Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
GG_Grudzien

Tak, jest tam troszkę informacji, ale brakuje tych po roku 1866. Są tylko zapowiedzi do 1868r. Moje pytanie dotyczyło kontynuacji. Wiem, że w AP Kielce są akta co najmniej do roku 1910. Pozdrawiam, Grzegorz.
PS. Pamiętam, że w klasie mojej mamy, w SP w Szerzawach, były dzieci o nazwisku Sawicki, niestety imiona uleciały mi z pamięci.
PS. Pamiętam, że w klasie mojej mamy, w SP w Szerzawach, były dzieci o nazwisku Sawicki, niestety imiona uleciały mi z pamięci.
-
Sawicki_Julian

Witam Grzegorz, Grudzień ( chyba) Tadeusz, pracowaliśmy w FSC w Starachowicach. Metryki np. do wczoraj są u księdza Romualda Wróbla bodajże od 1836 roku ( przeglądałem i tamte niektóre, bo Sawickie są tam od 1882 r. w metrykach w Świętomarzy) ; Julian
Ostatnio zmieniony pn 22 kwie 2013, 21:32 przez Sawicki_Julian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GG_Grudzien

- Kornelia_Major

- Kontakt:
Wszystkie rmetrykalia dostępne w A.D. Kielce zostały sfotografowane.zetka pisze:Pytałam wiele razy i nie znam odpowiedzi - czy zostały dofotografowane ( o ile są - tego też nie wiem ) księgi zgonów Mstyczowa ?
Jeśli nie znajdziesz tych co szukasz w genbazie tzn. że ich nie ma.
Pozdrawiam, Kornelia Majior
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Paru ksiąg szukamy np. śluby z par. Miechów od 1676 - 1780 r.ozanka pisze:Witam,
Kornelio, popadłam w czarną rozpacz po Twoim powyższym poście.
Kiedyś zwróciłam uwagę, że brak jest księgi nr 21 z par. Imielno. Sądziłam, że księga się zachowała, tylko została zapomniana przez fotografujących.
Teraz mam różne czarne myśli.
Pozdrawiam
Bożenna
Czy ktoś z nich kiedyś korzystał ?
Pozdrawiam, Kornelia
Dziekuję Kornelio - liczyłam, że będą.Kornelia_Major pisze:Wszystkie rmetrykalia dostępne w A.D. Kielce zostały sfotografowane.zetka pisze:Pytałam wiele razy i nie znam odpowiedzi - czy zostały dofotografowane ( o ile są - tego też nie wiem ) księgi zgonów Mstyczowa ?
Jeśli nie znajdziesz tych co szukasz w genbazie tzn. że ich nie ma.
Pozdrawiam, Kornelia Majior
W takim razie moje pytanie kolejne jak wygląda fotografowanie w AP Kielce? Interesuje mnie kilka parafii m.in. Rachwałowice i wspomniany Mstyczów.
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
-
KrystynaJovanovic

gENBAZA AD KIELCE JEDRZEJOW
Genbazie AD Kielce Jedrzejow 12-1811 jest akt slubu 28 na prawej stronie na dole, a na nastepnej stronie, lewej u gory, jest akt slubu nr.32. Jest to ta sama kartka. Tak jakby dwie strony "wewnetrzne" byly sklejone. Czy sa sklejone w oryginale , czy osoba indeksujace przeskoczyla dwie strony?
Czy mozna wiedziec kto je indeksowal , by postawic pytanie?
Nie musze dodawac ze akt , ktory mnie interesuje ma nr.30.
Krytyna
Czy mozna wiedziec kto je indeksowal , by postawic pytanie?
Nie musze dodawac ze akt , ktory mnie interesuje ma nr.30.
Krytyna
Widzę w uaktualnionym pliku AP Kielce że zostały sfotografowane parafie ktorych nie widać jeszcze w Ganbazie (m.in. Stopnica) proszę o inf. jaki jest okres oczekiwania na wprowadzenie zdjąć do genbazy?
Mam tez pytanie jaka jest w tej chwili kolejność fotografowania w AP. Interesują mnie parafie Tarnawa, Skalbmierz, Książ Wielki, Ksiaznica, Mstyczów i Rachwałowice
Mam tez pytanie jaka jest w tej chwili kolejność fotografowania w AP. Interesują mnie parafie Tarnawa, Skalbmierz, Książ Wielki, Ksiaznica, Mstyczów i Rachwałowice
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
-
Piotr_Juszczyk

Także dołączam się do pytania powyżej. Rozumiem że trzeba przygotować materiał i brakuje chętnych. Jak pisałem już i na pocztę zobowiązuje się pomóc.
-
Staporek_Kamil

-
Piotr_Juszczyk