metryki.genealodzy.pl - indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Zakończenie indeksacji i weryfikacji
Zgłaszam zakończenie indeksacji i weryfikacji w gronie rodzinnym, parafii Księżomierz z woj.lubelskiego tj.
M -1890-1901
U-1890-1900
Z-1890-1903
z materiałów znajdujących się w AP Sandomierz.
Danuta Wasilewska,Danuta Wasilewska Lenart i Jacek Lenart
M -1890-1901
U-1890-1900
Z-1890-1903
z materiałów znajdujących się w AP Sandomierz.
Danuta Wasilewska,Danuta Wasilewska Lenart i Jacek Lenart
Jestem chętna do indeksacji parafii św.Barbara powyżej roku 1900.Czy jest taka możliwość?
Na razie mam co robić, ale jakby ... to ja bardzo,bardzo chętnie i nieistotne co, bo wszystko mnie interesuje -od chrztów poprzez małżeństwa,do zgonów.Rodzina mojego ojca do II wojny tam na pewno mieszkała.
Pozdrawiam serdecznie
Danka
Na razie mam co robić, ale jakby ... to ja bardzo,bardzo chętnie i nieistotne co, bo wszystko mnie interesuje -od chrztów poprzez małżeństwa,do zgonów.Rodzina mojego ojca do II wojny tam na pewno mieszkała.
Pozdrawiam serdecznie
Danka
-
klocek_danuta

-
Sroczyński_Włodzimierz

ad warszawska Barbary
Danusiu: jeśli będziesz 9 listopada na Krzywym Kole to z pierwszej ręki uzyskasz informacje nt 1901-1910
Danusiu: jeśli będziesz 9 listopada na Krzywym Kole to z pierwszej ręki uzyskasz informacje nt 1901-1910
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Sroczyński_Włodzimierz

dotarła:) ale warunki się zmieniają, dużo czasu a temat ważki (temat sposobu publikacji zawartości niezmikrofilmowanych ksiąg z APów)
-
Kociołek_Andrzej

Witam.
Zindeksowałem chrzty i zgony św. Barbary w Warszawie do 1887 roku.( rok 1886 i 1887 przesłałem do administratora dwa dni temu)
Postaram się jeszcze opracować trzy następne lata, ale więcej nie będę mógł.
Więc jeśli Danka ma ochotę i możliwości indeksacji od 1891- bardzo proszę.
Pozdrawiam
Andrzej Kociołek
Zindeksowałem chrzty i zgony św. Barbary w Warszawie do 1887 roku.( rok 1886 i 1887 przesłałem do administratora dwa dni temu)
Postaram się jeszcze opracować trzy następne lata, ale więcej nie będę mógł.
Więc jeśli Danka ma ochotę i możliwości indeksacji od 1891- bardzo proszę.
Pozdrawiam
Andrzej Kociołek
-
Rzeszotek_Łukasz

-
Kociołek_Andrzej

-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Witaj Danko!
Co o parafii Sulerzyż: Archiwum Państwowe m. st. Warszawy Oddział w Mławie przygotowuje się do udostępnienia wyszukiwarki zindeksowanych aktów metrykalnych , które są u nich zgromadzone. Będą prezentowane prawdopodobnie tak, jak w wyszukiwarce Archiwum Państwowego w Pułtusku.
W ramach wolontariatu indeksuję prafię Sulerzyż (ze skorowidzy). Zgodnie z podpisaną umową nie wolno mi udostępniać skanów skorowidzy ani też zestawienia, ale wkrótce będą dostępne, zapewne po weryfikacji z aktami.
Wiem, że indeksowane są również inne parafie, m. in. Malużyn i Skołatowo. Na pewno wielu z nas to ucieszy.
Serdecznie pozdrawiam.
Elżbieta
Co o parafii Sulerzyż: Archiwum Państwowe m. st. Warszawy Oddział w Mławie przygotowuje się do udostępnienia wyszukiwarki zindeksowanych aktów metrykalnych , które są u nich zgromadzone. Będą prezentowane prawdopodobnie tak, jak w wyszukiwarce Archiwum Państwowego w Pułtusku.
W ramach wolontariatu indeksuję prafię Sulerzyż (ze skorowidzy). Zgodnie z podpisaną umową nie wolno mi udostępniać skanów skorowidzy ani też zestawienia, ale wkrótce będą dostępne, zapewne po weryfikacji z aktami.
Wiem, że indeksowane są również inne parafie, m. in. Malużyn i Skołatowo. Na pewno wielu z nas to ucieszy.
Serdecznie pozdrawiam.
Elżbieta
-
klocek_danuta

Witam Elżbieto!
Dziękuje za odpowiedź w sprawie parafii Sulerzyż:Jestem bardzo zainteresowana tą parafią gdyż utknęłam m. innymi na dotarciu do akt urodzenia sióstr mojej babci, a one wyemigrowały jako młode osoby do Ameryki. Czekam z utęsknieniem na indeksację, sama chętnie się mogę pomóc w indeksowaniu.
Szukam Bieńkowskich: Helena i Stanislawa c. Antoniego
Dziękuje za odpowiedź w sprawie parafii Sulerzyż:Jestem bardzo zainteresowana tą parafią gdyż utknęłam m. innymi na dotarciu do akt urodzenia sióstr mojej babci, a one wyemigrowały jako młode osoby do Ameryki. Czekam z utęsknieniem na indeksację, sama chętnie się mogę pomóc w indeksowaniu.
Szukam Bieńkowskich: Helena i Stanislawa c. Antoniego
-
Sroczyński_Włodzimierz

nieporozumienie?
niedopatrzenie? a ponieważ być może moje zaniedbanie to zapytam - które z opracowanych figurują jako "w opracowaniu"?
niedopatrzenie? a ponieważ być może moje zaniedbanie to zapytam - które z opracowanych figurują jako "w opracowaniu"?
Włodku nie mam nic złego na myśli.Po prostu lubię zaglądać i do Metryk i do Geneteki.Patrzę co przybyło, co ubyło i serce rośnie jak widzę zmiany.
Już m-c temu zrobiłam Księżomierz i chyba przez nieuwagę(maleńka parafia) wisi w zasobach w trakcie indeksacji.
Tak przy okazji, czy WZI jeszcze robi coś ze Wsz. Św. bo w planach Geneteki też widzę już jakiś czas Anetkę Kaczmarek przy tej parafii.
Bardzo przepraszam za zamieszanie.To nic wielkiego ale zawsze przyjemnie, że coś znowu "spadło" z planów.
Pozdrawiam serdecznie
Danka
Już m-c temu zrobiłam Księżomierz i chyba przez nieuwagę(maleńka parafia) wisi w zasobach w trakcie indeksacji.
Tak przy okazji, czy WZI jeszcze robi coś ze Wsz. Św. bo w planach Geneteki też widzę już jakiś czas Anetkę Kaczmarek przy tej parafii.
Bardzo przepraszam za zamieszanie.To nic wielkiego ale zawsze przyjemnie, że coś znowu "spadło" z planów.
Pozdrawiam serdecznie
Danka