Kradzież danych z drzewa gen.

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kostkowski »

Ja drzewo założyłem na "moi krewni", a MyHeritage zawłaszczyło moje dane i moją pracę ani nie pytając o zgodę, ani nawet nie informując że wchłonęło "moich krewnych".
Bardzo dziękuję za dyskusję i wszelkie wypowiedzi. Wasze głosy są niezbędne aby wreszcie coś zmienić. Szczególnie te wyrażające zawiedzenie, rozczarowanie, rozgoryczenie, oburzenie... Liczę na Wasze wsparcie, także słowne, psychiczne, duchowe...
Oczywiście wystąpię na drogę sądową i o odszkodowanie też. I nie po to aby wygrać, ale żeby problem nagłośnić.
To właśnie ja parę lat temu pana Tuska (tego Tuska - Donalda) pozwałem przed sąd (o czym podały publikatory nie tylko w kraju) więc i MyHeritage mi nie straszne. A odszkodowanie też potrafię wydrzeć, nawet w sprawach tak beznadziejnych, jak ta gdy lekarz zdrowemu człowiekowi uszkodził przełyk powodując jego śmierć, prokurator umorzył postępowanie, trzech biegłych orzekło, że pacjent zmarł na raka, którego miał gdzie indziej i jego zgon nie miał związku z zabiegiem.
W tym miejscu nie będę przechwalał się sukcesami, a jedynie proszę o opisy Waszych przykrych doświadczeń z MyHeritage. Potrzebuję argumentów do walki o NASZE PRAWA.
Swoje doświadczenia z MyHeritage opiszę wkrótce. Adres strony z której dane skradziono niemal w całości: http://www.myheritage.pl/site-family-tr ... kostkowscy
Złodziej to Bartosz Muszalski, chełpiący się ponad trzema tysiącami osób w drzewie - ignorant i cham, który dopisał moim przodkom jako miejsce urodzenia miasto, które powstało wiele lat po ich śmierci.
I wyraźnie podkreślam, że nie chodzi o to, że uzupełnił brakujące dane w swoim drzewie, bo po to tam drzewo umieściłem, żeby znaleźć krewnych i wymieniać się brakującymi danymi.
Kto z forumowiczów chce dostępu do mojego drzewa, aby sprawdzać i dostarczyć mi argumentów proszę pisać. Potrzebuję Waszej pomocy, szczególnie rzeczowej wiedzy, argumentów...
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Awatar użytkownika
Szczerbiński

Sympatyk

Post autor: Szczerbiński »

Niestety musimy pamiętać, że genealogia w Internecie dzisiaj, to nie tylko możliwość poszukiwań. Jest to przede wszystkim biznes oparty na naszej mrówczej pracy. Dlatego radziłbym być powściągliwym. Szczególnie na forach. Cenne informacje trzymać w domu (na własnych dyskach). Jeśli to możliwe nie podawać swojego prawdziwego nazwiska (bez gwarancji pełnej ochrony). Nikt tego tak naprawdę do końca nie chroni. Jest to często interes grupowy i są wzajemne powiązania (jak w przykładzie, który opisała Pani Kasia i Pan Władek). Musimy być bardziej ostrożni. Pozdrawiam.
Jerzy Adam Szczerbiński
Awatar użytkownika
Łopiński_Jacek

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 1 time
Kontakt:

Post autor: Łopiński_Jacek »

O ile się nie mylę, "My Heritage" podlega prawu izraelskiemu.

Pozdrawiam :)
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
Awatar użytkownika
azielik

Sympatyk

Post autor: azielik »

kdgs, Władku, Jurku i inni oburzeni. Mnie przeraża inny problem. Używania narzędzia jakim jest internet bez przeczytania regulaminów, umów, maili.

