Szymanów, parafia Wniebowzięcia NMP
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Szymanów rok 1878, Poszukuję zasobów z parafii
Dzięki wielkie myślisz,że przez telefon udzieli informacji?
Ola
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Szymanów rok 1878, Poszukuję zasobów z parafii
Na pewno udzieli Ci informacji jakie lata posiada w parafii i sposobu ich przejrzenia, wcześniej na forum w tym temacie pisał Łukasz Janecki myślę że on dysponuje bardziej precyzyjnymi informacjami,napisz do niego na pw, myślę że udzieli Ci informacji.
Pozdrawiam Andrzej.
Pozdrawiam Andrzej.
Mario
Dzwoniłam do Szymanowa oraz do Grodziska. W Szymanowie w ogóle nie mają ksiąg z tych lat zostały im zabrane a w Grodzisku owszem są ale lod 1879 roku a ja szukam lat 1878 i 1854, więc niestety tam tego nie ma,
Dzwoniłam do łowicza Pani z archiwum ma mi sprawdzić czy dane roczniki są u nich, jeżeli tak będzie to dopiero po nowym roku będzie można poprosić o scan.
Dzwoniłam do Szymanowa oraz do Grodziska. W Szymanowie w ogóle nie mają ksiąg z tych lat zostały im zabrane a w Grodzisku owszem są ale lod 1879 roku a ja szukam lat 1878 i 1854, więc niestety tam tego nie ma,
Dzwoniłam do łowicza Pani z archiwum ma mi sprawdzić czy dane roczniki są u nich, jeżeli tak będzie to dopiero po nowym roku będzie można poprosić o scan.
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
- kwroblewska

Co tu kombinować na forum jest Diecezja Łowicka – indeksacja http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... icz#240919olenka777 pisze:Mario
Księgi metrykalne z par. Szymanów [AD Łowicz] lata 1670-1887 były fotografowane prze ELIZĘ co widać tutaj http://cwiklinski.pl/ptg/adlowicz.pdf i lata których szukasz powinny być.
___
Krystyna
- kwroblewska

Olu,
Gdybyś zajrzała do podforum Diecezja Łowicka - indeksacja znalazłabyś wyjaśnienie http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... z&start=90
otóz napisano tam
Krystyna
Gdybyś zajrzała do podforum Diecezja Łowicka - indeksacja znalazłabyś wyjaśnienie http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... z&start=90
otóz napisano tam
___Ćwikliński_Leszek pisze:Miło nam poinformować że dzięki staraniom naszej niesamowicie pracowitej Elizy, rusza dygitalizacja i indeksacja zasobów AD Łowicz.
Mamy zgodę Kurii i błogosławieństwo ks. Dyrektora. Niestety nie ma zgody na udostępnienie zasobów w Internecie.
Zasoby będą udostępniane tylko dla osób indeksujących.
Odpowiedzialnym za całość spraw związanych z dygitalizacją i indeksacją AD Łowicz jest koleżanka Eliza Parcheniak.
Do niej proszę kierować wszelkie zapytania.
Krystyna
Parafia Szymanów - rok 1846
Witam.
Czy można znaleźć gdziekolwiek (Poczekalnia, Genbaza, ...) skany dokumentów z 1846 roku z parafii Szymanów pow. sochaczewski bez potrzeby wizyty w AD w Łowiczu? Interesuje mnie akt urodzenia nr 90 z 1846 roku z tej parafii. Chociaż wiek rodziców nowo narodzonego dziecka.
Wdzięczny za pomoc,
Wiesław_F
Czy można znaleźć gdziekolwiek (Poczekalnia, Genbaza, ...) skany dokumentów z 1846 roku z parafii Szymanów pow. sochaczewski bez potrzeby wizyty w AD w Łowiczu? Interesuje mnie akt urodzenia nr 90 z 1846 roku z tej parafii. Chociaż wiek rodziców nowo narodzonego dziecka.
Wdzięczny za pomoc,
Wiesław_F
Parafia Szymanów - rok 1846
Witam, odgrzebię temat, bo dotyczy tej parafii.
Orientuje się ktoś czy zachowały się alegaty z lat 1808-1825 z parafii Szymanów. W spisie materiałów przechowywanych w AD Łowicz nic nie znalazłem. Nie pytałem na miejscu, ale skoro nie było wzmianki w spisie to pewnie nie ma.
Pradziad, genbaza, FS, szukajwarchiwum,metryki itp - tam też nic nie znalazłem.
pozdrawiam
Tomasz
Orientuje się ktoś czy zachowały się alegaty z lat 1808-1825 z parafii Szymanów. W spisie materiałów przechowywanych w AD Łowicz nic nie znalazłem. Nie pytałem na miejscu, ale skoro nie było wzmianki w spisie to pewnie nie ma.
Pradziad, genbaza, FS, szukajwarchiwum,metryki itp - tam też nic nie znalazłem.
pozdrawiam
Tomasz
Dla Wiesława-F Parafia Szymanów
Polecam złożenie zamówienia na Akt Nr 90 z 1846r. do Archiwum Diecezjalnego w Łowiczu. Koszt to 20 zł.
Należy się zapoznać z informacjami zawartymi na stronie Archiwum.
adlowicz.wixsite.com
zakładka ,,Dygitalizacja zasobów metrykalnych" oraz
"Udostępnianie aktów metrykalnych"
Są tam -wykaz parafii z wyszczególnionymi latami, jak również zasady udostępniania z podanym nr. konta do wpłat.
Pozdrawiam
Polecam złożenie zamówienia na Akt Nr 90 z 1846r. do Archiwum Diecezjalnego w Łowiczu. Koszt to 20 zł.
Należy się zapoznać z informacjami zawartymi na stronie Archiwum.
adlowicz.wixsite.com
zakładka ,,Dygitalizacja zasobów metrykalnych" oraz
"Udostępnianie aktów metrykalnych"
Są tam -wykaz parafii z wyszczególnionymi latami, jak również zasady udostępniania z podanym nr. konta do wpłat.
Pozdrawiam