Szymanów, parafia Wniebowzięcia NMP

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

olenka777

Sympatyk

Szymanów rok 1878, Poszukuję zasobów z parafii

Post autor: olenka777 »

Dzięki wielkie myślisz,że przez telefon udzieli informacji?
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
AndrzejG

Sympatyk

Szymanów rok 1878, Poszukuję zasobów z parafii

Post autor: AndrzejG »

Na pewno udzieli Ci informacji jakie lata posiada w parafii i sposobu ich przejrzenia, wcześniej na forum w tym temacie pisał Łukasz Janecki myślę że on dysponuje bardziej precyzyjnymi informacjami,napisz do niego na pw, myślę że udzieli Ci informacji.
Pozdrawiam Andrzej.
olenka777

Sympatyk

Mario
Dzwoniłam do Szymanowa oraz do Grodziska. W Szymanowie w ogóle nie mają ksiąg z tych lat zostały im zabrane a w Grodzisku owszem są ale lod 1879 roku a ja szukam lat 1878 i 1854, więc niestety tam tego nie ma,
Dzwoniłam do łowicza Pani z archiwum ma mi sprawdzić czy dane roczniki są u nich, jeżeli tak będzie to dopiero po nowym roku będzie można poprosić o scan.
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: kwroblewska »

olenka777 pisze:Mario
Dzwoniłam do Szymanowa oraz do Grodziska. W Szymanowie w ogóle nie mają ksiąg z tych lat zostały im zabrane a w Grodzisku owszem są ale lod 1879 roku a ja szukam lat 1878 i 1854, więc niestety tam tego nie ma,
Dzwoniłam do łowicza Pani z archiwum ma mi sprawdzić czy dane roczniki są u nich, jeżeli tak będzie to dopiero po nowym roku będzie można poprosić o scan.
Co tu kombinować na forum jest Diecezja Łowicka – indeksacja http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... icz#240919
Księgi metrykalne z par. Szymanów [AD Łowicz] lata 1670-1887 były fotografowane prze ELIZĘ co widać tutaj http://cwiklinski.pl/ptg/adlowicz.pdf i lata których szukasz powinny być.

___
Krystyna
olenka777

Sympatyk

Super tylko powiedzcie jak otworzyć te załączniki będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Aleksandra
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: kwroblewska »

Olu,
Gdybyś zajrzała do podforum Diecezja Łowicka - indeksacja znalazłabyś wyjaśnienie http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... z&start=90
otóz napisano tam
Ćwikliński_Leszek pisze:Miło nam poinformować że dzięki staraniom naszej niesamowicie pracowitej Elizy, rusza dygitalizacja i indeksacja zasobów AD Łowicz.
Mamy zgodę Kurii i błogosławieństwo ks. Dyrektora. Niestety nie ma zgody na udostępnienie zasobów w Internecie.
Zasoby będą udostępniane tylko dla osób indeksujących.

Odpowiedzialnym za całość spraw związanych z dygitalizacją i indeksacją AD Łowicz jest koleżanka Eliza Parcheniak.
Do niej proszę kierować wszelkie zapytania.
___
Krystyna
olenka777

Sympatyk

Dziękuję Krystyno
Pozdrawiam
Aleksandra
Awatar użytkownika
Wiesław_F

Sympatyk
Nowicjusz

Parafia Szymanów - rok 1846

Post autor: Wiesław_F »

Witam.
Czy można znaleźć gdziekolwiek (Poczekalnia, Genbaza, ...) skany dokumentów z 1846 roku z parafii Szymanów pow. sochaczewski bez potrzeby wizyty w AD w Łowiczu? Interesuje mnie akt urodzenia nr 90 z 1846 roku z tej parafii. Chociaż wiek rodziców nowo narodzonego dziecka.
Wdzięczny za pomoc,
Wiesław_F
Awatar użytkownika
tomes

Sympatyk
Mistrz

Parafia Szymanów - rok 1846

Post autor: tomes »

Witam, odgrzebię temat, bo dotyczy tej parafii.

Orientuje się ktoś czy zachowały się alegaty z lat 1808-1825 z parafii Szymanów. W spisie materiałów przechowywanych w AD Łowicz nic nie znalazłem. Nie pytałem na miejscu, ale skoro nie było wzmianki w spisie to pewnie nie ma.
Pradziad, genbaza, FS, szukajwarchiwum,metryki itp - tam też nic nie znalazłem.

pozdrawiam
Tomasz
Pozdrawiam Tomek

Moje parafie i nazwiska
http://tomgene.blogspot.com - mój blog genealogiczny
wiewiÓr

Post autor: wiewiÓr »

Parafia Szymanów -rok 1846
Dla Wiesława-F
Urodzenia 1846 Akt 90 Michał Kordalewski [Kordolewski]
ojciec Józef matka Franciszka Szymańska ur.8.09.1846
Szymanów - Józefka
Awatar użytkownika
Wiesław_F

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Wiesław_F »

wiewiÓr pisze:Parafia Szymanów -rok 1846
Dla Wiesława-F
Urodzenia 1846 Akt 90 Michał Kordalewski [Kordolewski]
ojciec Józef matka Franciszka Szymańska ur.8.09.1846
Szymanów - Józefka
Serdecznie dziękuję za informacje.
Pozdrawiam,
Wiesław_F
wiewiÓr

Post autor: wiewiÓr »

Dla Wiesława-F Parafia Szymanów
Polecam złożenie zamówienia na Akt Nr 90 z 1846r. do Archiwum Diecezjalnego w Łowiczu. Koszt to 20 zł.
Należy się zapoznać z informacjami zawartymi na stronie Archiwum.
adlowicz.wixsite.com
zakładka ,,Dygitalizacja zasobów metrykalnych" oraz
"Udostępnianie aktów metrykalnych"
Są tam -wykaz parafii z wyszczególnionymi latami, jak również zasady udostępniania z podanym nr. konta do wpłat.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”