Władku, skoro masz ponad 250 osób w swoim drzewie więc zapewne masz konto Premium, ergo przeczytałeś a przynajmniej powinieneś przeczytać regulamin i umowę w której potencjalne ryzyka w twoim mniemaniu są opisane. Wobec tego prawnik ci tu nic nie pomoże to ty jesteś w tym sporze przegrany. Mało prawdopodobne że myheritage nie zareagowało na taki rażący przypadek, no chyba że napisałes skargę po polsku :roll:

kdgs, Jurku. Mój ojciec gdy widzi prosty komunikat na ekranie monitora bez zastanowienia wciska OK lub Tak oby tylko się pozbyć okna. Widzę że wy poszliści o krok dalej. Na widok nowego maila wciskacie "Usuń" ciekawa forma obrony przed internetem. Mail o tym iż myheritage przejmuje moikrewni.pl był rozsyłany np do mnie przyszedł 18 lutego tego roku. Treść następująca:
cieszymy się, iż możemy ogłosić, że moikrewni.pl został połączony z MyHeritage.com. To są wspaniałe wiadomości dla Nas i dla Ciebie, ponieważ jako większa, połączona firma jesteśmy w stanie zapewnić Ci lepszy serwis z większą ilością funkcji i wszystko jest prywatne i bezpłatne.

Co to oznacza? moikrewni.pl zostało przeniesione do MyHeritage.com i nasza drużyna połączyła się z drużyną MyHeritage.com. Przez następne 6 miesięcy do 18 sierpnia 2010 Twoje dane będą nadal na moikrewni.pl i możesz je przeglądać, drukować oraz eksportować do swojego osobistego komputera, ale nie możesz ich więcej edytować. Dane zostały przeniesione bezpiecznie i solidnie umieszczone w ich nowym domu na MyHeritage.pl, i to jest miejsce gdzie powinieneś się udać od teraz, aby kontynuować to co rozpocząłeś i jeszcze bardziej się rozwijać. Wszystkie dane zostały dokładnie przeniesione włączając drzewa genealogiczne, zdjęcia, członków itp. Strony rodziny oraz niezaakceptowane zaproszenia nie zostały przeniesione.

MyHeritage.com jest podobną strona do naszej teraz tam możesz dalej rozbudowywać drzewo genealogiczne Twojej rodziny i dzielić się zdjęciami z kilkoma ekscytującymi, nowymi korzyściami dla Ciebie, abyś mógł być szczęśliwy.

Jako bonus tego połączenia, w sytuacji, gdy miałeś zapłacone Premium na moikrewni.pl otrzymasz status Premium na MyHeritage.com za darmo do 31 grudnia 2010 roku, nawet jeśli kupiłeś tylko Premium na 1,3 oraz 6 miesięcy na moikrewni.pl. Nigdy nie będziesz obciążony dodatkowymi kosztami na MyHeritage.com, informacje dotyczące Twoich płatności nie były nawet przesyłane do MyHeritage.com.

Jeśli nie byłeś członkiem Premium na moikrewni.pl – nie martw się! Zdecydowaliśmy dać wszystkim użytkownikom moikrewni.pl nieograniczoną pojemność na dodawanie profili i nieograniczoną pojemność miejsca na zdjęcia do 2GB bezpłatnie – bez żadnego limitu czasowego! A stało się to z powodu, iż na moikrewni.pl nie było żadnego limitu na dodawanie profili do drzewa i tak moikrewni.pl obiecało swoim Użytkownikom na samym początku!
Dlatego, mimo że zwykłym modelu biznesowym MyHeritage.pl drzewo genealogiczne ma limit pojemności do 250 profili oraz 250MB miejsca w podstawowym pakiecie, ten limit nie obowiązuje drzew genealogicznym importowanych z moikrewni.pl.
Zdecydowaliśmy się na ten prezent dla Użytkowników, gdyż dostaliśmy na ten temat dużo próśb i opinii zwrotnych od Państwa. Oznacza to, że będziecie w stanie utrzymać swoje drzewo genealogiczne na MyHeritage.pl i nadal je rozbudowywać niezależnie od jego wielkości bez konieczności płacenia czegokolwiek. Nadal możecie Państwo się zdecydować na zakup pakietu Premium dla dodatkowych funkcji. Prosimy pamiętać iż, drzewa genealogiczne na moikrewni.pl nigdy nie osiągnęły miejsca z pojemnością 2GB i jeśli życzysz sobie przekroczenia tego miejsca – PremimPlus zapewni Państwu nieograniczoną ilość miejsca.

