Tom II Herbarza szlachty łukowskiej... (komentarz)
Moderator: maria.j.nie
-
kasia_wilcz

-
wolenski_pipis

-
kasia_wilcz

Herbarz ziemi łukowskiej Tom 2 Marka Wolińskiego
Witam,
Czy ktoś z Państwa mógłby sprawdzić czy w tomie 2 herbarza występuje nazwisko Więckowski?
Dzięki
Czy ktoś z Państwa mógłby sprawdzić czy w tomie 2 herbarza występuje nazwisko Więckowski?
Dzięki
http://genealodzy.pl/index.php?name=New ... me=Printer
Jest tylko krótka wzmianka o Wiktorzynie Więckowskim - właścicielu części Mokobód w 1580 r.
Jest tylko krótka wzmianka o Wiktorzynie Więckowskim - właścicielu części Mokobód w 1580 r.
Pozdrawiam,
Robert
Robert
-
wolenski_pipis

-
wolenski_pipis

-
wolenski_pipis

-
Kurowski_Dariusz
Witam Panie Marku,
Gratuluję Herbarzy tych już wydanych (których jestem szczęśliwym posiadaczem) i czekam z niecierpliwością na kolejne. Z 24 nazwisk moich przodków w linii prostej, do których do tej pory udało mi się dotrzeć, aż 21 znajduje się w tomach 1 i 2, większość szeroko opisanych. Kilkunastu przodków udało mi się zidentyfikować w książkach, co do kilku mam wątpliwości, stąd pozwolę sobie napisać do Pana w prywatnej wiadomości.
Proszę nie przejmować się głosami nielicznych krytyków i dalej robić swoje
Pzdr
Dariusz Kurowski
Gratuluję Herbarzy tych już wydanych (których jestem szczęśliwym posiadaczem) i czekam z niecierpliwością na kolejne. Z 24 nazwisk moich przodków w linii prostej, do których do tej pory udało mi się dotrzeć, aż 21 znajduje się w tomach 1 i 2, większość szeroko opisanych. Kilkunastu przodków udało mi się zidentyfikować w książkach, co do kilku mam wątpliwości, stąd pozwolę sobie napisać do Pana w prywatnej wiadomości.
Proszę nie przejmować się głosami nielicznych krytyków i dalej robić swoje
Pzdr
Dariusz Kurowski
-
wolenski_pipis

Dziękuję za ciepłe słowa skierowane pod moim adresem. Głosami krytyki nie przejmuję się, gdyż zwykle krytykują mnie ci, co sami nic nie stworzyli. Głównie krytykują mnie za to, co nie dotyczy szlachty łukowskiej, której nie można porównać do szlachty na innych terenach. Jest tak wiele różnic, że utożsamiać ją np. ze szlachtą mazowiecką, to mówić na inny temat. Ale w Polsce już tak jest, że spokojną głowę mają ci, którzy nic nie robią. Ten, który wychyli się ponad przeciętną, zaraz ściągany jest przez innych do parteru.
Pozdrawiam - Marek Woliński
Pozdrawiam - Marek Woliński
-
brzoalicja