19 marca 2012 ukazał się powyższy wpis w tym temacie. Nie zauważyłem, aby jakaś odpowiedź padła. Chciałbym zapytać, czy tylko ta jedna księga z Miechocina jest sfotografowana i czy ktoś już ją indeksuje. (Nie mam dostępu do modułu Poczekalnia. Czy to awaria techniczna?)dobrychemik pisze:Proszę mi wybaczyć moją ignorancję, lecz jak mam to rozumieć? Czy ta jedna księga jest jedyną obecną w Archiwum Państwowym? Swego czasu rozmawiałem z proboszczem parafii w Miechocinie i tej rozmowy wynikało, że ma zdecydowanie obszerniejsze zasoby w swoim parafialnym archiwum.idol71reszka pisze:Miechocin 1890-1895 - księga jest sfilmowana / nie opracowana - Łacina...
Niemniej jestem bardzo zainteresowany sfilmowaną księgą z Miechocina. Łacina mi nie przeszkadza. Czy możecie mi Państwo udostępnić te fotografie?
Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Daniel_Paczkowski

- Kontakt:
Pozdrawiam
Daniel Paczkowski
Daniel Paczkowski
- olga_snopek

- Brozek_Oskar

Witam.
Odświerzę często pojawiającą się kwestię zgonów z parafii Mstyczów.
Moja dzisiejsza wizyta w Archiwum Państwowym w Kielcach zaowocowała zdziwieniem, ponieważ okazało się że AP posiada mikrofilmy wykonane w Archiwum Diecezjalnym w Kielcach, z tych ksiąg których archiwum diecezjalne podobno nie posiada.
Przeglądałem mikrofilmy z ksiąg oznaczonych numerami 40 i 41, czyli zaginione zgony za lata 1826-1864 w tym spisie:
http://www.cwiklinski.pl/ptg/kielce/Mstyczow.jpg
Niestety nie starczyło mi czasu żeby sprawdzić czy na mikrofilmach znajduje się również księga nr 34, czyli śluby i zgony (a może i urodzenia bo jest przecież luka).
Rzeczone Zgony za lata 1826-1864 można przejżeć zamawiając mikrofilm ( nr pud. 8, nr rolki 1473)
Pozdrawiam, Oskar Brożek
Odświerzę często pojawiającą się kwestię zgonów z parafii Mstyczów.
Moja dzisiejsza wizyta w Archiwum Państwowym w Kielcach zaowocowała zdziwieniem, ponieważ okazało się że AP posiada mikrofilmy wykonane w Archiwum Diecezjalnym w Kielcach, z tych ksiąg których archiwum diecezjalne podobno nie posiada.
Przeglądałem mikrofilmy z ksiąg oznaczonych numerami 40 i 41, czyli zaginione zgony za lata 1826-1864 w tym spisie:
http://www.cwiklinski.pl/ptg/kielce/Mstyczow.jpg
Niestety nie starczyło mi czasu żeby sprawdzić czy na mikrofilmach znajduje się również księga nr 34, czyli śluby i zgony (a może i urodzenia bo jest przecież luka).
Rzeczone Zgony za lata 1826-1864 można przejżeć zamawiając mikrofilm ( nr pud. 8, nr rolki 1473)
Pozdrawiam, Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Kornelia przydziela parafie do indeksacji.Piotr_Juszczyk pisze:Kornelio, zgłaszałem się już kilka razy na podany email w sprawie przenumerowania Dzierążni (bez żadnego odzewu). No chyba że ktoś już ją przenumerowuje. Dzierążnia jest już sfotografowana od 3 miesięcy i nadal nie ma jej w metrykach.
Jeśli problem z jej wrzuceniem sprowadza się do przenumerowania to po raz n-ty piszę że mogę to zrobić.
Przenumerowywałem Bodzentyn i zajęło mi to bodajże tydzień ale zdjęć było ok. 10 000.
Jeżeli chcesz tylko przenumerowywać to zgłoś się do admina metryk.
pozdrowienia
Leszek
-
Piotr_Juszczyk

Rozumiem, że mały błąd tu na forum z adresatem zrobiłem. Niemniej zgłaszałem się już kilkakrotnie na email: metryki@gmail.com.
I trochę smutno się robi jak widzi się że AP Łódź,Pułtusk, Grodzisk, Warszawa ma tempo udostępniania z 20 razy większe, co widać w tym temacie, gdzie non stop pojawiają się informacje o udostępnionych zdjęciach z tych zasobów:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... t-75.phtml
Rozumiem że może być brak chętnych do przenumerowania i dlatego tak wolno idzie. Ale dlatego też się zgłosiłem żeby trochę pomóc. I cisza od 4 miesięcy. A wedle pdf z apkielce jest masa parafii gdzie są już zdjęcia ale nie są udostępnione.
Co do indeksacji także ją robię, ale mam swój priorytet, swoją parafię i wielu srok za ogon nie złapię. Więc inne parafie mogę przenumerowywać co mi idzie bardzo szybko.
I trochę smutno się robi jak widzi się że AP Łódź,Pułtusk, Grodzisk, Warszawa ma tempo udostępniania z 20 razy większe, co widać w tym temacie, gdzie non stop pojawiają się informacje o udostępnionych zdjęciach z tych zasobów:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... t-75.phtml
Rozumiem że może być brak chętnych do przenumerowania i dlatego tak wolno idzie. Ale dlatego też się zgłosiłem żeby trochę pomóc. I cisza od 4 miesięcy. A wedle pdf z apkielce jest masa parafii gdzie są już zdjęcia ale nie są udostępnione.
Co do indeksacji także ją robię, ale mam swój priorytet, swoją parafię i wielu srok za ogon nie złapię. Więc inne parafie mogę przenumerowywać co mi idzie bardzo szybko.
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Jak sam piszesz każdy ma swoje priorytety i swoje parafie i nie jest w tym nic złego. Wszystkiego od razu nie zrobimy.Piotr_Juszczyk pisze: Co do indeksacji także ją robię, ale mam swój priorytet, swoją parafię i wielu srok za ogon nie złapię. Więc inne parafie mogę przenumerowywać co mi idzie bardzo szybko.
pozdrowienia
Leszek
-
GG_Grudzien

- Daniel_Paczkowski

- Kontakt:
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
- Daniel_Paczkowski

- Kontakt:
- stanislawszpoton

- stanislawszpoton

Stanisławie tu masz link do ksiąg :https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1407440
- stanislawszpoton