(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

DorotaP

Sympatyk
Ekspert

Post autor: DorotaP »

Nie bardzo zgadzam się z tobą Staszku.
Jeśli mój dziadek i matka pana X to rodzeństwo to moja matka i pan X to rodzeństwo cioteczne. To brat cioteczny mojej matki dla dla mnie i mojej siostry wujek. Czy nie tak? A co do zbyt bliskiego pokrewieństwa (bo to pokrewieństwo a nie powinowactwo) to nie jest ono przeszkodą do ślubu. Tak mówi prawo i genetycy
Dorota
mkurow

Sympatyk

Post autor: mkurow »

w programie Family Tree Buider trzeba zaznaczyć rodziców osoby, którą chcesz połączyć ale nie może ona być już dzieckiem (jego matka nie jest jeszcze jego matką, jakkolwiek smiesznie to brzmi, ma być tylko mężem siostry) potem wybrać na pasku górnym Rodzina, Edytuj szczegóły (rodziny jego matki), przejść na zakładkę Dzieci i wybrać Dołącz Dziecko. Dołącz pozwala wybrać z listy osób już zapisanych w drzewie.
__________________________________________Mariusz K.
DorotaP

Sympatyk
Ekspert

Bardzo dziękuję
zaraz postaram się to zrobić. Rzeczywiście robiłam to odwrotnie to znaczy najpierw zostawał dzieckiem swoich rodziców a potem próbowałam dołączyć moją siostrę i program wariował
raz jeszcze dziekuję
Dorota
DorotaP

Sympatyk
Ekspert

To znowu ja,
niestety program wprawdzie wreszcie zaakceptował mój rodzinny galimatias ale w utworzonym wykresie zarówno moja siostra jak i jej moż występuje dwa razy. Czy nie ma innego sposobu na graficzne oddanie tej sytuacji
Dorota
Piotr_Juszczyk

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Piotr_Juszczyk »

"Gdyby był wujkiem dla Ciebie to przecież także i dla Twojej siostry.
A wtedy było by za bliskie pokrewieństwo by można było zawrzeć związek małżeński.
Staszek"
Jak to? Za dyspensa biskupa można. Cywilnie można.
"Kanon 1078 par. 3:
"Nie udziela się nigdy dyspensy od przeszkody pokrewieństwa w linii prostej oraz w drugim stopniu linii bocznej.""
Reszta jest możliwa jak widać.
Awatar użytkownika
Krzysztof_Wasyluk

Sympatyk

Post autor: Krzysztof_Wasyluk »

Czy nie ma innego sposobu na graficzne oddanie tej sytuacji
Najczęściej nie, ponieważ na rysunku pojawiłyby się skrzyżowane linie, a większość programów do tego nie dopuszcza.

Krzysztof
Bett

Sympatyk

Kontakt na myheritage bez premium.

Post autor: Bett »

Widam
Jest sposób na kontakt z administratorami drzew na myheritage bez konta premium?
Lucyna
nowak

Sympatyk
Legenda

Kontakt na myheritage bez premium.

Post autor: nowak »

Witam!
Proszę o pomoc, znam numer drzewa i nazwisko administratora w jaki sposób znaleźć drzewo na MyHeritage?
Pozdrawiam Grażyna
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Re: Kontakt na myheritage bez premium.

Post autor: Jurek_Plieth »

Bett pisze:Widam
Jest sposób na kontakt z administratorami drzew na myheritage bez konta premium?
Chyba jest! A bynajmniej była taka możliwość w grudniu zanim taką opcję wykupiłem; zadawałem bowiem pytanie w kwestii formy zapłaty (chodziło o Paypal) i otrzymałem odpowiedź.
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

nowak pisze:Witam!
Proszę o pomoc, znam numer drzewa i nazwisko administratora w jaki sposób znaleźć drzewo na MyHeritage?
Na przełomie 2011 i 2012 nastąpiły w serwisie Myheritage zmiany w efekcie których zniknęła opcja przeszukiwania po obcych drzewach, nawet dla opcji Premium :(
nowak

Sympatyk
Legenda

Post autor: nowak »

Witam!
Nie chodzi mi o przeszukiwanie drzew tylko o nawiązanie kontaktu z administratorem
Pozdrawiam Grażyna
JarekK

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: JarekK »

wydaje mi się, że trzeba mieć utworzone konto w Myheritage -dopiero wtedy można skontaktować się z adminem danego drzewa (poprosić o dostęp)
Ostatnio zmieniony wt 14 lut 2012, 10:24 przez JarekK, łącznie zmieniany 1 raz.
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Nie chodzi mi o przeszukiwanie drzew tylko o nawiązanie kontaktu z administratorem
Grażyno, u mnie to jest tak (mam jednak wykupioną opcję Premium, więc u Ciebie może być inaczej!):
U dołu strony jest pasek z dziewięcioma funkcjami. Zaczyna się on od O nas, a kończy na Pomoc. Klikając na Pomoc rozwija mi się ta funkcja az do Formularz kontaktu. No a dalej, to wystarczy ten formularz wypełnić i wysłać, co nie gwarantuje jednakże otrzymania odpowiedzi :roll:
JarekK

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: JarekK »

Jurek_Plieth pisze:
Grażyno, u mnie to jest tak (mam jednak wykupioną opcję Premium, więc u Ciebie może być inaczej!):
U dołu strony jest pasek z dziewięcioma funkcjami. Zaczyna się on od O nas, a kończy na Pomoc. Klikając na Pomoc rozwija mi się ta funkcja az do Formularz kontaktu. No a dalej, to wystarczy ten formularz wypełnić i wysłać, co nie gwarantuje jednakże otrzymania odpowiedzi :roll:
ale to jest kontakt z administratorem Myheritage a nie administratorem danego drzewa
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

JarekK pisze: ale to jest kontakt z administratorem Myheritage a nie administratorem danego drzewa
Zgadza się, tak zrozumiałem pytanie. Jesli jednak pytanie brzmi: jak znaleźć kontakt z administratorem obcego drzewa, to jest tak.
Własciciel opcji Premium ma możliwość wysłania PW do administratora obcego drzewa z prośbą o kontakt tylko i wyłącznie wówczas, jeśli funkcja Smart Matches podpowie podobieństwo. Jeśli zaś jest to osoba spoza sugerowanych przez Smart Matches, to po ostatnich zmianach nie ma możliwości kontaktu!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”