Proszę mi pomóc znaleźć metrykę

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaNJ »

pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
p.mikolajczyk

Post autor: p.mikolajczyk »

Proszę o pomoc w znalezieniu dostępu do księgi metrykalnej parafii rzymskokatolickiej Wszystkich Świętych w Warszawie, konkretniej księgi zaślubin z 1901 roku, jest zindeksowana przez metryki.genealodzy.pl (https://metryki.genealodzy.pl/?op=kt&ar ... y=325&kt=1) ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych skanów, odpisów a szczegółowo interesuje mnie akt 334 - ślub Ignacego Adamczyka syna Szymona i Anastazji z Przylipskich/Przylibskich z Franciszką Cerańską, córką Wojciecha i Antoniny zd. Ludwiczak
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kostkowski »

MonikaNJ pisze:1820 parafia Grabowiec
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... m=S&w=07mz
Bardzo bardzo dziękuję
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Gośka

Sympatyk
Legenda

Post autor: Gośka »

A może w tej sprawie ktoś podpowie.
Poszukuję aktu urodzenia Wojciecha (Alberta) Wysockiego. Ożenił się Marianną Pulikowską w 1848 w parafii Bychawa (8/1848), napisano, że ma 21 lat i urodził się w Starej Wsi par. Bychawa. Jednakże znalazłam ślub jego rodziców z 1832 roku - Wincentego Wysockiego i Marianny Katon w parafii Bychawa (23/1832). Aktu urodzenia nie mogę znaleźć. Może ktoś mi pomoże odnaleźć.
Pozdrawiam - Gośka
sbasiacz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: sbasiacz »

Witaj
Wysoccy z parafii Bychawa są w kręgu moich zainteresowań, indeksowałam Bychawę i również nie znalazłam aktu chrztu Wojciecha, jak można wyliczyć urodził się około 5 lat przed ślubem rodziców, a jego matka była również zapisywana jako Wróblewska, zniknęli z parafii Bychawa w 1849r, Wojciech i Marianna mieli 2 córki, nic nie wiem, co się z nimi później stało.
Może masz inne informacje?
Przodkinią mojego męża jest siostra Wincentego (ojca Wojciecha) Marianna Bukar
pozdrawiam
BasiaS
Gośka

Sympatyk
Legenda

sbasiacz pisze:Witaj
Wysoccy z parafii Bychawa są w kręgu moich zainteresowań, indeksowałam Bychawę i również nie znalazłam aktu chrztu Wojciecha, jak można wyliczyć urodził się około 5 lat przed ślubem rodziców, a jego matka była również zapisywana jako Wróblewska, zniknęli z parafii Bychawa w 1849r, Wojciech i Marianna mieli 2 córki, nic nie wiem, co się z nimi później stało.
Może masz inne informacje?
Przodkinią mojego męża jest siostra Wincentego (ojca Wojciecha) Marianna Bukar
zobacz na priv
Pozdrawiam - Gośka
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

O mamuńciu, mam zagwozdkę na Litwie z jedną rodziną. Nie mogę umiejscowić narodzeń dzieci.
Może ktoś będzie umiał mi cos podpowiedzieć.

01-03-1853 w parafii Jaswojnie biorą ślub Michał Antoni Kulwieć i Barbara z Talwasiewiczów
03-03-1854 w parafii Jaswojnie chrzczony jest ich syn Kazimierz urodzony w Torcewiczach tejże parafii
04-06-1862 umiera Barbara z Talwasiewiczów Kulwieciowa, zgon jest odnotowany w filii parafii Jaswojńskiej, w Poniewieżyku. W akcie zgonu zapisano iz umarła w Witkunach i pozostawiła po sobie owdowiałego męża i dzieci: syna Stanisława, córki Benignę i Kazimierę.

11-11-1862 Michał Antoni żeni sie drugi raz z Teofilą z Petelkiewiczów i ich dzieci rodzą się najczęściej w Kompach Maciejunach i są chrzczone w parafii Jaswojnie.

Szukam urodzeń (chrztów) dzieci pary Michał Antoni i Barbara - Stanisława, Kazimiery i Benigny. Przeglądnęłam lata 1853-1862 Jaswojnie, Kiejdany i Poniewieżyk. Iżadnego z tych dzieci nie znalazłam. Juz nie mam pomysłu gdzie jeszcze szukać. Te Kompy Maciejuny, w których najczęściej jest ten Michał Antoni zapisywany, to parafia Jaswojnie, ale tam nic nie znalazłam. Może któś mi coś podpowie?????
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Gośka

Sympatyk
Legenda

Witajcie, może ktoś ma możliwość zobaczyć u Mormonów bo ja mam w parafii Lądek wszystko zakluczykowane :(, poszukuję aktu ślubu 10/1820 w parafii Lądek Józef Moczyński vel Moszczycki i Franciszka Ciszewska vel Ciszak. Jeśli tak to bardzo proszę o skan lub chociaż napisanie co tam jest.
Pozdrawiam - Gośka
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

W Poznan Project jest informacja, że indeks jest z księgi z zasobu konińskiego oddziału AP Poznań, czyli ASC gminy sygnatura 50 z zespołu 54/776
Gośka

Sympatyk
Legenda

Sroczyński_Włodzimierz pisze:W Poznan Project jest informacja, że indeks jest z księgi z zasobu konińskiego oddziału AP Poznań, czyli ASC gminy sygnatura 50 z zespołu 54/776
Dziękuję za info, ale niestety jak wchodzę na stronę AP Poznań oddział Konin i próbuje wejść na par. Lądek to wyświetla mi się, że "Jesteś na starej stronie Szukaj w Archiwach" i przechodzę na nową główną stronę. Z tego rocznika nie ma skanów. Chyba, że jeszcze coś źle robię :( Pytając myślałam, że może ktoś ma dostęp na familysearch.
Pozdrawiam - Gośka
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Ano nie ma. Nie chciałbym się skupiać na tym kto co źle robi, ale skoro weszło to - to zrobiłem błąd sądząc, że chcesz pomocy w odszukaniu metryki.
Po prostu chcesz skan/kopie, nie informację gdzie jest poszukiwany akt, byś mogła zamówić kopię za 3 zł.
Gośka

Sympatyk
Legenda

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Ano nie ma. Nie chciałbym się skupiać na tym kto co źle robi, ale skoro weszło to - to zrobiłem błąd sądząc, że chcesz pomocy w odszukaniu metryki.
Po prostu chcesz skan/kopie, nie informację gdzie jest poszukiwany akt, byś mogła zamówić kopię za 3 zł.
Kto pyta nie błądzi, a szukam dla obcej osoby, więc nie będę dokładała a jak będzie sama chciała to zamówi. :)
Pozdrawiam - Gośka
Ostrowski-Jerzy

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Ostrowski-Jerzy »

Dzień Dobry dla Wszystkich !

Szukam śladów Jana Ostrowskiego syna Wincentego i Antoniny z Wojtaszków urodzonego 1861 06 09 w parafi Chorzęcin akt urodzenia Nr.66/1861. Może ktoś trafił na akt małżeństwa lub akt zgonu lub inne ślady żywota.

Pozdrawiam i licze na pomoc Jerzy Ostrowski
Marck57

Sympatyk
Legenda

Post autor: Marck57 »

Pozdrawiam
Marta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”