Zdecydowaliśmy również dać Ci prezenty w ramach tego połączenia, które nigdy wcześniej nie otrzymałeś bezpłatnie:
• Teraz możesz eksportować bezpłatnie nieograniczoną ilość PDF na moikrewni.pl
• Teraz możesz wygenerować bezpłatnie nieograniczoną ilość list potomków i przodków na moikrewni.pl
• Teraz możesz zrobić bezpłatny eksport GEDCOM ze zdjęciami

MyHeritage.pl ma bezpłatne korzyści. PDF(y) drzewa genealogicznego są bezpłatnie na MyHeritage.pl jak również statystyki rodziny i Smart Maches – podobieństwa. Wszystkie te funkcje były w pakiecie Premium na moikrewni.pl . W sytuacji, gdy Użytkownik kupuje Premium na MyHeritage.pl cała jej/jego rodzina otrzymuje Premium status bezpłatnie. MyHeritage.com posiada 540 milionów profili w drzewach genealogicznych (dzięki moikrewni.pl 100 milionów). To pozwala na lepsze porównanie profili pomiędzy drzewami, więc jest duże prawdopodobieństwo, że otrzymasz wkrótce zupełnie bezpłatnie możliwe podobieństwa w innych rodzinnych drzewach genealogicznych i będziesz w stanie odkryć nieznane Ci dotąd podobieństwa jak i odnaleźć krewnych, których nie znałeś wcześniej.

MyHeritage.pl posiada wiele funkcji, których nie mieliśmy na moikrewni.pl czyli:
• ulepszoną funkcję zdjęciową, importowanie zdjęć z Facebooka również z komórki
• dodawanie filmików i dokumentów
• automatyczne pinezkowanie ludzi na zdjęciach i technologia rozpoznawania twarzy
• silną wersję domową (Family Tree Builder), czyli urządzenie, które jest bezpłatne i kompletnie zsynchronizowane z drzewem genealogicznym, które jest online

Na MyHeritage.pl znajduje się również interaktywna oś czasowa jak i wspaniała księga rodziny, rozszerzone statystyki drzewa genealogicznego, wsparcie dla 35 języków oraz wiele innych funkcji. Jesteśmy przekonani, że będziecie z nich zadowoleni!

Niektóre funkcje, których nie ma na MyHeritage.pl, a były na moikrewni.pl wkrótce znajdą się na MyHeritage.pl. Przykładem może być Herb rodziny, który został już przeniesiony. Więc możesz być pewny, iż MyHeritage.pl będzie miał to co najlepsze z dwóch połączonych portali. Nie będzie dostępna na MyHeritage.pl każda pojedyncza funkcja, która była na moikrewni.pl. To jest inna platforma, ale będziemy robić co będzie w naszej możliwości, aby Państwa uzasadnione prośby i sugestie, znalazły miejsce na portalu MyHeritage.pl. Niektórych funkcji brakuje tymczasowo. Na przykład, drukowanie plakatów na MyHeritage.pl będzie dostępne w najbliższych miesiącach. Aby dowiedzieć się więcej szczegółów o funkcjach, które są dostępne albo ich brakuje, zobacz nasz blog.

Prywatność jest bardzo ściśle egzekwowana na MyHeritage.pl, żadne z Twoich danych, nie są dostępne dla nikogo z wyjątkiem Ciebie i Twojej rodziny; kto by mógł zobaczyć Twoje dane na moikrewni.pl możne je zobaczyć też na MyHeritage.pl. Jesteś właścicielem swoich danych i możesz poprosić o to, aby zostały usunięte w dowolnym momencie z MyHeritage.pl, tak jak to było na moikrewni.pl. Polityka prywatności jest bardzo podobna i możesz ją zobaczyć tutaj. MyHeritage.pl zaufało 36 milionów Użytkowników z całego świata jeszcze przed połączeniem z moikrewni.pl, a teraz po połączeniu portali jest ich 47 milionów.

