Problemy z MyHeritage

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

stanislaw_pikul

Sympatyk

Post autor: stanislaw_pikul »

donata pisze: Wolę wersję offline i mieć wśród członków zaufane, bliskie osoby.
Podgląd danych ze swojego drzewa można ukryć w preferencjach strony, także poziom zgodności od którego podobne osoby w innych drzewach będą się Tobie wyświetlały jest (OIDP) do zdefiniowania.

A drzewo offline to raczej w MyHeritage nie jest jako takie możliwe. ;)
Pozdrawiam

Stanisław
Awatar użytkownika
donata

Sympatyk

Post autor: donata »

Może za przedmówczynią źle się wyraziłam - offline.
Chodzi o MyHeritage Family Tree Builder.

Nie jestem programistą i komputerowcem, nie zawsze są te instrukcje ustawień dla mnie zrozumiałe,
o skrótach już nie wspomnę. :(
Za wcześnie się urodziłam. :wink:
stanislaw_pikul

Sympatyk

donata pisze:Może za przedmówczynią źle się wyraziłam - offline.
Chodzi o MyHeritage Family Tree Builder.

Nie jestem programistą i komputerowcem, nie zawsze są te instrukcje ustawień dla mnie zrozumiałe,
o skrótach już nie wspomnę. :(
Za wcześnie się urodziłam. :wink:
;)

Tak też rozumiałem, ale używanie MyHeritage nie powoduje zablokowania dostępu do Twoich danych, co najwyżej nikt ich nie może zmienić (poza Tobą a i to rzeczywiście w trybie off-line - najpierw na własnym komputerze a potem eksport do MyHeritage). Jeżeli chcesz uniemożliwić podgląd to musisz zmienić ustawienia prywatności z tym, że w skrajnym przypadku drzewo nie będzie widoczne dla nowych, potencjalnych chętnych.
Pozdrawiam

Stanisław
Awatar użytkownika
Janowska_Urszula

Sympatyk

Post autor: Janowska_Urszula »

Stanislaw
Bardzo prosze podpowiedz gdzie znalezc ponizsza opcje
"poziom zgodności od którego podobne osoby w innych drzewach będą się wyświetlały"
Moze jest dostepna tylko w 'Premium" ???
Pozdrawiam
Urszula
stanislaw_pikul

Sympatyk

Janowska_Urszula pisze:Stanislaw
Bardzo prosze podpowiedz gdzie znalezc ponizsza opcje
"poziom zgodności od którego podobne osoby w innych drzewach będą się wyświetlały"
Moze jest dostepna tylko w 'Premium" ???
Pozdrawiam
Urszula
Obawiam się że możesz mieć rację. :(

Po wejściu na Smart Matches mam po prawej stronie u góry odnośnik 'Ustawienia Smart Matches' - chyba niedostępne w bezpłatnej wersji,. :(
Pozdrawiam

Stanisław
Słomińska_Dominika

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Słomińska_Dominika »

No są dostępne przecież jakieś ogólne ustawienia :D Nie ma napisane, że jakieś są płatne lub że można coś rozszerzyć

"MyHeritage oferuje zaawansowane narzędzia, które pozwalają badać historię rodziny i znaleźć dopasowania w innych drzewach genealogicznych, a innym użytkownikom znaleźć dopasowania w Twoich drzewach genealogicznych.
pp________ (1009 osób)
Dołącz drzewo genealogiczne do wyszukiwarek MyHeritage (zalecane)
Zezwól na Smart Matching™ na MyHeritage (zalecane)
Pozwól zarządzającym innymi witrynami kopiować zdjęcia dopasowanych osób
Zezwól na Smart Matching™ z innymi portalami i partnerami MyHeritage""
Pozdrawiam
Dominika

Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
stanislaw_pikul

Sympatyk

Słomińska_Dominika pisze:No są dostępne przecież jakieś ogólne ustawienia :D Nie ma napisane, że jakieś są płatne lub że można coś rozszerzyć

pp________ (1009 osób)
Ale strona zawierająca 1009 osób jest już wersją płatną. ;)
Gdyby ktoś z wersją podstawową zechciał to sprawdzić?
Pozdrawiam

Stanisław
Słomińska_Dominika

Sympatyk
Ekspert

Ale ja nie mam wersji płatnej ;) Ja mam wersję przeniesioną z moikrewni.pl i mam inne ograniczenia niż gdybym zakładała konto w myheritage. Ale inne ustawienia mam dokładnie takie same jak normalne konto darmowe. A pisałam o ustawieniach dopasowań, że jakieś jednak są. No chyba, że wybór czy mam je mieć czy też nie jest opcją bonusową?
Pozdrawiam
Dominika

stanislaw_pikul

Sympatyk

Słomińska_Dominika pisze:Ale ja nie mam wersji płatnej ;) Ja mam wersję przeniesioną z moikrewni.pl i mam inne ograniczenia niż gdybym zakładała konto w myheritage. Ale inne ustawienia mam dokładnie takie same jak normalne konto darmowe. A pisałam o ustawieniach dopasowań, że jakieś jednak są. No chyba, że wybór czy mam je mieć czy też nie jest opcją bonusową?
Nie, rzeczywiście masz rację - nawet w wersji bezpłatnej można zmienić opcje Smart Matches. :)
Pozdrawiam

