Archiwum Państwowe w Kielcach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
pawełcałka

Re: Archiwum Państwowe w Kielcach- proszę o pomoc
Witam serdecznie
Mam gorąco prosbe o sprawdzenie czy jest akt urodzenia mojego pradziadka Jan Kumór ur. w 1899r. Znalazłem taką tylko wzmianke:
Zespół: 2252/0 Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Dzierążni
udostępnianie: całkowicie
uwagi: dawny nr zespołu 23/144; 1891-akta niepełne
No i teraz nie wiem jak to rozgryźć dzwoniłem do AP w Kielcach ale nie odbierają.
Ma ktoś pomocną dłoń najlepiej interesowałby mnie skan aktu urodzenia może być w języku rosyjskim bo pewnie w takim będzie , podkreślam że jestem nowicjuszem i za bardzo nie orientuje się jak można uzyskiwać takie skany z dysków wirtualnych ich zbiorów.
Pozdrawiam
Mam gorąco prosbe o sprawdzenie czy jest akt urodzenia mojego pradziadka Jan Kumór ur. w 1899r. Znalazłem taką tylko wzmianke:
Zespół: 2252/0 Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Dzierążni
udostępnianie: całkowicie
uwagi: dawny nr zespołu 23/144; 1891-akta niepełne
No i teraz nie wiem jak to rozgryźć dzwoniłem do AP w Kielcach ale nie odbierają.
Ma ktoś pomocną dłoń najlepiej interesowałby mnie skan aktu urodzenia może być w języku rosyjskim bo pewnie w takim będzie , podkreślam że jestem nowicjuszem i za bardzo nie orientuje się jak można uzyskiwać takie skany z dysków wirtualnych ich zbiorów.
Pozdrawiam
-
Marynicz_Marcin

W 1899r. w Dzierążni nie ma ani jednego chrztu na nazwisko Kumór, a jedyny Jan z nazwiskiem na literę "K" to Jan Książek.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
-
pawełcałka

Dziękuje bardzo za szybka smutną odpowiedz
- adiglowacki

Wybiera sie ktos do archiwum w Kielcach? Potrzebuje sie dowiedziec czy archiwum przechowuje dokumenty ze zdjeciem np. Dowody osobiste sprzed drugiej wojny z dawnego woj.Kieleckiego? Pisalem juz do nich, a nawet dzwonilem i nic sie nie dowiedzialem...
Z gory dzidkuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
Adrian
Z gory dzidkuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
Adrian
- Brozek_Oskar

Podobno nie przechowuje. Kiedyś do tego próbowałem dojść i przejrzałem mnóstwo inwenatrzy i nic nie znalazłem. Oni sami za bardzo nie wiedzą czy coś takiego posiadają. Dla Kielc są przechowywane Kenkarty. Tylko tyle się dowiedziałem, a interesowały mnie powiaty Jędrzejowski i Włoszczowski.
Może coś uległo zmianie i coś odnaleźli? Kto wie...
Pozdrawiam, Oskar Brożek.
Może coś uległo zmianie i coś odnaleźli? Kto wie...
Pozdrawiam, Oskar Brożek.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
W archiwum w Kielcach są dokumenty ze zdjęciami osób , które wyjeżdżały do pracy w Niemczech i nie tylko przed pierwszą wojną światową. Z różnych powiatów woj. kieleckiego dawnego. Szukałam parę lat temu dla znajomej. Jak będę miała chwilę czasu to odnajdę w moich dokumentach gdzie to szukałam. Proszę się przypomnieć na pw. koło środy, czwartku to sprawdzę. Pozdrawiam
Iwona
Iwona
- adiglowacki

- adiglowacki

Dzisiaj przyszedł mi list z AP Kielce, o dziwo tradycyjną poczta
, odpowiedz na mojego emalia. Niestety napisano miedzy innymi, że jest bardzo mało dokumentów ze zdjęciem z powiatu Kieleckiego z czasów przed II Wojną Światową. Także odpuszczę sobie tutaj poszukiwania, tym bardziej, że trzeba by słono zapłacić. 
- Wojciech_Kornafel
AP Kielce - prośba o pomoc (nazwisko Nawrocki)
Witam serdecznie,
poszukuję osoby, która posiada wypisy z parafii Borkowice (zespół nr 549/0; dekanat przysuski, dawna diecezja kielecka) z 1 poł. XIX wieku lub przy okazji badań w AP Kielce byłaby uprzejma uzyskać dla mnie informacje nt. Joanny Nawrockiej urodzonej około 1815-1817 roku, zaślubionej z Andrzejem Kacprzakiem (niestety nie mam w ogóle możliwości dostępu do akt, więc drogą dedukcji byłyby to lata 1831-1843, po krańcowej dacie mają już potomstwo) - chodzi mi o daty obu tych wydarzeń i rodziców wspomnianych nowożeńców, ewentualnie o osoby o nazwisku Nawrocki (jest to rzadkie nazwisko więc zapewne pozostawały we wzajemnej filiacji).
Z góry dziękuję za wszelka pomoc - ze swojej strony mogę pomóc wypisami z parafii Jankowice, Zakrzew, Błotnica, częściowo Jarosławice i Cerekiew.
Pozdrawiam
Wojciech
poszukuję osoby, która posiada wypisy z parafii Borkowice (zespół nr 549/0; dekanat przysuski, dawna diecezja kielecka) z 1 poł. XIX wieku lub przy okazji badań w AP Kielce byłaby uprzejma uzyskać dla mnie informacje nt. Joanny Nawrockiej urodzonej około 1815-1817 roku, zaślubionej z Andrzejem Kacprzakiem (niestety nie mam w ogóle możliwości dostępu do akt, więc drogą dedukcji byłyby to lata 1831-1843, po krańcowej dacie mają już potomstwo) - chodzi mi o daty obu tych wydarzeń i rodziców wspomnianych nowożeńców, ewentualnie o osoby o nazwisku Nawrocki (jest to rzadkie nazwisko więc zapewne pozostawały we wzajemnej filiacji).
Z góry dziękuję za wszelka pomoc - ze swojej strony mogę pomóc wypisami z parafii Jankowice, Zakrzew, Błotnica, częściowo Jarosławice i Cerekiew.
Pozdrawiam
Wojciech
- pawlica_błażej
- Kontakt:
Witam. Mam pytanie i prośbę do odwiedzających w najbliższym czasie kieleckie AP. Chodzi o informację dot. jednego ślubu i (ewentualnie) 2-3 urodzeń. Sprawa dotyczy parafii Małogoskiej. Więcej informacji podam na pw lub drogą mailową.
z góry dziękuję i pozdrawiam!
z góry dziękuję i pozdrawiam!
pozdrawiam,
Błażej Pawlica, Częstochowa
- pawlica_błażej
- Kontakt:
Przesyłam informację w PW.
pozdrawiam
pozdrawiam
pozdrawiam,
-
Zbigniew_Z

AP Kielce - potrzebna pomoc
Witam
Czy pomoże mi ktoś odnaleźć 2 akty urodzenia z parafii Lipsko w AP Kielce?
Szczegóły podam na pw. jesli ktoś zechciałby mi pomóc.
Pozdrawiam serdecznie
Zbyszek
Czy pomoże mi ktoś odnaleźć 2 akty urodzenia z parafii Lipsko w AP Kielce?
Szczegóły podam na pw. jesli ktoś zechciałby mi pomóc.
Pozdrawiam serdecznie
Zbyszek