Warszawa-cm. Bródnowski (Bródzieński, Bródno) info, zdjęcia
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- cichocka.karolak

-
Augustyniak_Irena

prośba o zrobienie 1 zdjęcia -Cmentarz na Bródnie
Witam!
Mam ogromną prośbę do osób, którzy odwiedzają cmentarz na Bródnie.
Prośba dotyczy zrobienia 1 zdjęcia grobu. Posiadam dokładną lokalizację.
Proszę o kontakt annhof @ interia.pl
Serdecznie pozdrawiam
Anna
Mam ogromną prośbę do osób, którzy odwiedzają cmentarz na Bródnie.
Prośba dotyczy zrobienia 1 zdjęcia grobu. Posiadam dokładną lokalizację.
Proszę o kontakt annhof @ interia.pl
Serdecznie pozdrawiam
Anna
prośba o zrobienie 1 zdjęcia -Cmentarz na Bródnie
Witaj Aniu,
już piszę do Ciebie.
pozdrawiam monika
już piszę do Ciebie.
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
-
Czarek_Ćwiek

Cmentarz Bródnowski Zdjęcie
Witam,
Czy ktoś, kto mieszka w okolicy tego cmentarza mógłby odszukać grób SZCZYPEK Henryk (kw. 41 K IV 10) i zrobić zdjęcie tego grobu i tablicy z bliska? Byłbym bardzo wdzięczny.
Czy ktoś, kto mieszka w okolicy tego cmentarza mógłby odszukać grób SZCZYPEK Henryk (kw. 41 K IV 10) i zrobić zdjęcie tego grobu i tablicy z bliska? Byłbym bardzo wdzięczny.
Ostatnio zmieniony pn 03 mar 2014, 21:44 przez Czarek_Ćwiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Węgrzyn_Ania

Obok leżą moi rodzice, chętnie pomogę. Myślę, że będę tam gdzieś za tydzień.
Pozdrawiam Ania
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
-
Czarek_Ćwiek

Z góry dziękuję za pomoc
-
Jakub_Rokita

- Kontakt:
Cmentarz Bródnowski - jaka to parafia?
Witam!
Powie mi ktoś, do jakiej parafii należy Cmentarz Bródnowski w Warszawie? Bo chciałbym zdobyć metrykę Bolesława Rokity, zm. 01.08.1974.
Powie mi ktoś, do jakiej parafii należy Cmentarz Bródnowski w Warszawie? Bo chciałbym zdobyć metrykę Bolesława Rokity, zm. 01.08.1974.
Pozdrawiam - Jakub Rokita
- Małgorzata_Kulwieć

Metryki zgonu to trzeba szukać w parafii, w której zmarła dana osoba. To, że pochowano ją na Bródnie wcale nie znaczy, że również mieszkała na Bródnie. A "cywilny" akt zgonu z 1974 to w USC właściwym dla miejsca zgonu, ale jeśli wystapi się do USC w W-wie to powinni znaleźć miejsce zgonu.
Informacja gdzie dana osoba zmarła (tzn. parafia) powinna być dostępna w kancelarii cmentarza. Ale udzielenie tej informacji zależy od dobrej woli osób tam pracujących (no, chyba, że jest się bardzo bliskim krewnym!)
Informacja gdzie dana osoba zmarła (tzn. parafia) powinna być dostępna w kancelarii cmentarza. Ale udzielenie tej informacji zależy od dobrej woli osób tam pracujących (no, chyba, że jest się bardzo bliskim krewnym!)
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
-
Jakub_Rokita

- Kontakt:
Bo ja mam co do tej osoby pewne podejrzenia. Jak zapytałem się administratorek strony www.nekrologi-baza.pl to napisały mi, że zmarł po długich cierpieniach dn. 1.8.1974 w wieku 64 lat (czyli urodził się 1910 r.). Mojego prapradziadka brat (też Bolesław) ur. 1906, a ślub 1928 (wszystko w Stopnicy) a mam podejrzenia, że wyjechał on do Warszawy po ślubie. Poza tym na grobie pisze, źe pożegnały go: żona, córki, synowie i synowe. Brakuje mi istotnego dokumentu - aktu zgonu.
PS Jaki jest numer do kancelarii Bródnieńskiego cmentarza?
PS Jaki jest numer do kancelarii Bródnieńskiego cmentarza?
Pozdrawiam - Jakub Rokita
-
Kaniewski_Eugeniusz

-
Slawinski_Jerzy

Tutaj są telefony:
http://www.parafiawincentegoapaulo.pl/cmen.html
W kancelarii cmentarza mają odpis aktu zgonu w księdze (od 1945 r wszystkie). Problem tylko czy przez telefon uzyska się jakieś informacje.
Można także zgłosić się bezpośrednio do USC w Warszawie. Jeżeli jest data zgonu i nazwisko bez problemu odnajdą ten akt i wtedy będzie wiadomo w jakiej parafii zmarł krewny.
pozdrawiam serdecznie
Jurek
http://www.parafiawincentegoapaulo.pl/cmen.html
W kancelarii cmentarza mają odpis aktu zgonu w księdze (od 1945 r wszystkie). Problem tylko czy przez telefon uzyska się jakieś informacje.
Można także zgłosić się bezpośrednio do USC w Warszawie. Jeżeli jest data zgonu i nazwisko bez problemu odnajdą ten akt i wtedy będzie wiadomo w jakiej parafii zmarł krewny.
pozdrawiam serdecznie
Jurek
Nie wiem jak w tej chwili, ale kilka lat temu na Bródnie tego typu informacji Panie nie udzielały
, a jeszcze ta na którą trafiłam była bardzo nieuprzejma. Powiedziała, że informacje dostanę po przybyciu do nich i okazaniu dowodu osobistego. Po czym sympatyczny Forumowicz poszedł do kancelarii i bez okazywania dowodu otrzymał i przekazał mi e-mailem interesujące mnie fakty.
Pozdrawiam - Gośka
Pozdrawiam - Gośka
-
Jakub_Rokita

- Kontakt:
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
Moim zdaniem bez problemu w USC w Warszawie. Tak jak ci napisała Małgorzata.
Wyjątkowo mogło być tak, ze zmarł poza Warszawą a pochowano go na Bródnie. Wtedy musisz rozmawiać z administracją cmentarza lub z parafią.
Wg mojej wiedzy nie udzielają przez telefon ale udzielają osobiście (ale nie testowałem tego)
Wyjątkowo mogło być tak, ze zmarł poza Warszawą a pochowano go na Bródnie. Wtedy musisz rozmawiać z administracją cmentarza lub z parafią.
Wg mojej wiedzy nie udzielają przez telefon ale udzielają osobiście (ale nie testowałem tego)
pozdrawiam
Piotr
Piotr