(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Nie bardzo zgadzam się z tobą Staszku.
Jeśli mój dziadek i matka pana X to rodzeństwo to moja matka i pan X to rodzeństwo cioteczne. To brat cioteczny mojej matki dla dla mnie i mojej siostry wujek. Czy nie tak? A co do zbyt bliskiego pokrewieństwa (bo to pokrewieństwo a nie powinowactwo) to nie jest ono przeszkodą do ślubu. Tak mówi prawo i genetycy
Dorota
Jeśli mój dziadek i matka pana X to rodzeństwo to moja matka i pan X to rodzeństwo cioteczne. To brat cioteczny mojej matki dla dla mnie i mojej siostry wujek. Czy nie tak? A co do zbyt bliskiego pokrewieństwa (bo to pokrewieństwo a nie powinowactwo) to nie jest ono przeszkodą do ślubu. Tak mówi prawo i genetycy
Dorota
w programie Family Tree Buider trzeba zaznaczyć rodziców osoby, którą chcesz połączyć ale nie może ona być już dzieckiem (jego matka nie jest jeszcze jego matką, jakkolwiek smiesznie to brzmi, ma być tylko mężem siostry) potem wybrać na pasku górnym Rodzina, Edytuj szczegóły (rodziny jego matki), przejść na zakładkę Dzieci i wybrać Dołącz Dziecko. Dołącz pozwala wybrać z listy osób już zapisanych w drzewie.
__________________________________________Mariusz K.
-
Piotr_Juszczyk

"Gdyby był wujkiem dla Ciebie to przecież także i dla Twojej siostry.
A wtedy było by za bliskie pokrewieństwo by można było zawrzeć związek małżeński.
Staszek"
Jak to? Za dyspensa biskupa można. Cywilnie można.
"Kanon 1078 par. 3:
"Nie udziela się nigdy dyspensy od przeszkody pokrewieństwa w linii prostej oraz w drugim stopniu linii bocznej.""
Reszta jest możliwa jak widać.
A wtedy było by za bliskie pokrewieństwo by można było zawrzeć związek małżeński.
Staszek"
Jak to? Za dyspensa biskupa można. Cywilnie można.
"Kanon 1078 par. 3:
"Nie udziela się nigdy dyspensy od przeszkody pokrewieństwa w linii prostej oraz w drugim stopniu linii bocznej.""
Reszta jest możliwa jak widać.
- Krzysztof_Wasyluk

Kontakt na myheritage bez premium.
Widam
Jest sposób na kontakt z administratorami drzew na myheritage bez konta premium?
Lucyna
Jest sposób na kontakt z administratorami drzew na myheritage bez konta premium?
Lucyna
Kontakt na myheritage bez premium.
Witam!
Proszę o pomoc, znam numer drzewa i nazwisko administratora w jaki sposób znaleźć drzewo na MyHeritage?
Pozdrawiam Grażyna
Proszę o pomoc, znam numer drzewa i nazwisko administratora w jaki sposób znaleźć drzewo na MyHeritage?
Pozdrawiam Grażyna
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Re: Kontakt na myheritage bez premium.
Chyba jest! A bynajmniej była taka możliwość w grudniu zanim taką opcję wykupiłem; zadawałem bowiem pytanie w kwestii formy zapłaty (chodziło o Paypal) i otrzymałem odpowiedź.Bett pisze:Widam
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Na przełomie 2011 i 2012 nastąpiły w serwisie Myheritage zmiany w efekcie których zniknęła opcja przeszukiwania po obcych drzewach, nawet dla opcji Premiumnowak pisze:Witam!
Witam!
Nie chodzi mi o przeszukiwanie drzew tylko o nawiązanie kontaktu z administratorem
Pozdrawiam Grażyna
Nie chodzi mi o przeszukiwanie drzew tylko o nawiązanie kontaktu z administratorem
Pozdrawiam Grażyna
wydaje mi się, że trzeba mieć utworzone konto w Myheritage -dopiero wtedy można skontaktować się z adminem danego drzewa (poprosić o dostęp)
Ostatnio zmieniony wt 14 lut 2012, 10:24 przez JarekK, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Grażyno, u mnie to jest tak (mam jednak wykupioną opcję Premium, więc u Ciebie może być inaczej!):nowak pisze:Witam!
U dołu strony jest pasek z dziewięcioma funkcjami. Zaczyna się on od O nas, a kończy na Pomoc. Klikając na Pomoc rozwija mi się ta funkcja az do Formularz kontaktu. No a dalej, to wystarczy ten formularz wypełnić i wysłać, co nie gwarantuje jednakże otrzymania odpowiedzi
ale to jest kontakt z administratorem Myheritage a nie administratorem danego drzewaJurek_Plieth pisze:Grażyno, u mnie to jest tak (mam jednak wykupioną opcję Premium, więc u Ciebie może być inaczej!):nowak pisze:Witam!
U dołu strony jest pasek z dziewięcioma funkcjami. Zaczyna się on od O nas, a kończy na Pomoc. Klikając na Pomoc rozwija mi się ta funkcja az do Formularz kontaktu. No a dalej, to wystarczy ten formularz wypełnić i wysłać, co nie gwarantuje jednakże otrzymania odpowiedzi
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Zgadza się, tak zrozumiałem pytanie. Jesli jednak pytanie brzmi: jak znaleźć kontakt z administratorem obcego drzewa, to jest tak.JarekK pisze: ale to jest kontakt z administratorem Myheritage a nie administratorem danego drzewa
Własciciel opcji Premium ma możliwość wysłania PW do administratora obcego drzewa z prośbą o kontakt tylko i wyłącznie wówczas, jeśli funkcja Smart Matches podpowie podobieństwo. Jeśli zaś jest to osoba spoza sugerowanych przez Smart Matches, to po ostatnich zmianach nie ma możliwości kontaktu!