Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- stanislawszpoton

Witam.
Znalazłem w programie pradziad, że w AP Kielce z parafii Cierno znajdują się mikrofilmy z aktami urodzeń,ślubów, zgonów z lat 1878-1910 a z prafii Węgleszyn z lat 1691-1809, w GenBazie brak jest tych akt, Węgleszyn jest od 1752 roku,
z Cierna są urodzenia do 1865,śluby do 1885, zgony do 1879 roku. W związku z tym mam pytanie czy może ktoś robił zdjęcia tych brakujących akt a nie zostały wrzucone do GenBazy. Proszę o jakieś namiary w tej sprawie, pozdrawiam Marek.
Znalazłem w programie pradziad, że w AP Kielce z parafii Cierno znajdują się mikrofilmy z aktami urodzeń,ślubów, zgonów z lat 1878-1910 a z prafii Węgleszyn z lat 1691-1809, w GenBazie brak jest tych akt, Węgleszyn jest od 1752 roku,
z Cierna są urodzenia do 1865,śluby do 1885, zgony do 1879 roku. W związku z tym mam pytanie czy może ktoś robił zdjęcia tych brakujących akt a nie zostały wrzucone do GenBazy. Proszę o jakieś namiary w tej sprawie, pozdrawiam Marek.
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witam.marek14 pisze:Witam.
Ksęigi z Cierna sfotografowane i są indeksowane .
Węgleszyn jest w planach pod koniec 2014 r.
Pozdrawiam, Kornelia Major
-
Marynicz_Marcin

Pani Kornelio,
a Ćmińsk jest w planach? Ewentualnie na kiedy mniej więcej?
a Ćmińsk jest w planach? Ewentualnie na kiedy mniej więcej?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
- Kornelia_Major

- Kontakt:
- Brozek_Oskar

Witam.Witam.
Ksęigi z Cierna sfotografowane i są indeksowane .
Węgleszyn jest w planach pod koniec 2014 r.
Czy aby teraz zasób z AP Kielce został Cierna sfotografowany? Bo indeksowany do tej pory zasób pochodził ze zbiorów AD Kielce.
Allegata będą dostępne w Genbazie, pomimo trwającej indeksacji czy dopiero po jej zakończeniu?
Pozdrawiam serdecznie, Oskar Brożek.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Dla Chęcin z AP Kielce jest błędna numeracja roczników , co można sprawdzić tamże w SPISY. Dla 1840_040a powinno być alegata 1841, a dla 1841_041 powinno być duplikaty 1842. Jak z tego wynika, brak jest alegat i ksiąg dla roku 1840 (czyli 039a i 039 ). Czy są szanse na ich uzupełnienie?
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,90247,1
Pozdrawiam, Ina
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,90247,1
Pozdrawiam, Ina
Witam.
Z tego co zauważyłem to faktycznie Cierno i Węgleszyn w AP Kielce nie były fotografowane- bynajmniej brak aktów w GenBazie- czy może są to te same akta. Wiem, że wymaga to dużo pracy ale mam pytanie czy będą akta tych parafii z AP Kielce oraz jeszcze z parafii Wrocieryż. Czy fotografujecie alegaty i czy one też może będą w GenBazie?- przepraszam że zawracam głowę ale z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Marek
Z tego co zauważyłem to faktycznie Cierno i Węgleszyn w AP Kielce nie były fotografowane- bynajmniej brak aktów w GenBazie- czy może są to te same akta. Wiem, że wymaga to dużo pracy ale mam pytanie czy będą akta tych parafii z AP Kielce oraz jeszcze z parafii Wrocieryż. Czy fotografujecie alegaty i czy one też może będą w GenBazie?- przepraszam że zawracam głowę ale z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Marek
- stanislawszpoton

Do Stanislawa Szopton.
Witaj Stasiu,
Link ktory podalesz sie otwiera pokazujac liste ksieg urodzen, malzenstwa i zgonow z parafi Bialaczow. Czy moze ktoras z ksieg ci sie nie otwiera?
Pozdrawiam pomponik
Tak zgadza sie chodzi mi szczególnie o parafie Białaczów a;e dzieje sie to takze na innych parafiach. Do tej pory nie miałem problemu i po wybraniu okreslonej ksiegi mogłem strzałkami lub wpisaniem strony przejsc na nia Teraz natomiast wyswietla sie jedynie jedna stronica i nie mozna wic wiecej zrobic. Myslałem ze jest to wina komputera brak programu. Ale na innym dzieje sie to samo. Nie mam pojecia co jest grane.
Witaj Stasiu,
Link ktory podalesz sie otwiera pokazujac liste ksieg urodzen, malzenstwa i zgonow z parafi Bialaczow. Czy moze ktoras z ksieg ci sie nie otwiera?
Pozdrawiam pomponik
Tak zgadza sie chodzi mi szczególnie o parafie Białaczów a;e dzieje sie to takze na innych parafiach. Do tej pory nie miałem problemu i po wybraniu okreslonej ksiegi mogłem strzałkami lub wpisaniem strony przejsc na nia Teraz natomiast wyswietla sie jedynie jedna stronica i nie mozna wic wiecej zrobic. Myslałem ze jest to wina komputera brak programu. Ale na innym dzieje sie to samo. Nie mam pojecia co jest grane.
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Brozek_Oskar pisze:Witam.
Czy aby teraz zasób z AP Kielce został Cierna sfotografowany? Bo indeksowany do tej pory zasób pochodził ze zbiorów AD Kielce.
Allegata będą dostępne w Genbazie, pomimo trwającej indeksacji czy dopiero po jej zakończeniu?
Pozdrawiam serdecznie, Oskar Brożek.
Cierno własnie powtórzyłam (były zdjęcia bez lampy).
Allegaty będą w GenBazie trochę pózniej.
Potrzebne są jeszcze osoby do indeksacji tej parafii ( część z A.P.)
Zapraszam.