(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

beatpatt35

Sympatyk
Adept

Re: Kontakt na myheritage bez premium.

Post autor: beatpatt35 »

Dzień dobry

Czy możliwe jest dotarcie do tych informacji? Interesuje mnie trzeci rekord.

http://www.moikrewni.pl/search/query/Adam+G%C4%99sicki

Michał
Michał Chrzanowski
Nejman_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Super wyszukiwarka w MyHeritage

Post autor: Nejman_Andrzej »

Witam,

mam pytanie na temat nowej opcji, która niedawno pojawiła się na stronie MyHeritage. Dzięki niej można znaleźć pewne ciekawe informacje na wielu drzewach.

Niestety, zeby w pełni z niej korzystać, należy wykupić abonament za określoną kwotę.

Mam pytanie: czy ktoś z Was kupił tam może taki abonament? Jeśli tak, to chciałem dowiedzieć się co taki abonament daje dokładnie? Czy dzięki niemu można kontaktować się z autorem drzew gen.? I czy są widoczne dokładne daty i inne dane w różnych drzewach?

Pozdrawiam
Artur
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, kiedyś miałem drzewko na Moi Krewni, ale po zmianie nazwy i opłaty za powyżej 250 osób wycofałem się z drzewkiem. Ale całkowicie się nie da, bo co raz się tu poda zostaje na zawsze. Czy więcej za opłatą może mieć się dostęp,tego nie wiem, myślę ze nie, ale bez opłaty w granicach do 249 osób są tak samo skojarzenia z innymi drzewkami i oto można poprosić tam na podane jakieś namiary do innego drzewka, oni to prześlą, może ktoś odpowiedzieć z innego drzewka. Nie podoba mi się to co tam jest podane już przez mnie, np. rodzice mojego pra... to choć sam to podałem im, teraz wyświetla się za ile mogą mi to udostępnić moją tajemnice. I jeszcze jedno, jak chciałem by do mnie mógł zajrzeć do drzewka kto chce bez ograniczeń z nadzieją ze ktoś coś dopisze, to tak samo powinno być w druga stronę, niestety Naród Polski choć nie wiele ma w tym drzewku swym, czasem tylko rodziców, to prawie zawsze jest stop bo prywatne, albo jesteśmy wobec siebie otwarci, mili i uprzejmi, albo zachowujemy prawo Kalego. To jest powód że drzewko jest w szufladzie pewne i bez prądu i komputera, a jak ktoś chce by się mim pochwalić, to jest od tego ten serwis i prywatna poczta bez przymusowych opłat za podzielenie się swoją pracą nad drzewkiem ; pozdrawiam - Julian
Awatar użytkownika
Krzysztof_Wasyluk

Sympatyk

Post autor: Krzysztof_Wasyluk »

Julianie!
Jeżeli miałeś drzewo na moikrewni, to na myheritage nie masz ograniczenia w ilości profili. Również opłaty, czyli Premium nie jest wymagane do działań własnych. Natomiast bez premium nie można korzystać z komunikacji z użytkownikami z innych drzew.

Krzysztof Wasyluk
Krzysztof Wasyluk
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam ponownie, nie wiem jak jest teraz, bo miałem tu drzewko dwa lata temu, ale wiem że to tu czytają od ręki, bo już mam reklamę od Myheritage natychmiast ( o genealogii ) - pozdrawiam ; Julian
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Re: Super wyszukiwarka w MyHeritage

Post autor: Jurek_Plieth »

