Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Witajcie,
Poszukuję aktu chrztu mojej prapraprababki. Wiem, że urodziła się w parafii Pacyna w okresie lipiec 1797 - lipiec 1798. Niestety nic poza tym. Niestety nie jestem w stanie udać się do Płocka.
Wiem, że to duża prośba, ale gdyby ktoś się wybierał do Archiwum i nie sprawiłoby to wielkiego kłopotu prosiłabym o zerknięcię i spisanie imion, nazwisk, dat etc.
Z pozdrowieniami,
Małgosia Górecka
Poszukuję aktu chrztu mojej prapraprababki. Wiem, że urodziła się w parafii Pacyna w okresie lipiec 1797 - lipiec 1798. Niestety nic poza tym. Niestety nie jestem w stanie udać się do Płocka.
Wiem, że to duża prośba, ale gdyby ktoś się wybierał do Archiwum i nie sprawiłoby to wielkiego kłopotu prosiłabym o zerknięcię i spisanie imion, nazwisk, dat etc.
Z pozdrowieniami,
Małgosia Górecka
Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Ponawiam swoją prośbę do odwiedzających AD w Płocku
Potrzebuję akty zaślubin z parafii SZWELICE - z roku 1840 nr 63, 124, 142,215, Są to akty MŚCICH(MYŚCICH) oraz nr 300 - PUSTOŁA również z 1840r
Będę ogromnie wdzięczna za zdjęcia tych aktów.
mdanka@wp.pl
Z pozdrowieniami Danuta Matczak
Potrzebuję akty zaślubin z parafii SZWELICE - z roku 1840 nr 63, 124, 142,215, Są to akty MŚCICH(MYŚCICH) oraz nr 300 - PUSTOŁA również z 1840r
Będę ogromnie wdzięczna za zdjęcia tych aktów.
mdanka@wp.pl
Z pozdrowieniami Danuta Matczak
Archiwum Diecezjalne w Płocku poszykuję pomocy
Witam
mam prośbę do osób, które zaglądają do Archiwum w Płocku. Znalazłam akty które mogą dotyczyć mojej rodziny. Ponieważ nazwisko Kluczewski jest dość popularne może to być tylko zbieżność. Poniżej podaję nr aktów z prośbą o sprawdzenie rodziców wymienionych tam nowożeńców.
Parafia Pułtusk
rok 1873, nr aktu 14 Wincenty Kluczewski i Franciszka Trusińska
rok 1844, nr aktu 19 Wojciech Kluczewski i Anna Górecki
Dziękuję z pomoc.
Pozdrawiam
Joanna
mam prośbę do osób, które zaglądają do Archiwum w Płocku. Znalazłam akty które mogą dotyczyć mojej rodziny. Ponieważ nazwisko Kluczewski jest dość popularne może to być tylko zbieżność. Poniżej podaję nr aktów z prośbą o sprawdzenie rodziców wymienionych tam nowożeńców.
Parafia Pułtusk
Dziękuję z pomoc.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
witam.proszę zadzwonić do archiwum.spytać się księdza cz można listownie o opis aktów . ja to zrobiłem i czekam pozdrawiam tadeusz
prażmowski
prażmowski
Kiedy archiwum diecezjalne w Plocku bedzie indeksowane? Czy ktos juz robil lub zamierza robic cyfrowe kopie aktow?
pzdr
misty69
pzdr
misty69
witam.od 1875r.parafie z okolic pultuska są już z indeksowane.proszę w gogle wpisać indeksacja pułtusk.skany znajdują sie
w archiwum państwowym w pułtusku i tam można je zdobyć obecnie podobno po 2zł.kiedy lata wcześniejsze ja osobiście nie wiem.
pozdrawiam tadeusz
w archiwum państwowym w pułtusku i tam można je zdobyć obecnie podobno po 2zł.kiedy lata wcześniejsze ja osobiście nie wiem.
pozdrawiam tadeusz
Ja już otrzymałam z archiwum jeden akt i było to niemal ekspresowo, pytałam też księdza jakby sprawdzić czy pozostałe dwa akty slubów dotyczą tej samej rodziny. Odpowiedź jedna - samemu przejrzeć na miejscu. Niestety mieszkam poza Płockiem, więc to nie wchodzi w rachubę. Stąd moja prośba do Państwa.
Chcę tylko wiedzieć czy w obu szukanych przeze mnie aktach
pojawia się Franciszek Kluczewski lub Marianna Pietrzak. Jeśli tak to piszę o przesłanie aktów.
Parafia Pułtusk
Pozdrawiam
Joanna
Chcę tylko wiedzieć czy w obu szukanych przeze mnie aktach
pojawia się Franciszek Kluczewski lub Marianna Pietrzak. Jeśli tak to piszę o przesłanie aktów.
Parafia Pułtusk
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Joanna
-
Kosek_Tomasz_1