Stanisław
Awatar użytkownika
Janowska_Urszula

Sympatyk

Post autor: Janowska_Urszula »

W wersji bezplatnej w ustawieniach Smartmatches mozna je wlaczyc lub wylaczyc, ewentualnie pozwolic na kopiowanie zdjec. Mnie zainteresowa mozliwosc regulowania 'poziomu zgodnosci' Smartmatches, w wersji podstawowej jej nie ma.
Urszula
Awatar użytkownika
Piachu2

Sympatyk
Ekspert

Usuwanie konta z My Heritage

Post autor: Piachu2 »

Jak usunąć konto z My heritage?
Najlepiej nie usuwać konta, a jeszcze lepiej nie zakładać w tym serwisie. Jeśli jednak popełniłeś ten karygodny błąd i masz tam konto, to pousuwaj wszystkich członków drzewa, pozostawiając ze dwa nazwiska z imionami bez sensu i związku. Usuwanie to praca na kilka wieczorów, ale to najlepszy sposób na wyczyszenie danych. Pisałem o tym tu: http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... -930.phtml

Poczekaj ze dwa miechy i jeśli nie zapomnisz o sprawie, to wystosuj mejla z prośbą o usunięcie konta, a te resztki danych po Tobie pozostaną tam na zawsze. Takie działanie gwarantuje usunięcie danych o rodzinie z Izraelskich serwerów.
Krzysztof
- Szukam rodzin: Piaszczyńskich / Piaścików z Łomży, Nowogrodu, Poznania, Śremu, Leszna, Łodzi, Lublina ...
https://www.piaszczynski.pl
Słomińska_Dominika

Sympatyk
Ekspert

Usuwanie konta z My Heritage

Izraelskich serwerów?

EDIT: Wycofuję pytanie, poniewaz nie lubię antysemitów i poszukiwaczy zaginionej arki. Proszę do mnie nie pisać na priv takich treści.
Ostatnio zmieniony pn 03 lut 2014, 22:49 przez Słomińska_Dominika, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Dominika

adam240386

Post autor: adam240386 »

Hej,
jak przejżeć czyjeś drzewo genealogiczne nie bądąc posiadaczem konta premium ??
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Re: Usuwanie konta z My Heritage

Post autor: Jurek_Plieth »

Słomińska_Dominika pisze:Izraelskich serwerów?

EDIT: Wycofuję pytanie, poniewaz nie lubię antysemitów i poszukiwaczy zaginionej arki. Proszę do mnie nie pisać na priv takich treści.
Nie rozumiem Twojego zacietrzewienia :shock:
Co wspólnego z antysemityzmem ma stwierdzenie, ze MyHeritage jest firma izraelską i funkcjonuje w oparciu o izraelskie serwery? Ja bym raczej obawiał się tego, że MH powoli wykupuje wszystkie "narodowe" serwisy genealogiczne i w ten sposób staje się monopolistą. A monopol i brak konkurencji niczego dobrego nie wróży prócz wzrostu opłat :(
adam240386 pisze:Hej,
jak przejżeć czyjeś drzewo genealogiczne nie bądąc posiadaczem konta premium ??
Posiadanie konta Premium nie jest żadnym gwarantem możliwości zaglądania do obcych drzew. Taką możliwość daje wyłącznie odpowiednia konfiguracja profilu tego drzewa,które chcesz "podglądnąć". Ew. zaproszenie Cię przez administratora tamtego drzewa.
Awatar użytkownika
Piachu2

Sympatyk
Ekspert

Re: Usuwanie konta z My Heritage

Post autor: Piachu2 »

Słomińska_Dominika pisze:...poniewaz nie lubię antysemitów i poszukiwaczy zaginionej arki. ...
Nie chciałem tego tematu ciągnąć na Forum dlatego napisałem na PW, a powyższym, publicznym stwierdzeniem poczułem się dotknięty, więc proszę panią o opublikowanie treści prywatnej wiadomości wysłanej do Pani.
Niech Szanowne Grono Forumowiczów oceni czy jestem poszukiwaczem arki i autorem antysemickich treści.
Wśród moich znajomych jest kilka osób o narodowości żydowskiej i tak gwałtownie nie reagują na krytykę.
Chciałem przedstawić problem, że dane są gromadzone w jednym miejscu i ujawniam to miejsce metodami jakie podałem w wiadomości na PW.
Krzysztof
- Szukam rodzin: Piaszczyńskich / Piaścików z Łomży, Nowogrodu, Poznania, Śremu, Leszna, Łodzi, Lublina ...
https://www.piaszczynski.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”