Artur_Kin pisze:
Mam pytanie: czy ktoś z Was kupił tam może taki abonament? Jeśli tak, to chciałem dowiedzieć się co taki abonament daje dokładnie? Czy dzięki niemu można kontaktować się z autorem drzew gen.? I czy są widoczne dokładne daty i inne dane w różnych drzewach?
Nie wykupiłem tej opcji, ale wydaje mi się, że potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Ta Super Wyszukiwarka (za super cenę :evil: ) daje tylko i wyłącznie możliwość znalezienia interesującego Cię nazwiska w innych drzewach sporządzonych w serwisie Myheritage. Automatycznie daje to możliwość nawiązania kontaktu z administratorem obcego drzewa poprzez PW. Natomiast czy ma się możliwość zaglądnięcia do obcego drzewa, czy nie, zależy tylko i wyłącznie od tego jak administrator tego drzewa wyedytował w swoim profilu możliwość dostępu.
PW nie gwarantuje niestety, że uzyskasz odpowiedź, bowiem serwis jest tak sporządzony, że nie uzyskuje się e-mail'a o nowej PW :( Oznacza to, że jeśli osoba do której wysłałeś PW nie zagląda do serwisu od miesięcy (a nawet lat), to nie ma szansy tej PW odebrać!
stanislaw_pikul

Sympatyk

Post autor: stanislaw_pikul »

Ta Super Wyszukiwarka (za super cenę :evil: ) daje tylko i wyłącznie możliwość znalezienia interesującego Cię nazwiska w innych drzewach sporządzonych w serwisie Myheritage. Automatycznie daje to możliwość nawiązania kontaktu z administratorem obcego drzewa poprzez PW.

No, obsługuje też kilka innych serwisów (najczęściej i tak darmowych).

Natomiast czy ma się możliwość zaglądnięcia do obcego drzewa, czy nie, zależy tylko i wyłącznie od tego jak administrator tego drzewa wyedytował w swoim profilu możliwość dostępu.

Dokładnie tak.

PW nie gwarantuje niestety, że uzyskasz odpowiedź, bowiem serwis jest tak sporządzony, że nie uzyskuje się e-mail'a o nowej PW :( Oznacza to, że jeśli osoba do której wysłałeś PW nie zagląda do serwisu od miesięcy (a nawet lat), to nie ma szansy tej PW odebrać!

Wystarczy w ustawieniach skrzynki odbiorczej:

"Wysyłaj powiadamienia e-mail o:
Nowe wiadomości w skrzynce odbiorczej"

postawić ptaszka we właściwym miejscu.
;)
Pozdrawiam

Stanisław
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jurek_Plieth »

stanislaw_pikul pisze: Wystarczy w ustawieniach skrzynki odbiorczej:

;)
Masz rację :D
Defoltowo (domyślnie) tego ptaszka tam nie ma i ośmielę się zaryzykować hipotezę, że większość użytkowników tego powiadomienia nie otrzymuje.
stanislaw_pikul

Sympatyk

Post autor: stanislaw_pikul »

Jurek_Plieth pisze:
stanislaw_pikul pisze: Wystarczy w ustawieniach skrzynki odbiorczej:

;)
Masz rację :D
Defoltowo (domyślnie) tego ptaszka tam nie ma i ośmielę się zaryzykować hipotezę, że większość użytkowników tego powiadomienia nie otrzymuje.
Trudno się nie zgodzić. :)
Pozdrawiam

Stanisław
Płowik_Hubert

Sympatyk
Nowicjusz

Problem na MyHeritage

Post autor: Płowik_Hubert »

Mam problem: moje drzewo na MyHeritage jest udostępniane publicznie. Jednak osoba obca, która na nie wchodzi widzi gałąź mojej dalszej ciotki, a nie moją.
Czy można jakoś zmienić osobę wyświetlaną po wczytaniu się drzewa?
Pozdrawiam
Hubert
Bednarczyk_Kamil

Sympatyk
Ekspert

Problem na MyHeritage

Post autor: Bednarczyk_Kamil »

W drzewie ustaw siebie jako osobę główną, to powinno załatwić problem.
Pozdrawiam
Kamil Bednarczyk
Płowik_Hubert

Sympatyk
Nowicjusz

Problem na MyHeritage

Post autor: Płowik_Hubert »

Niestety nie wiem w którym miejscu mogę to ustawić.
Pozdrawiam
Hubert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”