Archiwum Diecezjalne w Płocku - prośba
Witam Serdecznie
Gdyby ktoś wybierał się do AD w Płocku, prośba o sprawdzenie czy w księgach urodzeń parafii Nasielsk z 1857 figuruje wpis aktu urodzenia Franciszka Jakuba Kosek syna Stanisława Kosek i Wiktorii z Osińskich urodzonego 1857 r. w Nunie.
Dziękuje serdecznie
Tomek
Gdyby ktoś wybierał się do AD w Płocku, prośba o sprawdzenie czy w księgach urodzeń parafii Nasielsk z 1857 figuruje wpis aktu urodzenia Franciszka Jakuba Kosek syna Stanisława Kosek i Wiktorii z Osińskich urodzonego 1857 r. w Nunie.
Dziękuje serdecznie
Tomek
Archiwum Archdicezjalnie w Plock
Potrzebuje kopii z Archiwum Archdicezjalnie w Plock, pomoc mi!
Zenek
Zenek
-
2ala030450

Co potrzebujesz?
Ala
Ala
Witam.
Robie badanie genealogiczne o moi rodzin Podsedkowskich od wielu latach. Ja chcialabym kopii z oryginal dokumentu z 1418 roku pod nr 174, to jest dzieje o pierwsze mieszkancow w wsi Podsedkowice.
Zenek
Robie badanie genealogiczne o moi rodzin Podsedkowskich od wielu latach. Ja chcialabym kopii z oryginal dokumentu z 1418 roku pod nr 174, to jest dzieje o pierwsze mieszkancow w wsi Podsedkowice.
Zenek
witam.czy ja bym mógł przy okazji poprosić o akt urodzenia z parafi gzy z 1811r chrztu marianny prażmowskiej. będe bardzo bardzo
wdzięcny pozdrawiam tadeusz prażmowski
ja jeszcze raz.nr aktu49
wdzięcny pozdrawiam tadeusz prażmowski
ja jeszcze raz.nr aktu49
-
2ala030450

Z parafii Gzy jeśli tylko będzie ten akt to prześlę napewno. Sama rówież będę robic właśnie tą parafię.
Jesli chodzi o rodzinę Podsedkowskich zapewniamCię, że zapytam ks. Dyrektora czy w naszym archiwum są takie stare zbiory???
Ty juz kilkakrotnie poszukiwałes chyba na forum tych materiałów.
Pozdrawiam - Ala
Jesli chodzi o rodzinę Podsedkowskich zapewniamCię, że zapytam ks. Dyrektora czy w naszym archiwum są takie stare zbiory???
Ty juz kilkakrotnie poszukiwałes chyba na forum tych materiałów.
Pozdrawiam - Ala
-
2ala030450

Proszę się uzbroić w cierpliwość, ponieważ w AD będę dopiero 22 czerwca.
Ala
Ala
-
2ala030450

Tym razem do Joanny!
Asiu,Twoje tez akta Parafia Pułtusk
podejrzę.
Ala
Asiu,Twoje tez akta Parafia Pułtusk
podejrzę.
Ala
Ostatnio zmieniony pn 16 sty 2012, 21:51 przez 2ala030450, łącznie zmieniany 1 raz.