A co dzieje się z takimi niezweryfikowanymi indeksami przesłanymi do Metryk? Nie dodawane są czy odsyłane do weryfikacji?
Przykład wyślę Ci na priv, żeby tak publicznie nie wytykać palcem
Pozdrawiam,
Ola
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Witaj Olu,OlaH pisze: Miałam wrażenie, że wszystkie indeksy, ukazujące się w Metrykach mają być zweryfikowane (nawet najlepszym zdarzają się błędy), a widząc takie wpisy, jak zacytowałam powyżej, trochę mnie zastanawia, czy tak rzeczywiście jest. Może nie wszyscy wiedzą o tej zasadzie a w instrukcjach "Jak indeksować" nie jest nic wspomniane. Jeśli zasada się nie zmieniła, może warto przypomnieć.
Ola

Przyłączam się do Anety, moje indeksy też nie są weryfikowane...Kaczmarek_Aneta pisze:Witaj Olu,OlaH pisze: Miałam wrażenie, że wszystkie indeksy, ukazujące się w Metrykach mają być zweryfikowane (nawet najlepszym zdarzają się błędy), a widząc takie wpisy, jak zacytowałam powyżej, trochę mnie zastanawia, czy tak rzeczywiście jest. Może nie wszyscy wiedzą o tej zasadzie a w instrukcjach "Jak indeksować" nie jest nic wspomniane. Jeśli zasada się nie zmieniła, może warto przypomnieć.
Ola
ależ oczywiście, że nie wszystkie indeksy są weryfikowane. Jestem tego najlepszym przykładem. Jednocześnie mogę dać gwarancję, że moje indeksy zostaną wykonane z największą starannością.
Oczywiście gdyby chciał ktoś zweryfikować moją pracę, nie widzę przeszkód. Obawiam się tylko, czy chętny by się znalazł (kilkadziesiąt lat bazgrołów z dwóch wielkich parafii).
Moim zdaniem, weryfikatorzy indeksów są niezbędni szczególnie początkującym, potem chyba trochę szkoda zasobów ludzkich (tak wiele jest jeszcze do zrobienia).
Pozdrawiam
Aneta

To jest oczywiste, ale ja piszę o typowo "metrykowych" kolumnach:Sroczyński_Włodzimierz pisze:A po to robiłaś "szerszy", aby kwerendzista mógł znaleźć po nazwisku matki czy panieńskim. Tu (teraz) różnic nie ma pomiędzy geneteką a metrykami
juz kasuję
A to nieładne i niepotrzebne było.Widzisz Aneto: czy uważasz, że indeksy Karoliny mają tę samą jakość jak Twoje?