Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
stanislawszpoton

Sympatyk

Post autor: stanislawszpoton »

Witam !
Nie wiem czy tylko u mnie czy tez cos zostało uszkodzone ze nie mozna sie dostac do poszczegolnych ksiag i kart
na tym linku :https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1407440
Bibi

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Bibi »

Kotuszów w części jest dostępny w genbazie w Ad Sandomierz.
pozdro
Basia
marek14

Sympatyk

Post autor: marek14 »

Witam.
Znalazłem w programie pradziad, że w AP Kielce z parafii Cierno znajdują się mikrofilmy z aktami urodzeń,ślubów, zgonów z lat 1878-1910 a z prafii Węgleszyn z lat 1691-1809, w GenBazie brak jest tych akt, Węgleszyn jest od 1752 roku,
z Cierna są urodzenia do 1865,śluby do 1885, zgony do 1879 roku. W związku z tym mam pytanie czy może ktoś robił zdjęcia tych brakujących akt a nie zostały wrzucone do GenBazy. Proszę o jakieś namiary w tej sprawie, pozdrawiam Marek.
pomponik

Sympatyk

Post autor: pomponik »

Do Stanislawa Szopton.

Witaj Stasiu,

Link ktory podalesz sie otwiera pokazujac liste ksieg urodzen, malzenstwa i zgonow z parafi Bialaczow. Czy moze ktoras z ksieg ci sie nie otwiera?

Pozdrawiam pomponik
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Kornelia_Major »

marek14 pisze:Witam.
Znalazłem w programie pradziad, że w AP Kielce z parafii Cierno znajdują się mikrofilmy z aktami urodzeń,ślubów, zgonów z lat 1878-1910 a z prafii Węgleszyn z lat 1691-1809, w GenBazie brak jest tych akt, Węgleszyn jest od 1752 roku,
z Cierna są urodzenia do 1865,śluby do 1885, zgony do 1879 roku. W związku z tym mam pytanie czy może ktoś robił zdjęcia tych brakujących akt a nie zostały wrzucone do GenBazy. Proszę o jakieś namiary w tej sprawie, pozdrawiam Marek.
Witam.

Ksęigi z Cierna sfotografowane i są indeksowane .

Węgleszyn jest w planach pod koniec 2014 r.

Pozdrawiam, Kornelia Major
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Pani Kornelio,
a Ćmińsk jest w planach? Ewentualnie na kiedy mniej więcej?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
lukasso

Sympatyk

Post autor: lukasso »

Witam,
zwracam się z pytaniem do osób zajmujących się dygitalizacją zasobów AP KIELCE czy w planach jest dygitalizacja ksiąg parafialnych z parafii Wielgie w obecnym woj. mazowieckim gdyż na famillyserch jest bardzo niewiele z tej parafii?
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

Marynicz_Marcin pisze:Pani Kornelio,
a Ćmińsk jest w planach? Ewentualnie na kiedy mniej więcej?
Oczywiście ,że jest ale dopiero w drugiej połowie 2014 r.

Kornelia Major
Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Brozek_Oskar »

Witam.

Ksęigi z Cierna sfotografowane i są indeksowane .

Węgleszyn jest w planach pod koniec 2014 r.

Witam.
Czy aby teraz zasób z AP Kielce został Cierna sfotografowany? Bo indeksowany do tej pory zasób pochodził ze zbiorów AD Kielce.
Allegata będą dostępne w Genbazie, pomimo trwającej indeksacji czy dopiero po jej zakończeniu?

Pozdrawiam serdecznie, Oskar Brożek. :)
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
ina

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: ina »

Dla Chęcin z AP Kielce jest błędna numeracja roczników , co można sprawdzić tamże w SPISY. Dla 1840_040a powinno być alegata 1841, a dla 1841_041 powinno być duplikaty 1842. Jak z tego wynika, brak jest alegat i ksiąg dla roku 1840 (czyli 039a i 039 ). Czy są szanse na ich uzupełnienie?
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,90247,1

Pozdrawiam, Ina
marek14

Sympatyk

Witam.
Z tego co zauważyłem to faktycznie Cierno i Węgleszyn w AP Kielce nie były fotografowane- bynajmniej brak aktów w GenBazie- czy może są to te same akta. Wiem, że wymaga to dużo pracy ale mam pytanie czy będą akta tych parafii z AP Kielce oraz jeszcze z parafii Wrocieryż. Czy fotografujecie alegaty i czy one też może będą w GenBazie?- przepraszam że zawracam głowę ale z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Marek
Awatar użytkownika
pacakm

Post autor: pacakm »

A gdzie znaleźć akta urodzeń, małżeństw, zgonów Tych, którzy zginęli, (zostali spaleni przez hitlerowców) w 1943r. we wsi Raszówka (Mniów)??? Nazwiska Ich są na tablicy na cmentarzyku w Mniowie. Np. Adam Pacak, Eleonora Pacak
Awatar użytkownika
stanislawszpoton

Sympatyk

Post autor: stanislawszpoton »

Do Stanislawa Szopton.

Witaj Stasiu,

Link ktory podalesz sie otwiera pokazujac liste ksieg urodzen, malzenstwa i zgonow z parafi Bialaczow. Czy moze ktoras z ksieg ci sie nie otwiera?

Pozdrawiam pomponik

Tak zgadza sie chodzi mi szczególnie o parafie Białaczów a;e dzieje sie to takze na innych parafiach. Do tej pory nie miałem problemu i po wybraniu okreslonej ksiegi mogłem strzałkami lub wpisaniem strony przejsc na nia Teraz natomiast wyswietla sie jedynie jedna stronica i nie mozna wic wiecej zrobic. Myslałem ze jest to wina komputera brak programu. Ale na innym dzieje sie to samo. Nie mam pojecia co jest grane.
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

Brozek_Oskar pisze:
Witam.

Czy aby teraz zasób z AP Kielce został Cierna sfotografowany? Bo indeksowany do tej pory zasób pochodził ze zbiorów AD Kielce.
Allegata będą dostępne w Genbazie, pomimo trwającej indeksacji czy dopiero po jej zakończeniu?

Pozdrawiam serdecznie, Oskar Brożek. :)

Cierno własnie powtórzyłam (były zdjęcia bez lampy).
Allegaty będą w GenBazie trochę pózniej.

Potrzebne są jeszcze osoby do indeksacji tej parafii ( część z A.P.)
Zapraszam.

marek14

Sympatyk

Witam.
Pani Kornelio a te akta Cierna z AP które zostały powtórzone będą w GenBazie lub innym folderze? pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”