WAŻNA INFORMACJA
Ogólne Warunki Handlowe serwisu zostaną zmienione. To służy jako oficjalne zawiadomienie do 30 dni w tej sprawie, które zakończy się w dniu 18 marca 2010. Poprzednie Ogólne Warunki Handlowe były pod adresem: tutaj i nowa Polityka prywatności serwisu MyHeritage.pl znajduje się tutaj. Macie Państwo prawo do sprzeciwu wobec zmiany i transferu danych do MyHeritage.pl: w tym przypadku, należy wysłać e-mail na support@myheritage.com oraz opisać swoją prośbę, a konto i dane zostaną natychmiast w pełni usunięte z MyHeritage.pl i otrzymacie e-mail z potwierdzeniem. Nie ma możliwości kontynuacji pracy nad drzewem na moikrewni.pl –strona zostanie zamknięta za 6 miesięcy. Jeśli jesteście członkami Premium namoikrewni.pl i jesteście niezadowoleni ze zmiany, prosimy o maila na support@myheritage.com, a my zwrócimy Ci cały poniesiony koszt za Premium.

MyHeritage.pl ściśle chroni prywatności Twoich danych osobowych, oprócz 100 milionów profili z moikrewni.pl jest domem dla 440 milionów dodatkowych profili innych Użytkowników z Europy, USA oraz reszty świata. MyHeritage.pl stoi bardzo dobrze finansowo i jest finansowany przez dwóch najsilniejszych inwestorów w Europie - Accel Partners i Index Ventures (inwestorów Facebook'a i Skype) i osiągnął więcej niż 24 miliony dolarów od momentu jego powstania w 2003 roku, czyli w sumie 6 razy więcej niż moikrewni.pl. Tutaj możesz zobaczyć zdjęcie drużyny MyHeritage.pl i przeczytać informacje na temat zarządu.

Podsumowując:
• Możesz eksportować swoje drzewo genealogiczne ze zdjęciami z ustawień drzewa genealogicznego na moikrewni.pl.
• Możesz napisać na support@myheritage.com W przypadku jakichkolwiek pytań lub jeżeli chcesz, aby Twoje dane zostały usunięte.
• Trudno jest przenieść 11 mln użytkowników i 100 milionów profili. Wystąpiły problemy z migracją niektórych Użytkowników, wiele z nich zostało już zreperowanych i wiele będzie nadal reperowanych. Prosimy o cierpliwość i odrobinę więcej czasu, nasi informatycy starają się, aby migracja danych była kompletna. Należy również dać sobie trochę czasu, by przyzwyczaić się do nowych funkcji na MyHeritage.pl, ponieważ niektóre funkcje działają troszkę inaczej lub są inne.
• Jeśli jesteś jednym z 600.000 Użytkowników Moikrewni.pl, którzy mili już wcześniej konta na MyHeritage.pl należy pamiętać, że drzewo z moikrewni.pl zostało dodane do już istniejącego równolegle na MyHeritage.pl, więc po zalogowaniu się do serwisu MyHeritage, będziesz miał wybór, które drzewo chcesz odwiedzić.
• Jeśli te informacje nie są dla Ciebie wystarczające możesz przeczytać nasz komunikat prasowy tutaj.

Dlaczego nie spojrzysz na swoje drzewo genealogiczne na MyHeritage.pl teraz?
Idź do drzewa genealogicznego na MyHeritage.pl

Naszym celem jest utworzenie najlepszej międzynarodowej platformy dla drzew genealogicznych w Internecie i mamy nadzieje, że zostaniesz naszym klientem przez wiele lat.

Serdecznie pozdrawiamy,
Połączone drużyny moikrewni.pl i MyHeritage.pl

www.myheritage.pl
MyHeritage Germany, Heuberg 1, 20354 Hamburg, Germany
MyHeritage (UK) Ltd., Cardiff House, Second Floor, Tilling Road, London NW2 1LJ, England
MyHeritage Ltd., 13 Hateena Street, Bnei Atarot 60991, Israel
Aż dziwne że można takiego maila przeoczyć.

Interfejs FTB który można zainstalować na swoim komputerze ma ciekawą, acz istotną funkcję tworzenia drzewa bez aktualizacji na myheritage.pl i wszystkim obawiającym się polecam ten tryb tworzenia drzewa, a wersję na myheritage możecie sobie skasować (tylko dobrze się przypatrzcie co kasujecie!). Ja swojego drzewa nie skasuje z kilku powodów:
1) jest ono w opcji najbardziej "prywatnej"
2) współpracuje z kilkoma członkami mojej rodziny nad nim i niestety nie wszyscy się możemy spotkać
3) jest to forma dla mnie kopii zapasowej
4) w każdym miejscu globu mam do niego dostęp.

Opcja podawania fałszywego nazwiska nieźle mnie ubawiła. Jak już to zminimalizuj informację o żyjących osobach i o jednym pokoleniu wcześniej do tylko imienia (resztę powinieneś sam pamiętać). Ja tak zrobiłem tak na wszelki wypadek. Bynajmniej nie wynika to z uprzedzeń wobec żydów. Ot każde narzędzie nawet i młotek trzeba używać z rozsądkiem.

Pozdrawiam,

Andrzej Zieliński
Ostatnio zmieniony czw 18 lis 2010, 22:11 przez azielik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Bozenna »

Andrzeju,
Moje drzewo tez powinno byc w wersji "prywatnej", ale gdzie to moge sprawdzic na mojej stronie "myheritage" ?
Dziekuje za podpowiedz
Bozenna
Tomek1973

Sympatyk

Post autor: Tomek1973 »

Bynajmniej nie wynika to z homofobii wobec żydów.
Nie jestem filosemitą, ale jednak proponuję formę "Żydów".
I druga kwestia - co z tą sprawą mają wspólnego homoseksualiści?
Z ciekawości pytam...:mrgreen:

tomek
Ostatnio zmieniony czw 18 lis 2010, 22:15 przez Tomek1973, łącznie zmieniany 1 raz.
zetka

Sympatyk
Adept

Post autor: zetka »

Andrzeju drobna uwaga
"Jeśli nie byłeś członkiem Premium na moikrewni.pl – nie martw się! Zdecydowaliśmy dać wszystkim użytkownikom moikrewni.pl nieograniczoną pojemność na dodawanie profili i nieograniczoną pojemność miejsca na zdjęcia do 2GB bezpłatnie – bez żadnego limitu czasowego! A stało się to z powodu, iż na moikrewni.pl nie było żadnego limitu na dodawanie profili do drzewa i tak moikrewni.pl obiecało swoim Użytkownikom na samym początku! "

Dlatego ci, ktorzy zostali z drzewami przeniesieni z moikrewni mogą mieć więcej niż 250 profili
Pozdrawiam
Żaneta
Awatar użytkownika
Śmiech_Michał

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Śmiech_Michał »

Do Bożeny:

Ze strony startowej należy wejść w zakładkę "ustawienia", następnie jej pod-zakładkę "prywatność" . Tam ukażą się następne dwie pod-zakładki "goście" i użytkownicy". W "gościach" są trzy funkcję prywatności opisane przy ich wyborze.

Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Aftanas_Jerzy »

"Wszyscy Polacy to jedna rodzina...." , ale nie tak do końca.
Słyszałem już o celowo zafałszowanych drzewach genealogicznych, o sfabrykowanych aktach i dokumentach, o podłożonych fotografiach przodków i kuzynów, o zmyślonych danych biograficznych itp, ale jeszcze nie słyszałem o takim podkradaniu całego drzewa z zamianą gałęzi i podmianą "owoców" na nich wiszących.
Ja też mam swoje drzewo na MY HERITAGE , ale jak się zorientowałem, że chętni do współpracy trafiają się rzadko i cała praca zostaje dla mnie ("bo ty najlepiej z nas to zrobisz"), nie pozwalam grzebać nikomu. Mogą sobie oglądać za moja zgodą i ewentualnie korzystać z danych tam zawartych i tylko raz pozwoliłem podłączyć się osobom spowinowaconym, którzy zapałali chęcią tworzenia swojego drzewa. Zresztą prawdziwą wersję drzewa mam na dysku i tylko ona od roku jest aktualizowana. To mnie chroni, bo nazwisko jest unikalne i nie mam już sił budować międzynarodowego drzewa genealogicznego dla wszystkich nosicieli nazwiska Aftanas z przybudówkami.
Nie mam nic przeciwko korzystaniu ze zgromadzonych danych, ale wolę aby to odbywało się za moją zgodą i bez nieprofesjonalnego manipulowania, bo ten program wcale nie jest taki prosty w obsłudze.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz

A jesli ktos chce wyskoczyc w biegu z tego "wagonu", albo tylko sprawdzic czy jest jedynym uzytkownikiem swojej strony, to co ma zrobic ?
Pozdrawiam
Bozenna
P.S. Michal, dziekuje, juz ide sprawdzic.
Ostatnio zmieniony czw 18 lis 2010, 22:06 przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azielik

Sympatyk

Post autor: azielik »

ugh.. Tomku, masz rację nic innego nie pozostaje mi napisać. Mea culpa.

