Posiadam dostęp: Parafia, mikrofilm .. - pomogę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
klocek_danuta

-
Węgrzyn_Ania

Droga Sylwio
W akcie ślubu z par. Narodzenia NMP w Warszawie było napisane, że pan młody Władysław Dworzyński był chrzczony w parafii w Karniewie, a jego rodzicami są Mikołaj i Julianna Łuczkowska. Tylko tyle wiem. Proszę się nie martwić bez problemu poczekam.
Proszę zwracać się do mnie po imieniu tak będzie prościej.
Pozdrawiam Ania
W akcie ślubu z par. Narodzenia NMP w Warszawie było napisane, że pan młody Władysław Dworzyński był chrzczony w parafii w Karniewie, a jego rodzicami są Mikołaj i Julianna Łuczkowska. Tylko tyle wiem. Proszę się nie martwić bez problemu poczekam.
Proszę zwracać się do mnie po imieniu tak będzie prościej.
Pozdrawiam Ania
Witaj Aniu!
Jeśli masz jeszcze dostęp do Karniewa to bardzo bym prosiła o sprawdzenie ur JANA BRZOZOWSKIEGO s.Franciszka i Scholastyki Skowron. Z wieku w akcie ślubu wyliczyłam, że jest to rok 1824 ale z doświadczenia wiem że mogą być odchylenia. Interesuje mnie każdy z tej rodziny. Zamieszkanie ma w Łukowych(?). Z góry dziękuję za sprawdzenie.
Danuta Matczak
Jeśli masz jeszcze dostęp do Karniewa to bardzo bym prosiła o sprawdzenie ur JANA BRZOZOWSKIEGO s.Franciszka i Scholastyki Skowron. Z wieku w akcie ślubu wyliczyłam, że jest to rok 1824 ale z doświadczenia wiem że mogą być odchylenia. Interesuje mnie każdy z tej rodziny. Zamieszkanie ma w Łukowych(?). Z góry dziękuję za sprawdzenie.
Danuta Matczak
- pozmirowski

- Herbal_ela

Witam, mam już sprawdzone dane z Kochawiny cały rocznik 1834 oraz urodzenia 1854-1859. W tych latach w Kochawinie i ościennych należących do tej parafii brak osób o podanych nazwiskach.Florek_Jacek pisze:Jeśli można to chciałbym prosić o sprawdzenie nazwisk: Krupicki/a, Widajewicz i Florek. Niestety nie jestem pewny co do Kochwin, ale osoby te pochodzą z powiatu ŻydaczówHerbal_ela pisze:Witam, czekam na zamówione akta z Kochawiny powiat Żydaczów woj. stanisławowskie. Akta urodzeń, małżeństw i zgonów w latach 1834, 1854-60. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać kogo szukać.
pozdrawiam
Elżbieta
pozdrawiam
Ela
- Herbal_ela

zlotko pisze:Witam, tu mam dobre wieści.
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk: Majewicz, Fink. Na pewno mieszkali w XIX w. w tej parafii. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam![]()
Złotko
Sprawdzone rocznik 1834 cały i urodzenia 1854-1859.
jest kilka osób o nazwisku Maiewicz oraz Fing. Proszę o kontakt na herbal@poczta.onet.pl
-
Florek_Jacek

- A.Michałowski

Par. ew-augs w Łodzi mikrofilmy z AP 1840-1865, pomogę
Temat postu: Par. ew-augs w Łodzi mikrofilmy z AP 1840- 1865
dostałem do przeglądania w Białymstoku mikrofilmy z AP Łódź.
Pomogę potrzebującym na tyle ile mi wystarczy czasu w czasie własnych poszukiwań ślubu Edmunda KNOPF z Adalbertą MORITZ i urodzeń ich dzieci. Będę tez przeglądał spisy roczne zgonów.
Proszę o ewentualne zgłoszenia, konkretne i max zakres 3 lata
dostałem do przeglądania w Białymstoku mikrofilmy z AP Łódź.
Pomogę potrzebującym na tyle ile mi wystarczy czasu w czasie własnych poszukiwań ślubu Edmunda KNOPF z Adalbertą MORITZ i urodzeń ich dzieci. Będę tez przeglądał spisy roczne zgonów.
Proszę o ewentualne zgłoszenia, konkretne i max zakres 3 lata
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
- Jan.Ejzert

Jurek,
ja bardzo prosze o sprawdzenie nazwiska
FREUND (Michal/Marcia, Anna Justyna i inni) ,
SCHAHSCHNEIDER/SCHATTSCHNEIDER (Luisa i inni) i
HENTSCHKE (Wilhelmina, Emma i inni).
Nazwiska niezbyt popularne, wiec moze akurat przy indeksowaniu zauwazysz, bo rowniez nie znam dokladnych dat (oprocz Anny Justyny ponizej). Mysle, ze w gre wchodza raczej lata okolo 1840 niz 1865; wiec, jesli w ogole, to raczej na poczatku mikrofilmow, ktore masz.
Moja praprababcia Anna Justyna Freund urodzila sie w 1842 albo 1848 w okolicach Lodzi; nie moge jej nigdzie znalezc
; przeszukalam wszystkie okoliczne parafie.
Bede CI bardzo wdzieczna.
Kasia
ja bardzo prosze o sprawdzenie nazwiska
FREUND (Michal/Marcia, Anna Justyna i inni) ,
SCHAHSCHNEIDER/SCHATTSCHNEIDER (Luisa i inni) i
HENTSCHKE (Wilhelmina, Emma i inni).
Nazwiska niezbyt popularne, wiec moze akurat przy indeksowaniu zauwazysz, bo rowniez nie znam dokladnych dat (oprocz Anny Justyny ponizej). Mysle, ze w gre wchodza raczej lata okolo 1840 niz 1865; wiec, jesli w ogole, to raczej na poczatku mikrofilmow, ktore masz.
Moja praprababcia Anna Justyna Freund urodzila sie w 1842 albo 1848 w okolicach Lodzi; nie moge jej nigdzie znalezc
Bede CI bardzo wdzieczna.
Kasia
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice