Archiwum Państwowe w Piotrkowie Trybunalskim
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
andrzej.leśniewski

-
historyk99

Witam jeszcze raz,
Co do braku parafii - to rzeczywiście mea culpa. Chodziło o parafię rzymsko-katolicką. Jeśli było ich więcej to niestety nie mam pojęcia w której. Co do roku, to z doświadczenia wiem, że mają tam niektóre parafie do 1945 roku. Dopiero na miejscu można się o tym przekonać. Może parafii rz-kat. rzeczywiście nie być za ten rok ale kto wie?
Pozdrawiam,
Jurek D.
Co do braku parafii - to rzeczywiście mea culpa. Chodziło o parafię rzymsko-katolicką. Jeśli było ich więcej to niestety nie mam pojęcia w której. Co do roku, to z doświadczenia wiem, że mają tam niektóre parafie do 1945 roku. Dopiero na miejscu można się o tym przekonać. Może parafii rz-kat. rzeczywiście nie być za ten rok ale kto wie?
Pozdrawiam,
Jurek D.
-
historyk99

-
mateusz1010

Tomku, ja po raz drugi mam prośbę.
Czy mógłbyś spisać wiek rodziców z jednego aktu?
Akt urodzenia Andrzeja Pułasa nr 132/1870 z parafii Fałków.
Druga porśba to czy mógłbyś zobaczyć czy w urodzeniach lata 1869,1871,1872 parafia Fałków
nie ma żadnego dziecka o nazwisku Pułas które byłoby synem lub córką Szymona Pułasa i Zofii Ryzak.
Z góry dziękuje
Czy mógłbyś spisać wiek rodziców z jednego aktu?
Akt urodzenia Andrzeja Pułasa nr 132/1870 z parafii Fałków.
Druga porśba to czy mógłbyś zobaczyć czy w urodzeniach lata 1869,1871,1872 parafia Fałków
nie ma żadnego dziecka o nazwisku Pułas które byłoby synem lub córką Szymona Pułasa i Zofii Ryzak.
Z góry dziękuje
@dl3
parafia Dąbrowa nad Czarną? Sprawdzę, ale proszę się uzbroić w cierpliwość:)
@Alicja_Surmacka
ASC Bąkowa Góra/sygnatura 4 - rok 1875/ numer aktu 2
wierzbowiec - ślub michała kudera lat 32, strażnika lasu z koroszna, syna walentego i marianny bała z walerią marcinkiewicz,córka tomasza i delfiny golińskiej lat 23
kuder pochodził ze wsi niwki, parafia piczyca - dziś już nie ma tej wsi. nie ma tez wsi wierzbowiec, a koroszna nie znalazłem wcale.
@włodzimiest
z tomu XI - karol filipski, syn józefa i gabrieli pelczyńskiej ur 1842 17 II, jego żona - lucyna święcka córka eugeniusza i emilii cholewińskiej ur 15 VI 1845
z tomu VII
malinowski władysław, syn leopolda i zofii chmielińskiej - ale mogę się mylić
kamienica o którą panu chodzi, to prawdopodobnie budynek wojska polskiego 49. korzystałem z dokumentów z 1880 roku, więc wiele się zmieniło od tego czasu, ale na 90% to ten budynek. jeśli nie na tej posesji, to na którejś obok.
proszę wszystkich o cierpliowość - nie jestem w stanie błyskawicznie spełniać wszystkich próśb :)
parafia Dąbrowa nad Czarną? Sprawdzę, ale proszę się uzbroić w cierpliwość:)
@Alicja_Surmacka
ASC Bąkowa Góra/sygnatura 4 - rok 1875/ numer aktu 2
wierzbowiec - ślub michała kudera lat 32, strażnika lasu z koroszna, syna walentego i marianny bała z walerią marcinkiewicz,córka tomasza i delfiny golińskiej lat 23
kuder pochodził ze wsi niwki, parafia piczyca - dziś już nie ma tej wsi. nie ma tez wsi wierzbowiec, a koroszna nie znalazłem wcale.
@włodzimiest
z tomu XI - karol filipski, syn józefa i gabrieli pelczyńskiej ur 1842 17 II, jego żona - lucyna święcka córka eugeniusza i emilii cholewińskiej ur 15 VI 1845
z tomu VII
malinowski władysław, syn leopolda i zofii chmielińskiej - ale mogę się mylić
kamienica o którą panu chodzi, to prawdopodobnie budynek wojska polskiego 49. korzystałem z dokumentów z 1880 roku, więc wiele się zmieniło od tego czasu, ale na 90% to ten budynek. jeśli nie na tej posesji, to na którejś obok.
proszę wszystkich o cierpliowość - nie jestem w stanie błyskawicznie spełniać wszystkich próśb :)
-
włodzimiest

-
Jacek_Jarnuszkiewicz

Tomku,Tomek1973 pisze: proszę wszystkich o cierpliowość - nie jestem w stanie błyskawicznie spełniać wszystkich próśb
wykonujesz świetną robotę dla kolegów, za frico i w niezłym tempie, więc nie musisz przepraszać, że nie robisz wszystkiego od ręki.
A swoją drogą, to ta robota chyba Cię cieszy.
Ciekawe jak znajdujesz jeszcze czas na pracę
Pozdrowienia
Jacek
-
AlicjaSurmacka

Witam!
Dziękuję Tomku za odszukanie i nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogę połączyć " mojego " Michała Kudra
z wcześniej odszukanym w AP Kielce z jego rodzonym bratem Antonim Kuderskim z Gościencina w par.
Kurzelów. Wiem to teraz jak mam tych samych rodziców.
Mam jeszcze jedną podobną prośbę do Ciebie a dla mnie zagadkę do rozwiązania. I znów parafię tę przeglądałam pewnie więcej jak dwa razy a mimo to nie znalazłam aktu urodzenia w parafii Rzejowice
Kazimierza Warwasa Warwasińskiego urodzonego w Kolonii Rzejowice 10.10.1897 roku syna Józefa i Wandy z Kwiatkowskich.
Jak znajdziesz to przyznam, że jestem gapą do kwadratu!!!
A dane o Kazimierzu Warwasie Warwasińskim mam z jego aktu zgonu.
Pozdrawiam Alicja Surmacka
Dziękuję Tomku za odszukanie i nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogę połączyć " mojego " Michała Kudra
z wcześniej odszukanym w AP Kielce z jego rodzonym bratem Antonim Kuderskim z Gościencina w par.
Kurzelów. Wiem to teraz jak mam tych samych rodziców.
Mam jeszcze jedną podobną prośbę do Ciebie a dla mnie zagadkę do rozwiązania. I znów parafię tę przeglądałam pewnie więcej jak dwa razy a mimo to nie znalazłam aktu urodzenia w parafii Rzejowice
Kazimierza Warwasa Warwasińskiego urodzonego w Kolonii Rzejowice 10.10.1897 roku syna Józefa i Wandy z Kwiatkowskich.
Jak znajdziesz to przyznam, że jestem gapą do kwadratu!!!
A dane o Kazimierzu Warwasie Warwasińskim mam z jego aktu zgonu.
Pozdrawiam Alicja Surmacka
- MariaŁopaciuk

Witaj Tomku
xx
Z góry bardzo serdecznie dziękuję i życzę miłego weekendu
Maria
xx
Z góry bardzo serdecznie dziękuję i życzę miłego weekendu
Maria
Ostatnio zmieniony pt 06 lut 2009, 23:08 przez MariaŁopaciuk, łącznie zmieniany 2 razy.