Bożeno, jak wejdziesz na swoją stronę myheritage to widać bodajże w prawej części strony kto odwiedzał twoją stronę. Pod kalendarzem w linku "Kto to oglądał" obok licznika odwiedzin. Ponadto każda zmian drzewa jest u mnie raportowana na maila, i jest na liście zmian na stronie startowej. Więc nic ci nie powinno ujść uwadze.

Andrzej
Ostatnio zmieniony czw 18 lis 2010, 22:18 przez azielik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szczerbiński

Sympatyk

Post autor: Szczerbiński »

Panie Andrzejku!
Widocznie jestem w wieku Pana Taty, skoro wykasowałem ważne informacje, które do mnie przysłano. Ja nie miałem drzewa na "moich krewnych" (ani nikomu nie wysyłałem, mam go u siebie) więc kasowałem wszystkie mail'e. Powód miałem jeden, że je kasowałem. Warunki korzystania z darmowego programu, były dla mnie nieodpowiednie (o czym pisałem). Nie bronię się przed Iternetem ani informatyką. A dlaczego proponuję, by nie podawać tak beztrosko swojego nazwiska. Ponieważ sam doświadczyłem (nawet na tym forum), że nie warto. Ochrona danych jest tylko pozorna. Wystarczy, że ktoś "pod nickiem", Panu na forum "dołoży" i nie do wie się Pan jak się gość nazywał.
Pozdrawiam. Jerzy Adam Szczerbiński
PS. Dobrze, że wyjaśnia się sprawa ze zniknięciem danych.
Odnośnie ochrony danych - zastrzegam, że każdy może mieć nt. inne zdanie
Ostatnio zmieniony pt 19 lis 2010, 10:57 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kostkowski »

Dziękuję za wyjaśnienia, ostrzeżenia, ale ja drzewo stworzyłem 1 listopada br. więc takich ani podobnych e-maili nie dostawałem. Poza tym tu jest mowa o lepszych narzędziach i możliwościach, a to nie ma związku z opisanym przeze mnie przypadkiem. Otrzymywałem e-maile tylko informujące, że przekroczyłem 250 osób i domagają się abym zakupił wersję płatną, a potem pytania dlaczego nie zakupiłem, bo widzą, że parokrotnie próbowałem, ale się nie powiodło. Później zgłaszałem, że po dodaniu pełnej daty program robi bałagan mieszając kolejność osób i nie wyświetla dat, a gdy pojawia się drugi małżonek to dzieci nie podpina do rodziców lecz do jednego z nich. Po tych interwencjach wiele dat całkowicie znikło i dostałem odpowiedź, że problem znają.
Te wszystkie sposoby zabezpieczeń to cenne wskazówki, ale na przyszłość. Ale jak teraz domagać się od złodzieja, żeby skradzionych i zniekształconych danych nie publikował? Na jakie regulacje prawne można się powołać?
Ostatnio zmieniony czw 18 lis 2010, 22:27 przez Kostkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz

Podziekowania dla Michala i Andrzeja,
Sprawdzilam, wszystko jest O.K.
Jestem jedynym uzytkownikiem mojego konta. Nikt mnie nie odwiedzil.
Teraz zastanawiam sie czy wyskoczyc w biegu z tej zabawy ? Troche szkoda mi pracy, ktora wlozylam w budowe, ale... pozyjemy...zobaczymy....
Dziekuje wszystkim
Bozenna
Awatar użytkownika
Śmiech_Michał

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Śmiech_Michał »

Dla mnie podstawą jest program na komputerze- PAF. Na tym serwisie mam także drzewo, które od czasu do czasu tylko aktualizuję, głównie tylko dla możliwości wizualnych tego programu. Nie dodaję całych danych tylko eksportuje drzewo z PAF-a i importuje w tym serwisie. Sam osobiście polecam tą metodę innym użytkownikom. Po za tym wszystko mam jeszcze w segregatorach w arkuszach rodzinnych (MRIN)

Pozdrawiam- Michał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”