Jak szukać przodków w Szwajcarii?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Jak szukać przodków w Szwajcarii?
Witaj Joanno!
Kanton Jura to najmlodszy kanton w Szwajcarii. Powstal dopiero w 1978 roku. Wczesciej "jego" tereny nalezaly do Biskupstwa z Bazylei a pozniej do Francji. Stara nazwa St. Brais brzmi sankt Brix.
W archiwum kantonu Jura najstrasze zapiski (spis ludnosci) pochodza z 1771r. Wczesniejszych trzeba szukac w archiwach zalznych od owczesnej przynaleznosci interesujacej Cie miejscowosci...
Pozdrawiam
Gosia
Kanton Jura to najmlodszy kanton w Szwajcarii. Powstal dopiero w 1978 roku. Wczesciej "jego" tereny nalezaly do Biskupstwa z Bazylei a pozniej do Francji. Stara nazwa St. Brais brzmi sankt Brix.
W archiwum kantonu Jura najstrasze zapiski (spis ludnosci) pochodza z 1771r. Wczesniejszych trzeba szukac w archiwach zalznych od owczesnej przynaleznosci interesujacej Cie miejscowosci...
Pozdrawiam
Gosia
Rodzina w Szwajcarii
Witam!
Mam pytanie: Jak odnaleźć rodzinę w Szwajcarii?
Znam tylko Nazwisko i wiem, że osiedlili się tam po wojnie.
Pozdrawiam,
Wojtek
Mam pytanie: Jak odnaleźć rodzinę w Szwajcarii?
Znam tylko Nazwisko i wiem, że osiedlili się tam po wojnie.
Pozdrawiam,
Wojtek
Ostatnio zmieniony wt 24 mar 2020, 12:19 przez Wojtek_W, łącznie zmieniany 1 raz.
- genealog1981

Rodzina w Szwajcarii
Witam, ja sie rowniez zajmuje Genealogia w Szwajcarii. Gdzie
Sie Pana rodzina osiedlila w Szwajcarii?
Pozdrawiam,
Sandro
Pozdrawiam,
Sandro
Sandro Barblan
Rodzina w Szwajcarii
Witam.
Jak już kiedyś pisałem na tym forum ja korzystałem z cyfrowych przeglądarek prasy. Udało mi się dzięki nekrologom odszukać daleką rodzinę która mieszka w Szwajcarii.
Pozdrawiam,
Tomek
Jak już kiedyś pisałem na tym forum ja korzystałem z cyfrowych przeglądarek prasy. Udało mi się dzięki nekrologom odszukać daleką rodzinę która mieszka w Szwajcarii.
Pozdrawiam,
Tomek
Re: Rodzina w Szwajcarii
Z tym może być problem, znalazłem tylko zdjęcia z adnotacją, że mieszkają w Szwajcarii.genealog1981 pisze:Witam, ja sie rowniez zajmuje Genealogia w Szwajcarii. Gdzie
Pozdrawiam,
Sandro
Pozdrawiam,
Wojtek
- genealog1981

W takim razie proszę o jakieś pomocne linki, ponieważ zamierzam podążyć tym tropem.genealog1981 pisze:Witam, ja sie rowniez zajmuje Genealogia w Szwajcarii. Gdzie
Pozdrawiam,
Sandro
Pozdrawiam
Wojtek
- genealog1981

Geneal-forum jest dobrze portalem. Ale co z tego jak brak miejsca, Szwajcarja jest duza.
Sandro Barblan
Litkowskigenealog1981 pisze:A jakie nazwisko?
-
Rasinska_Ela

- Kontakt:
Wojtku,
na portalu telefoniczno-adresowym search.ch odnalazlam:
Litkowski, Lech
Haltbergstrasse 18b
8630 Rüti ZH
Phone 055 556 79 81
link: https://www.search.ch/?q=litkowski
Nie wiem czy to Twoja rodzina, ale kto wie, byc moze... Mozesz sprobowac napisac lub zadzwonic.
Pozdrawiam serdecznie,
Elzbieta
na portalu telefoniczno-adresowym search.ch odnalazlam:
Litkowski, Lech
Haltbergstrasse 18b
8630 Rüti ZH
Phone 055 556 79 81
link: https://www.search.ch/?q=litkowski
Nie wiem czy to Twoja rodzina, ale kto wie, byc moze... Mozesz sprobowac napisac lub zadzwonic.
Pozdrawiam serdecznie,
Elzbieta