barbara12144 pisze:Witam!
A ja jestem w posiadaniu książki prof Damiana Tomczyka pt. "Najmłodsi jeńcy w historii wojen". /Z osobistą dedykacją/ .Opisuje losy chłopców /SZARE SZEREGI/ powstańców warszawskich, osadzonych w obozie jenieckim w Stalagu 344 LAMSDORF /Łambinowice/.Jest tam lista 550 więżniów - z wyszczególnieniem: imię,nazwisko,pseudonim,imię ojca,data i miejsce urodzenia,stopień i przynal. wojskowa,numer jeniecki,data przeniesienia ze St. 344 i gdzie....
Oczywiście ,jeśli KTOŚ chce jeszcze poszukam ............
Witaj Barbaro
Mam serdeczną prośbę do Ciebie,

proszę napisz tę informację jeszcze raz w osobnym poście. Jest to cenna książka dla osób poszukujących swoich bliskich a dzięki Twojej uprzejmości będą mogli ich odnaleźć.
W tak dużej ilości postów z różnymi tematami, Twoja informacja może umknąć.
Dlatego też utworzenie osobnego wątku o temacie związanym z Twoją książką, dla osób szukających informacji o Szarych Szeregach, umożliwi łatwiejszy dostęp do tak ważnego źródła, jakie posiadasz.
Ponadto proszę,

dodaj posiadaną przez Ciebie publikację w „Nasze książki”, Sprawdzałam w „Menu główne”, nie ma takiej pozycji w kategorii „Nasze książki”.
Przekonałam się sama niejednokrotnie, że gdzieś w jakimś wątku na Forum przeczytałam ciekawą informację i żeby wrócić do tego postu, musiałam go długo szukać.
Pozdrawiam serdecznie, wszystkiego dobrego życzy Maria