Gdzie poszukiwać aktu zgonu z 1928 r Lwów

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Marcin.Rybicki

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Marcin.Rybicki »

W Szpitalu Głównym nie ma informacji o jego zgonie. Zacząłbym od kontaktu z USC Warszawa i sprawdzeniu metryk zgonu z parafii św. Anny z 1928 roku.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

a ja myślę, że jednak warto spojrzeć w Pradziada dogłębniej - szczególnie co do kwestii "Św. Anna zgony 1928 przechowywane w USC III Wydział".
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Post autor: Marcin.Rybicki »

No tak. Nie ma roku 1928 w zgonach z parafii św.Anny. Zatem CDIAL we Lwowie fond 618 opis 2 dieło 3265. W Archiwum Abpa Baziaka nie ma tego rocznika.
YaroDan

Sympatyk

Post autor: YaroDan »

Marcinie,

Ogromnie dziękuję za pomoc. Na takie wskazówki właśnie liczyłem. Św. Annę sprawdzałem i właśnie nie mogłem znaleźć 1928 r. Jeszcze raz - wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Jarek

Włodku,
Sądzę, że mylisz się co do mojego podejścia do poszukiwań, ale to niemiejsce na słowne pouczanie i utarczki.
Ja domyślam się jakiego typu poszukiwaczy masz na mysli, ale jeszcze raz powtórzę - ja nie jestem tego typu adresatem. Zaglądałem na PRADZIAD wielokrotnie, wczoraj po troszę zrozumiałem sposób poszukiwań i coś nie coś udało mi sie ustalić. Leniem nie jestem, może po prostu wolniej kojarzę niż pozostali?
Prosiłem o pomoc i według mnie święte prawo osoby, która nie chce pomóc, aby po prostu nie pisać. Nie stwarza to niepotrzebnych utarczek. Do porządkowania wpisów od leniwych uzytkowników są administratorzy.
Ze swojej strony bardzo Ci dziękuję za wskazówki, które przybliżyły mnie do znalezisk i zdobyłem trochę wiedzy.

Pozdrawiam
Jarek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”