Archiwum Państwowe w Warszawie Oddział w Mławie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Piotr_Romanowski

APW O/Mława - potrzebuję pomocy
Witam.
Jeśli ktoś bywa w tym archiwum i zechciałby mi pomóc w odszukaniu i sfotografowaniu dwóch aktów to proszę o kontakt na pw.
piotrek romanowski
Jeśli ktoś bywa w tym archiwum i zechciałby mi pomóc w odszukaniu i sfotografowaniu dwóch aktów to proszę o kontakt na pw.
piotrek romanowski
-
Piotr_Romanowski

Akty są zarejestrowane w parafii Lutocin
- WaldemarChorążewicz

Witam.
Piotr ,jako osoba bardzo skromna ,nie podał ilu osobom
pomaga w AD i AP Płock.
W Mławie nie występuje problem limitów zamawianych ksiąg.
Mam nadzieję ,że ktoś pomoże Piotrowi w odszukaniu tych aktów.
Pozdrawiam
Waldek
Piotr ,jako osoba bardzo skromna ,nie podał ilu osobom
pomaga w AD i AP Płock.
W Mławie nie występuje problem limitów zamawianych ksiąg.
Mam nadzieję ,że ktoś pomoże Piotrowi w odszukaniu tych aktów.
Pozdrawiam
Waldek
-
Magdalena_Dąbrowska

Panie Piotrze W Mławie stawki za skany sa śmiesznie niskie (płaciłam 1,50 za stronę) więc może wystarczy wysłać wniosek do AP Mława.. jak zna Pan dane... trochę to ostatnio trwa ale dostaje Pan skany na maila.
Witam.
Mam wrażenie, że AP Mława udostępnia księgi do dygitalizacji w kolejności alfabetycznej. Na GenBazie ostatnią parafią jest Lekowo, więc - jak przypuszczam - lada chwila będą kolejne na "L".
Pozdrawiam,
Piotr
P.S.
Może trochę się zagalopowałem. Na razie fotografują alfabetycznie, ale wyłącznie parafie z pow. ciechanowskiego.
Mam wrażenie, że AP Mława udostępnia księgi do dygitalizacji w kolejności alfabetycznej. Na GenBazie ostatnią parafią jest Lekowo, więc - jak przypuszczam - lada chwila będą kolejne na "L".
Pozdrawiam,
Piotr
P.S.
Może trochę się zagalopowałem. Na razie fotografują alfabetycznie, ale wyłącznie parafie z pow. ciechanowskiego.
-
Piotr_Romanowski

Dziękuję - kolega Wawrzyniec Myśliński zaoferował mi swoją pomoc.
pozdrawiam piotrek
pozdrawiam piotrek
- Solkiewicz_Aleksandra

APW O/Mława- szukam przodków
Witam! Szukam przodków którzy urodzili się prawdopodobnie na terenie mławy, posiadam tylko ich imiona i nazwiska. Leon Gutowski oraz Marianna Gutowska , mieli oni wiele dzieci między innymi Wacławe, Stanisława , Alfonsa ,Jana czy Walentyne. Jesli ktoś mieszka w tamtych rejonach i mogłby mi pomóc w wyszukaniu ich aktór urodzenia oraz ślubu byłabym bardzo wdzięczna. Mieszkam w województwie świętokrzyskim i nie mam możliwości pojechania do tamtejszego archiwum, pisałam tam droga meailową ale bez odzewu.. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!
-
Slawinski_Jerzy

- Solkiewicz_Aleksandra

-
2ala030450

Witaj Oleńka!
Chętnie Ci pomogę poszukać Twoich krewnych u nas w Płocku w Archiwum Diecezjalnym - tu są takie same akta jak w Mławie. Proszę napisz do mnie na pw. i opisz więcej szczegółów Twoich poszukiwań. Napisz przede wszystkim, czy Leon Gutowski i Marianna Gutowska mieszkali w samej Mlawie czy w parafii?, no i oczywiscie w jakich latach ?, ich dzieci : WacławA, Stanisław , Alfons, Jan, Walentyna - czy urodzili sie juz po 1910 r. czy przed?. Moze wiesz jak Marianna Gutowska nazywała sie z domu?
Pozdrawiam - Ala z Płocka
Chętnie Ci pomogę poszukać Twoich krewnych u nas w Płocku w Archiwum Diecezjalnym - tu są takie same akta jak w Mławie. Proszę napisz do mnie na pw. i opisz więcej szczegółów Twoich poszukiwań. Napisz przede wszystkim, czy Leon Gutowski i Marianna Gutowska mieszkali w samej Mlawie czy w parafii?, no i oczywiscie w jakich latach ?, ich dzieci : WacławA, Stanisław , Alfons, Jan, Walentyna - czy urodzili sie juz po 1910 r. czy przed?. Moze wiesz jak Marianna Gutowska nazywała sie z domu?
Pozdrawiam - Ala z Płocka
- Grzegorz_Bączek

- Kontakt:
-
Magdalena_Dąbrowska

Przypominam że Archiwów nie obowiązuje tryb postępowania administracyjnego czyli odpisują wtedy kiedy załatwią a to czasem trwa. Jeszcze z dwa lata temu odpowiedz była w 2 góra 3 tygodnie... ale widac zrobiła się moda na genealogie i trzeba poczekać bo zeby odpowiedziec ktoś musi poswięcic czasi poszukac tego o co prosisz w liście... a póki co AP MŁAWA odpisuje na wszystkie wnisoki w odróznieniu od kilku innych archiwów i instytucji do których pisałam.
Pisanie skarg i wszelakich uwag może przynieść więcej szkody niz korzyści bo wyczjeni przychylni nam archiwiści którzy często od siebie szukają czegoś więcej (AP Kraków, AD TArnów, AP MŁAWA właśnie) niz jest we wniosku .. przestaną to robic żeby odpowiadać szybko a nie skutecznie.
Magda
Pisanie skarg i wszelakich uwag może przynieść więcej szkody niz korzyści bo wyczjeni przychylni nam archiwiści którzy często od siebie szukają czegoś więcej (AP Kraków, AD TArnów, AP MŁAWA właśnie) niz jest we wniosku .. przestaną to robic żeby odpowiadać szybko a nie skutecznie.
Magda
- Markowski_Maciej

- Kontakt: