Archiwum Państwowe w Piotrkowie Trybunalskim
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Zawadzki_Wojciech

- Mielczarek_Seweryn

- Kontakt:
-
Marcin_Dobrzyński

Witam,
to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli miałbym coś sprawdzić w jakiejś bazie danych etc zanim tu napisałem.
Poszukuję wszelkich informacji o rodzicach Tadeusza Dobrzyńskiego (ur. 1907, Piotrków Trybunalski) - Walentym Dobrzyńskim oraz Mariannie Bielik. Nie posiadam żadnych informacji, które mogłyby pomóc w poszukiwaniach, tylko to, co napisałem powyżej.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam Marcin.
to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli miałbym coś sprawdzić w jakiejś bazie danych etc zanim tu napisałem.
Poszukuję wszelkich informacji o rodzicach Tadeusza Dobrzyńskiego (ur. 1907, Piotrków Trybunalski) - Walentym Dobrzyńskim oraz Mariannie Bielik. Nie posiadam żadnych informacji, które mogłyby pomóc w poszukiwaniach, tylko to, co napisałem powyżej.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam Marcin.
-
historia.przedborz.net
Po pierwsze - podpisz się jakoś...historia.przedborz.net pisze:WITAM !
Tomku czy mogę Cię prosić o pomoc w znalezieniu informacji na temat WŁADYSŁAWA WILCZYŃSKIEGO syna Józefa urodzonego w Przedborzu w roku 1863?
Pozdrawiam!
Po drugie - może coś uda uda mi się znaleźć...
Po trzecie - mam nadzieję, że jest to prośba jednorazowa, bo nie będę etatowo i hurtowo uzupełniał biogramów na Twojej stronie
Jeśli interesuje Cię kopia aktu urodzenia W. Wilczyńskiego, możesz ją zamówić w kieleckim AP.
Tego, gdzie są przechowywane akty SC, dowiesz się z bazy pradziad:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php
tomek
-
historia.przedborz.net
Panie Tomku, poszukuję informacji o rodzinie. Wiem, że moje praprababcia Antonina Gola zd. Gardzińska po drugim mężu Wieliczko urodziła się w Piotrkowie Trybunalskim 12 maja 1882 r., być może pierwsze swoje lata życia spędziła w tym mieście. Prosiłabym o wszelkie dane nt. jej i jej rodziny. Najbardziej interesują mnie imiona jej rodziców, a moich praprapradziadków i jeśli by były to również informacje o jej rodzeństwie. Wogóle wszelkie informacje, jakie są dostępne.
Byłabym bardzo wdzięczna za informacje
Pozdrawiam
Dorota
Byłabym bardzo wdzięczna za informacje
Pozdrawiam
Dorota
Witam.
Bardzo przepraszam za mało precyzyjne informacje.
Juz staram sie porawić.
Szukam informacji o osobach ,które zamieszkiwały parafie Skotniki głownie dotyczy wsi Faliszew.
Pomiedzy rokiem 1900 a 1908
Potomkowie
-Mikołaja Kulawiaka i Katarzyny z domu Filocha
-Wawrzynca Kulawiaka ,
-Wojciecha Kulawiaka
-Józefa Kulawiaka i Rozali
-Jakuba Kulawiaka i Józefy
-Andrzeja Filochy
-Jana Filochy
Dane z mojej aktualnej wiedzy będą dotyczyć głównie wsi Faliszew .
Posiadam indeksy ur za rok 1906 i 1908 jak wynika z nich w tych latach urodziły sie równiez osoby o takich nazwiskach.
Chciałabym sie dowiedziec ,jesli to oczywiscie mozliwe
jakie imiona nosili rodzice
wymienionych :
rok 1906
-Barczynska Bronisława34
-Kulawiak Antonina akt 23
-Ryszka Stanisław akt 13
-Filocha Bronisława akt 25
rok 1907
-Ryszka Marianna akt 7
-Filocha Jan akt 43
Wiem ,ze to sporo do szukania.
Jesli odnajdą sie informacje choc o jednej osobie z tym nazwiskiem będę wdzieczna.
Przepraszam za niejasności.
Mam informacje (częściowe ) o w/w nazwiskach poczynając od połowy wieku XVIII .Liczę ,ze uda sie z czasem powiązać kolejne pokolenia.
Pozdrawiam
Ania Bernat
aniaosin
Bardzo przepraszam za mało precyzyjne informacje.
Juz staram sie porawić.
Szukam informacji o osobach ,które zamieszkiwały parafie Skotniki głownie dotyczy wsi Faliszew.
Pomiedzy rokiem 1900 a 1908
Potomkowie
-Mikołaja Kulawiaka i Katarzyny z domu Filocha
-Wawrzynca Kulawiaka ,
-Wojciecha Kulawiaka
-Józefa Kulawiaka i Rozali
-Jakuba Kulawiaka i Józefy
-Andrzeja Filochy
-Jana Filochy
Dane z mojej aktualnej wiedzy będą dotyczyć głównie wsi Faliszew .
Posiadam indeksy ur za rok 1906 i 1908 jak wynika z nich w tych latach urodziły sie równiez osoby o takich nazwiskach.
Chciałabym sie dowiedziec ,jesli to oczywiscie mozliwe
jakie imiona nosili rodzice
wymienionych :
rok 1906
-Barczynska Bronisława34
-Kulawiak Antonina akt 23
-Ryszka Stanisław akt 13
-Filocha Bronisława akt 25
rok 1907
-Ryszka Marianna akt 7
-Filocha Jan akt 43
Wiem ,ze to sporo do szukania.
Jesli odnajdą sie informacje choc o jednej osobie z tym nazwiskiem będę wdzieczna.
Przepraszam za niejasności.
Mam informacje (częściowe ) o w/w nazwiskach poczynając od połowy wieku XVIII .Liczę ,ze uda sie z czasem powiązać kolejne pokolenia.
Pozdrawiam
Ania Bernat
aniaosin
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
- Mielczarek_Seweryn

- Kontakt:
Witaj Tomku,
Jeżeli by pan miał chwilkę czasu to czy mógłbyś zerknąć na akt urodzenia w par. Szczerców (Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Szczercowie nr zespołu: 313/0)
Interesuja mnie akty urodzenia Ludwik Grzeszczak i Antonina Grzeszczak Będę wdzięczny za pomoc!! Pozdrawiam Seweryn
Jeżeli by pan miał chwilkę czasu to czy mógłbyś zerknąć na akt urodzenia w par. Szczerców (Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Szczercowie nr zespołu: 313/0)
Interesuja mnie akty urodzenia Ludwik Grzeszczak i Antonina Grzeszczak Będę wdzięczny za pomoc!! Pozdrawiam Seweryn