest już może sfotografowany Chroberz?
Pozdrawiam serdecznie, Oskar
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Już pobrałem te zgony 1862 - reszty na pewno nie ma. To akurat wyszło przy numerowaniu. Co do alegat nie mam niestety numerów. Same roczniki.Ćwikliński_Leszek pisze:Zdjęcia zgonów z 1862 ja widzę w Genbaziealus pisze:A ja zgłaszałem braki w zdjęciach z tego co już jest i może ktoś się zlituje i je dorobi...
Proszę podać numery zespołów brakujących ksiąg alegat.
pozdrowienia
Leszek
===========
Arek
Arek
Pięcioletni staż i nadal nie sprawdza się podstawowych informacji,
bo prościej zawracać głowę fotografującym
a w bazie sezam, że również z 1866 i kilku innych.
Leszek nie zrobi zdjęć z akt, których nie ma, chyba że masz informacje, że istnieją. Wówczas wskazanie sygnatury byłoby jeszcze bardziej pożądane.
bo prościej zawracać głowę fotografującym
i nie zobaczysz, bo nie ma ale w innym sensie ...Już pobrałem te zgony 1862 - reszty na pewno nie ma.
Szkoda, że nie masz / nie sprawdziłeś, może dowiedziałbyś się, że tych roczników nie ma w AP. W bazie pradziad, że nie ma alegat z roku 1871,Co do alegat nie mam niestety numerów. Same roczniki.
a w bazie sezam, że również z 1866 i kilku innych.
Leszek nie zrobi zdjęć z akt, których nie ma, chyba że masz informacje, że istnieją. Wówczas wskazanie sygnatury byłoby jeszcze bardziej pożądane.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Daruj sobie.
Sprawdzam dużo rzeczy i nikomu nie zawracam głowy - zgłaszam braki.
Przenumerowałem już kilkaset roczników z różnych parafii - pewnie z kilkadziesiąt tysięcy zdjęć. Wszystko prawie już na metrykach. To że są braki jest oczywiste. Wynikają z różnych przyczyn.
Baza pradziad w wielu przypadkach wprowadza w błąd - Eliza może potwierdzić, że wielokrotnie "magicznie" znajdowały się roczniki albo alegaty, których nie było w spisach.
Paczkę w postaci zipa dostałem nieprzetworzoną w postaci źródłowej. I tam nie było zdjęć, które podałem. I tyle.
Sprawdzam dużo rzeczy i nikomu nie zawracam głowy - zgłaszam braki.
Przenumerowałem już kilkaset roczników z różnych parafii - pewnie z kilkadziesiąt tysięcy zdjęć. Wszystko prawie już na metrykach. To że są braki jest oczywiste. Wynikają z różnych przyczyn.
Baza pradziad w wielu przypadkach wprowadza w błąd - Eliza może potwierdzić, że wielokrotnie "magicznie" znajdowały się roczniki albo alegaty, których nie było w spisach.
Paczkę w postaci zipa dostałem nieprzetworzoną w postaci źródłowej. I tam nie było zdjęć, które podałem. I tyle.
===========
Arek
Arek
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Dziękuję za życzenia. Chroberz już sfotografowałam -we wtorek daję do sprawdzania.Brozek_Oskar pisze:Witam. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet życzę, szczególnie dla Kornelii!![]()
P.S.
Informację o księgach cechowych dostaniemy od wykładowcy tego tematu w terminie póżniejszym.
Pozdrawiam, Kornelia Major
To do mnie, czy do Leszka?alus pisze:Daruj sobie.
... nie napisałem znacząco więcej niż on ...Proszę podać numery zespołów brakujących ksiąg alegat.
To znaczy co zgłaszasz? Dla mnie fakt, że nie ma zdjęć nieistniejących zespołów, nie stanowi braku i zgłaszanie takiego faktu nie jest zgłaszaniem braku.alus pisze:zgłaszam braki
Dlatego końcówka mojej poprzedniej wypowiedzi brzmi tak jak brzmi.Baza pradziad w wielu przypadkach wprowadza w błąd - Eliza może potwierdzić, że wielokrotnie "magicznie" znajdowały się roczniki albo alegaty, których nie było w spisach.
Mam świadomość, że takie wypadki się zdarzają.
Czyli co tak naprawdę sprawdziłeś?Paczkę w postaci zipa dostałem nieprzetworzoną w postaci źródłowej. I tam nie było zdjęć, które podałem. I tyle.
Bo na pewno nie fakt, że zespoły takowe istnieją, inaczej operowałbyś już numerami owych zespołów.
Odpowiadać nie musisz, nie chcę odrywać od szlachetnego zajęcia numerowania zdjęć.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
- Brozek_Oskar

Dziękuję za dwie wspaniałe wiadomości.Kornelia_Major pisze:Dziękuję za życzenia. Chroberz już sfotografowałam -we wtorek daję do sprawdzania.Brozek_Oskar pisze:Witam. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet życzę, szczególnie dla Kornelii!![]()
P.S.
Informację o księgach cechowych dostaniemy od wykładowcy tego tematu w terminie póżniejszym.
Pozdrawiam, Kornelia Major
Pozdrawiam, Oskar
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Dzięki Piotrowi (http://lubgens.eu/portal.php), zostały sfotografowane uzupełnienia i braki z AP Sandomierz.
Bogoria 1908-1912
Bogoria moj 1908-1912
Chobrzany 1912
Janków 1899-1912 ur
Kiełczyn 1886-1908 sl i 1898-1908 ur
Rudni 1905
Samborzec 1912
Sandomierz Katedra 1912
Sandomierz św. Paweł 1912
Sandomierz pra 1912
Skotniki 1912
Szczeglice 1908-1912
oraz zgłoszone braki w metrykach.
Zdjęcia są obrobione i jutro będą wysyłane do Genbazy
pozdrowienia
Leszek
Bogoria 1908-1912
Bogoria moj 1908-1912
Chobrzany 1912
Janków 1899-1912 ur
Kiełczyn 1886-1908 sl i 1898-1908 ur
Rudni 1905
Samborzec 1912
Sandomierz Katedra 1912
Sandomierz św. Paweł 1912
Sandomierz pra 1912
Skotniki 1912
Szczeglice 1908-1912
oraz zgłoszone braki w metrykach.
Zdjęcia są obrobione i jutro będą wysyłane do Genbazy
pozdrowienia
Leszek
-
Piotr_Juszczyk

Czy można prosić o aktualizację pliku:
http://s6.genealodzy.pl/pliki/asc/apkielce.pdf
i jeśli jest już Dzierążnia chętnie podejmę się przenumerowania. Pisałem o tym już email do geneteki.
i jeśli jest już Dzierążnia chętnie podejmę się przenumerowania. Pisałem o tym już email do geneteki.
-
Piotrowska_Agnieszka

oj, mnie też bardzo Dzierążnia interesujePiotr_Juszczyk pisze:Czy można prosić o aktualizację pliku:
pozdrawiam, Aga PB